Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nahrávání fotek, rotace

Od: mytrix* odpovědí: 4 změna:

Při nahrávání fotek k otázce jsem si všiml jedné drobnosti. Web nerespektuje EXIF informace v obrázku, které uvádějí, v jaké poloze byla fotka pořízena. Dochází tak k tomu, že je po nahrání fotka převrácená. Např poradte.cz/...

Vzhledem k tomu, že dělám v oboru, tak vím, že je to spíše drobnost a oprava by neměla být složitá :) Určitě by to uživatelé ocenili. Děkuji.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Přeci není problém obrázek před uploadem srovnat. Já jen, aby nedocházelo k situaci, kdy někdo poctivě fotku položí a po uploadu mu ji automat dle exif zase postaví.

mytrix*
hodnocení

Taková věc se vůbec stát nemůže. Otočením se totiž exif informace upraví a nebo úplně smaže. To záleží na konkrétním programu.

Osobně se mi v pc zobrazuji fotky podle exif orientace. A když je pak někam nahraji divím se, že jsou otocene.

ctenar*
hodnocení

0x

Nahrávání obrázku je taková rychlá dodělávka zde na poradně z doby asi před 3 lety. Jsou v tom nelogičnosti.

Posílám často 20KB PNG a poradna to nafoukne na 130KB rozmazaný JPG.

Nebo pošlu 50KB JPG a poradna to překoduje na JPG q=95% o velikosti 100+KB *ee*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]