Nejste přihlášen/a.
Zdravím, finanční poradci jsou lepší než pojišťováci, to rozhodně ale která je z poradenských poboček nejlepší?
Zkusil jsem OVB a moc se mi to líbilo, když jsem ale zašel do Broker, líbilo se mi to ještě víc a OVB tam docela pomluvili. Pak jsem šel zpět na OVB a vyvrátili mi to a tak to pokračovalo dost dlouho dál. Když už jsem byl rozhozenej domluvil jsem si sraz se spolužákem, co dělá u Partners a říkal, že v Partners se OVB bojej atp...zvláštní tohle...
v tom se zorientuje jen snad sám poradce. mě jdeden poradce doporučil a sjednal produkt a za pár (asi3) let na to jsem mluvil s konkurenčním a ten mi sdělil, že by mi ten typ produktu nesjednával, a že mu to není jasné proč mi sjednali ten produkt. Co se týče partners tak vznikli v ovb a posléze se odtrhli, byly tam nějké vnitřní neshody a tak vznikli, cca ro 2004.
Je to stejná pakáž. V rámci své práce přijdu do styku se všemi skupinami poradců. Nezažila jsem nikdy, že by skutečně poradil bez ohledu na peníze. Naše kamarádka nás hnala do hypo u které proděláme měsíčně 2.500,- . To upozorňuji, že 2 roky předtím jsme jí dali obchod, kde ona vydělala za 8 měsíců 1,5 mil. Nejen, že jsme od ní nic nedostali, ještě se nás nyní snažila obrat. Hlavně, aby měla hodně velkou provizi. Řešila jsem hodně věcí, v 99 % poradci poradili tak, aby z toho oni měli peníze. Chování Partners a OVB jako lidí bylo hodně otřesné. Skutečně , když uzavíráte pojistku, zamyslete se nad tím co budete skutečně potřebovat a nechte si udělat nabídku alespoň od 6 společností.
Nemyslim si ,že finanční skupiny jsou lepší ,než přímo pojišťovací poradci u jednotlivých pojišťoven.
Mnohokrát jsem se setkala s tím ,že jsou rušeny dobré smlouvy klientum s přepracováním na smlouvy jiné a to z důvodu ,že finanční skupiny pracují pro více pojišťoven ,tak mohou porovnat kde jim zaplatí větší provizi a nebo přemístťovat od jedné pojišťovny k druhé samozřejmě z finanční ztrátou pro klienta ale pojišťovací poradce pro jednu pojišťovnu nemůže tímto způsobem jednat jelikož právě pracuje jen pro jednu pojišťovnu a rušenímn a znovuzákladáním smluv by žádného zisku nedocílíl.Pojišťovna by mu takový způsob obchodu nezaplatila.
Prociji v OVB a mám zkušenosti jak s Partners, tak s Brokerama. Můj osobní názor - je úplně jedno, jakou si vyberete společnost. Nabízejí podobné množství partnerů, všichni mají různé provize u různých společností. Jediným důležitým faktorem je podle mého názoru člověk, se kterým v každé společnosti jednáte. V klidu se posaďte, vybavte si průběh jednotlivých schůzek, soustřeďte se na to - co to bylo za člověka s kterým jste jednal?
Každý z nich má totiž možnost pro vás udělat první a poslední, a stejně má každý z nich možnost si na vás namastit provizní účet. Tahle práce je totiž pouze o morální stránce poradce.
Dám příklad:
Nedávno jsem seděl s přítelem na kafi. Oba pracujeme jako poradci, každý u jiné společnosti. Bavili jsme se o tom, jak mu posledně dělalo problémy prodat klientovi pojistku, když chtěl zrušit původní kapitálovku DxxxMIK od známé české pojišťovny. Jak musel složitě vysvětlovat klientovi, že když to teď zruší, tak se mu to brzo vrátí (samozřejmě po tom, co bude opět jinde platit min 2 roky poplatky). Přesně tohle je podle mého názoru forma prodeje, které by se měl poradce vyhnout.
Shodou okolností je to asi měsíc, co po mě doma hodila přítelkyně smlouvu DxxxMIK, ať se na to podívám. Nutno podotknout, že DxxxMIK má skutečně už za zenitem a pokud ho někdo stále využívá, je to větší přínos pro akcionáře pojišťovny než pro klienta. Je to dosti neforemná smlouva, a některá rizika jsou oproti současné nabídce trhu již předražená. Rizika jsem tedy udělal u drobných smluv dvou dalších společností a v původní smlouvě jsem nechal jen spoření jediné riziko, které tam vycházelo výhodně. Výsledkem bylo, že roční platba za celek se snížila skoro o 2000Kč, rizika jsou celkově nastavena optimálně pro mladáho člověka bez závazků a pochopitelně na vyšší částky a z celkové roční platby se spoří ještě větší částka než původně.
Tomuhle říkám kvalitní poradenská činnost. A je mi jedno že mi přijde třetinová provize oproti úplnému nahrazení. Borec je ten, o kterém si to myslí klienti a ne ten, který má nejvyšší provizi. Moje filozofie se dokonce liší od filosofie celé naší společnosti.
Tímto narážíme na další věc. Každý poradce musí splňovat určitá měsíční minima, aby se udržel na dané pozici. O Brokerech nic nevím, ale třeba u Partners je tato laťka nastavena 3x výš než u OVB. Co z toho vyplívá? Ve spolupráci s Partners se klient častěji dostane do situace, kdy mu poradce prostě potřebuje nutně něco prodat, aby se udržel na pracovní pozici. Morální stránka v takovám případě jde stranou.
Hernas to je sloh co? :D:D
doplněno 17.03.11 12:26:EDIT: jsem nechal jen spoření a jediné riziko
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.