Nejste přihlášen/a.
Jak začít... Poradte.cz má několik filtrů a několik kontrol. Většina z toho slouží k udržení pořádku a hlavně eliminaci různých vtipálků. Ale máme i takové, které hlídají jak kdo koho hodnotí. Moc se na to nekoukám, takže tím nejsem ovlivněný... ono to totiž funguje automaticky.
Samozřejmě je těžké definovat, co je podvod a co ne. Troufám si tvrdit, že úspěšnost filtrů je 95%. Zbylých 5% je bohužel persekuováno úplně zbytečně - žádný filtr není dokonalý a jen hloupý si to myslí.
A co se vlastně děje? Část uživatelů si zakládá násobné registrace (ideálně 2, 3 i více) - záleží na nátuře. Přihlašují se na ně, jen když si potřebují ohodnotit své odpovědi. Někdy lišácky mění počítače (hodnotí se z práce nebo naopak z domova).Jsou i případy, že opravdu více registrací používají, i když je pravidlem, že jedna pokrývá skoro všechno a druhá skoro nic. Je mi záhadou, že už dávno nepoznali, že takové hodnocení se nezapočítá, i kdyby měli 100 nicků. A stejně to dělají.
typický příklad sledu hodnocení, kdy jeden hodnotí druhého:
10.3.2011 8:30
10.3.2011 8:30
10.3.2011 8:29
10.3.2011 8:29
10.3.2011 8:27
10.3.2011 8:27
10.3.2011 8:25
10.3.2011 8:24
10.3.2011 8:24
10.3.2011 8:23
10.3.2011 8:23
10.3.2011 8:22
10.3.2011 8:22
I hlupák pozná, že je problém najít tak rychle odpovědi stále od jednoho autora, na tož je přečíst a usoudit, že jsou skvělé. Navíc nehodnotí žádné jiné.
I mě mrzí, že spousta odpovědí nedostane svůj hlas, i když si to nepochybně zaslouží. Jak už bylo zmiňováno i s tím se počítá a proto jsou nastaveny laťky jak jsou.
A přece jsou ti, co to nechápou... lidé, zamyslete se a nepospíchejte více než je potřeba.
PS: o to více mě mrzí, že takto nekale hodnocené odpovědi, jsou někdy opravdu dobré, ale to na podvodu nic nemění!
Tak já třeba hodnocení nečekám ani většinou body nerozdávám a dokonce i triko nechám někomu jinému.
Většinou mně jde o úplně něco jiného, než o sbírání bodů.
když to vezmeme od podlahy, tak zisk trička nebo čehokoliv jiného je hodně mizerně placená brigáda i pro studenta, takže tady snad ani o to jít nemůže Beru to jako milou pozornost... ne jako cíl.
Admine já jsem také pro zveřejnění, ani ne tak ze zvědavosti, ale spíše aby jeden na druhého teď "nekoukal" podezíravě. Pevně věřím, že se to nebude týkat nikoho koho si na této poradně vážím.
Zveřejnit nepoctivce můžete, ale z principu bych byl proti "zpětně". Tyhlety zákony, vyhlášky a další pravidla vznikající až někdy ale platící od předtím, to bych autory zabíjel (obecně). Jestli máte v pravidlech uvedeny sankce pro podobné případy (případně i pro ostatní), uplatněte je. Jestli tam ale nejsou, tak je nejdřív doplňte a uplatňujte nejdříve od chvíle zveřejnění, případně po nějaké době, třeba po týdnu, až nová pravidla "vstoupí v platnost".
Pozn.: Já si body nedávám a registraci mám jen jednu, což lze, doufám, celkem snadno prověřit. Takže mě se to netýká, ale stejně ...
Jám bych to hodnocení zrušil úplně. Nic kloudného to nevypovídá, kolikrát je kladně hodnocená odpověď, která je zjevnou blbostí...Ale tento můj názor je znám již od počátku bodování.
Některé samohodnotitele a samoodpovídače není těžké odhalit i bez filtru. Zveřejnit ale aby si admin nenaběhl jako inspekce s benzínem.
