Nejste přihlášen/a.
Ahoj, hledám svého otce ,který s mě zřekl ještě před mým narozením...Jediné co vím- Karel Kroupa rok narození-1958 v PRAZE ... Neví někdo z Vás kde hledat?
Děkuji
Zkuste začít v matrice knize narození a odtud se pokusit pokračovat, ale asi to spíš nevyjde, máte velice málo informací.
Zkus se podívat do živnostenského a obchodního rejstříku. Karlů Kroupů s rokem narození 1958, kteří v r. 1991 podnikali, tam moc nebude.
doplněno 26.02.13 00:47:@Jarm: Omlouvám se, nedočetla jsem odpovědi a hned reagovala.
Zkusila bych si na netu vyhledat živnostenský rejstřík, zadat jméno, kriteria platné i neplatné a výpis s historií. Zadat jen jméno a přijmení. Vysvítí se Vám i datum narození a bydliště, které nemusí mít zrovna v Praze. A klikat a klikat.
Dle databáze, kterou mám k dispozici se v roce 1958 narodilo 33 mužů s příjmením Kroupa. Bohužel ani jeden z nich není Karel. Takže buď máte špatný rok narození, nebo již před delší dobou zemřel. Vzhledem k tomu podnikání v roce 1991 bych spíše hádal na tu první možnost, ale je to jen odhad.
Dobrý den i Vám... pátrání po této osobě jsem si všiml už ve Vaší původní otázce. Zkoušel jsem ji najít, ale nepodařilo se. Zřejmě se znovu vdala a má jiné příjmení. Pokud byste znala její rodné příjmení, můžu to zkusit znovu. Bohužel jen datum narození nestačí, k zadání do databáze potřebuji vždy minimálně dva údaje (rok + příjmení, nebo rok + rodné příjmení).
omlouvam se,ze pisu zde,ale nevim jak jinak se vam ozvat.doufam v to,ze by jste mi mohl pomoct najit meho otce m.poradte.cz/spolecnost/21144-hledam-sveho-biologickeho-otce.html ,deku moc.
Ahoj,
zkusil bych jakékoliv místní oddělení policie v Praze. Na základě jména, příjmení a roku narození ti budou schopni poskytnout potřebné informace.
Otázkou ale je, jestli ti je poskytnou - jestli se bude jednat o tzv. "důležitý zájem". Mohou mít důvodnou obavu, že poskytnutím této informace by je tvůj otec, protože nemají jeho svolení, mohl zažalovat pro "zneužití pravomoci veřejného činitele"
Hodně štěstí
Vím, už babička Boženy Němcové říkala, že "krev není voda" a každý z nás je jistě rád, když zná své předky.
Ale - pokud se Vás už před narozením zřekl? Zřekla bych se ho taky, nehledala ho a byl by pro mě mrtvý člověk. Vím, že to třeba zní krutě, ale když se dokázal zříct malého červíčka, který potřeboval jeho lásku, péči, výchovu, na co ho teď, po letech, vlastně hledáte? Nechtěla bych se setkat s někým, kdo se mě kdysi zřekl, mám svou hrdost. Je ale fakt, že nejsme všichni stejní. Jen za sebe říkám, že bych nepátrala. Kdo se jednou zřekl, nemá nárok mě už nikdy vidět. Jaga.
Já bych se sním ani nechtěl být ve styku, jen mi jde o to toho člověka vidět...moje máma říká že jsem vzhledem uplne jako on...a zjistit co dělá...stejně bych neměl na to sním mluvit o tom že jsem jeho syn...nevím,mám smíšené pocity...
Neptal jste se matky, zda se nenarodil v jiném roce? Jak jsem psal již výše, v roce 1958 jsem žádného Karla Kroupu nenašel.
nejdriv rikala 1958...a pak ze si neni jista , ale kolem toho roku takze 57,59 ...nerada o něm mluví..jsem rád aspon za tyhle informace
Tak už vím přené datum narození... Karel Kroupa- 3.7.1958 narozen v Praze...matka našla nějaké staré dokumenty pouze s tímhle údajem.
Dobrý den, prošel jsem znovu záznamy a bohužel jsem opravdu nenašel žádného Karla Kroupu, narozeného v roce 1958. Pokud má Vaše matka správné datum, znamená to (s největší pravděpodobností), že tento člověk již delší dobu nežije.
Zkusmo jsem prošel i roky 1957 a 1959. V roce 1957 se narodil jeden Karel Kroupa v Praze. V roce 1959 jsou dvě osoby tohoto jména, jedna narozená v Českých Budějovicích a druhá v Brně.
Dobrý den, to datum je stoprocentne správné,kdyby tedy znamenalo že zemřel,dá se eventuálně někde zjistit kde je pohřben?
Dá, teoreticky... ale k tomu se já bohužel nedostanu.
Pokud zjistíte, kde zemřel, můžete v matrice najít jeho úmrtní list, kde tuto informaci najdete. Tedy alespoň starší verze úmrtního listu obsahovala informace o místě pohřbu či kremace.
V případě pohřbu je to jasné. V případě kremace, by pak tuto informaci mohlo mít příslušné krematorium.
Další možností je Vaše matka... mohla by vědět, zda a kde měla otcova rodina hrob.
dobře...tak ještě mě napadlo jestli by jste se mi mohl podivat..jestli se narodil některý z KK 2.července některý z roků 56,57,59,60...
doplněno 31.03.13 18:22:pardon 3.7.
Dobrý den, bohužel jsem nikoho takového nenašel...
1956 - 3x KK (2x květen, 1x listopad)
1957 - 1x KK (únor, jak už jsem psal)
1958 - 0x KK
1959 - 2x KK (1x únor, 1x červenec, ale jiný den a narozen v Brně)
1960 - 3x KK (1x únor, 2x březen - jeden byl 7.3. napadlo mne, jestli se nepřehodila čísla, ale ten se narodil ve Vlašimi)
tak to je mi záhada...no nechám to být, tak to bude asi nejlepší, ale i tak moc děkuji za ochotu
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.