Nejste přihlášen/a.
Ahoj,jsem tu poprvé,mám takový problém.Zmizel mi přítel,nevím přesně kdy,v neděli 15.5. jsme spolu ještě mluvili po telefonu,v pondělí 16.5. měl již mobil vypnutý a od té doby se nehlásí.Nikdo neví co s ním je ani jeho spolubydlící.Já jsem v Z Č.B. a on je dočasně v Praze.V úterý 17.5. měl přijet do Č.B. a druhý den se měl dostavit na kontrolu k doktorovi.Léčí se se žaludkem.Nepohádali jsme se,vše bylo v pohodě.Už jsem to hlásila i na policii,ale moc nevěřím,že něco zjistí.Můj přítel je původem ze Súdánu,ale žije tu již přes 10let,má občanství.Spolu se známe 2 roky.Plánovali jsme společnou budoucnost,spolu s mým 9letým synem,má ho moc rád.Pracoval v Praze,aby vydělal peníze a mohli jsme bydlet společně.Je divné,že ani svému kamarádovi nenechal vzkaz ani žádný kontakt.Máme o něj strach.Je takémožné,že se třeba něco stalo s jeho rodinou v Súdánu,má tam ještě sourozence a mámu,a musel narychlo odcestovat,opravdu nic nevíme.Policie se asi na letišti ptát nebude,i když má na to pravomoc a také to jde dohledat podle jména.Pokud má někdo s podobným hledáním zkušenosti,prosím napište a poraďte co ještě dělat.Případnou pomoc přímo v terénu odměním.Děkuji.
Pokud vám zmizel přítel, není nic snazšího, než jít na nejbližší služebnu Policie ČR a tam sdělit to samé, co píšete sem.
hk. Chtělo by to se naučit číst. Tazatelka píše, že na policii již byla. A jestli věříš tomu, že policie ihned vystartuje a dotyčného hledá, tak se velice pleteš. Daleko lepší je se obrátit na soukromé detektivy, nebo lovce lebek. Vzhledem k tomu, že pomáhám maminkám- samoživitelkám, tak se tatínkové hledájí velice často. Policie má takové lidi v pátrání i několik měsíců. Přitom se stačí poptat po sousedech a dotyčný je během týdne nalezen.
Dobrý den,děkuji za váš názor a že jste se mě zastal,aspoň někdo se zdravým rozumem.Ráda bych se zeptala,zda by jste byl ochotný pomoci i mě,když máte ty zkušenosti s hledáním ztracených tatínků.Na soukromého detektiva to opravdu nemám peníze,ale zadarmo to taky nechci.Pokud budete chtít,pošlu vám na sebe kontakt,buď mobil nebo mejl.Zatím nic nového.Hezký den.
Zdravím. Můžete urgovat policii, otisknout fotografii v noviních, promluvit v televizi, poprosit o spolupráci pořad stylu Policie pátrá... zkusila jste obvolat nemocnice v ČB?
Bohužel by nebyl první ani poslední, kdo se ze dne na den sbalí a k naprostému údivu širokého okolí v tichosti odletí a připojí se k extremistické skupině. A Vy byste nebyla první ženou, vedle které žil partner roky dvojí život a čekal na vhodnou chvíli. Zní to trapně, ale dvě známé na tohle tvrdě dojely, jednu neviděli její kamarádi už roky.
Zdravím. Je to určitá nadsázka, ano. Nicméně zkušenosti známých jsou realita, jedna - pokud ještě žije - někde uprostřed ničeho pase kozy málem připoutaná řetězem, jak ji viděli před těmi lety, druhá žila téměř 15 let s manželem, který měl dvojí identitu. Kdo nezažije, neuvěří...
Souhlasím. Snad to bude jen banalita... proto jsem psala, obvolat nemocnice, mohl mít úraz, nehodu... není to taky strašení? :/
Dobrý den, citace: "Bohužel by nebyl první ani poslední, kdo se ze dne na den sbalí a k naprostému údivu širokého okolí v tichosti odletí a připojí se k extremistické skupině." To se týká v masovém měřítku občanů ČR nebo jste si pouze všimla, že pán se narodil v Súdánu? Věřím, že vážně to snad ani (v tomto případě) nebylo myšleno. Zdravím!
doplněno 30.05.16 18:14:martinaa - no, to tady tazatelku jenom strašíme a tím ji nepomůžeme. Snad se ten její přítel ohlásí.
doplněno 30.05.16 18:24:martinaa - ne, to není strašení. Ovšem, stejný nápad bude mít jistě i ta policie ČR. Pán je určitě zařazen do databáze hledaných osob. Má smůlu - kdyby byl dítě, tak už je jeho fotka v novinách a na internetu. Děti mají přednost.
Tazatelka pise, ze nezvestny ma ceske obcanstvi, takze policie by mela postupovat pri hledani stejne, jako kdyz se ztrati kterykoliv jiny dospely Čech. Zamereni mobilu bylo asi jako jedna z moznosti, je potreba policii nenechat pripad usnout.
Na Policii jsem už byla,do novin mě to těžko otisknou,ani nevím do jakých když byl naposledy v Praze a já jsem v Č.B.,taky v nemocnicích tady ho asi těžko budu hledat a v Praze je to v kompetenci policie,mě nic nechtěli říct.A jak se asi dostanu do televize?Policie ho sice hledá,ale celostátní pátrání nebylo vyhlášeno,protože tam prý není podezření na trestný čin.Nikoho nezabil ani nic neukrad a jestli se něco stalo jemu,to už musí zjistit policie,mě nikde nic nechtějí říct.Jinak děkuji za snahu.Zadávám jeho fotografii,kdyby náhodou někdo něco věděl,prosím ozvěte se.Naposledy byl v Praze 10-Hostivař,bydlí blízko nádraží.
Děkuji za odpovědi a rady,dnes jsme se synem ve veřejné knihovně a zadáváme prosbu o pomoc s pátráním na všechny sociální sítě jaké jsme objevili,tak doufám,že se někdo ozve.Máme tam i 3 fotografie.Je to i na Facebooku a ostatních veřejných sítích.Podívejte se a třeba ho někde uvidíte nebo poznáte nebo někdo z vašich známých.Moc děkuji.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.