To je pravda Liduš, že si někdo i sám odpovídá, to poznáme i my, ale kdo sobě dává body, to už nepoznáme. To by nám musel říct "admin" - stařenka
Když admin zveřejní že třeba Esmeralda používá ještě nick zlomená pata, zoro a ulomený šíp tak by tím snad neměl nic porušit. Navíc si myslím že pro diskusní fórum neplatí asi to samý co s inspekcí a benzínem.
A to asi nejspis netusite, ze tady krome samoodpovidacu jsou i navsechnoodpovidaci, kteri jsou takovi odbornici, ze "odpovi" na otazku v jakemkoli oboru, a to hned nekolikrat. Snad krome sportu. Za takrka rok (bez cca tydne) pres 4200 odpovedi. To uz je vykon hodny kandidata ved. Nebo profesora (ci profesorky)?
Nikoho jsem sice nejmenovala, ale hned po vasi reakci me napadlo prislovi o potrefene huse. Co strasneho jste prozila?
Téééda, to mi berete úplně sebevědomí. A já jsem tak blbá, že mě tohle, že to vůbec může existovat, ani ve snu nenapadlo. Žeru všecko, co se mi naservíruje. Takoví jako křízenci vši s podobným cizopasníkem?! No, to mi povídejte, kolik štěstí nebo uspokojení to komu může dát?! Udělat ho to šťastným! Jak se tomu říká? Samožer!
To jsou věci.
spravne, jesterko, to me taky dost vadi.Ja sam zasadne odpovidam jenom na dotazy, ktery sem v podstate resil sam doma a nebo ze svoji profese. Kdyz vidim, ze nekdo hrozne moc "rozumi" nekterym technickym oborum, a pritom radi nesmysly, tak se do toho radsi prestanu zapojovat a cekam, jestli ten radce s velkou "hodnosti" zacne konecne radit rozume.
Pokud za 6 dní, máte 32 odpovědí, spočtěte si kolik jich budete mít za rok. Proč se neozvete přímo? Že by klasická povaha? Počkám v pozadí a pak se přidám k davu?
pokud jsou tam rady v poradku, nema smysl pridavat znovu to same, pak z toho vznikne dlouhe cteni na dobrou noc
Marenko, kdyby to kazdy pocital (a delal) tak jak vy, tak by tady bylo profesoru jak nas.anejch. Ale ono je to tak, kdyz na tyhle stranky nekdo narazi, tak ze zacatku je nadsenej a snazi se co nejvic reagovat, ale casem ho to prejde a odpovida jenom na to v cem se - alespon podle sveho - nazoru vyzna. Nekomu to vydrzi tyden nebo dva, nekomu treba mesic. Vam to vydrzelo prozatim cely rok. Pamatuji si tady jednu, myslim ze 14tiletou "prispevatelku" (zhruba pred rokem, asi uz je zaregistrovana pod jinym nickem), ktera mela rady uplne na vsechno, i potize pri klimakteriu. Asi umela dobre googlovat.
Před chvílí jsem dorazila domů a hned po připojení jsem se pokusila spočítat ty nohy v autobusu. Do toho po mně lezly moje kočky ( celkem 8 nohou + 2 moje = 10). Teď se snažím prokousat tímto vláknem a nějak mi to hlava nebere. Když jsem se tu před skoro rokem objevila a nesměle zkusila odpovědět, stalo se mým cílem dostat se z kategorie student - to mi vzhledem k mému věku připadalo nedůstojné. Pak jsem se nějak prokousala ke 20.bodu a stala se ctižádostivější. Už mám i tričko ale přiznám se, že z každého bodu mám radost. Mám pocit, že jsem někomu pomohla, nebo že s mým názorem někdo souhlasí. Že by někdo hodnotil sám sebe mi připadá morálně hodně ubohé a technicky to nechápu. Na to by snad musel být nějaký robot, ne? Tak jestli to někdo děláte, nechte toho prosím, nebo admin body zruší a z čeho se pak budem radovat. Patronka
Varování nepoctivům na Poradte.cz
A vcem presne to varovani spociva? To sem se nejak nedocetl. Tedy krome zverejneni informace o existenci nejakeho filtru...
Varovani by melo obsahovat nejake TYTYTY, kdyz Ty TOHLE, tak pak ja TAMTO...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.