Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nevhodné chování některých uživatelů

Od: soina* odpovědí: 15 změna:
Toto vážně stojí o stížnost, ale i když jsem příspěvek vědomně zařadila do podrubriky "stížnost pro admina", administrátor za to z větší části nemůže. Chtěla jsem to tak probrat tady před všemi.
Zpočátku jsem si myslela, že Poradte.cz je nejlepší a nejfrekventovanější poradna, ale po těchto zkušenostech už si to nemyslím.
Tak za prvé. K mé otázce "nevyřešitelná domácí úkol" jsem sice dostala 33 odpovědí, ale žádná nevypadala tak, jak jsem já prosila. To mi sice tak (skoro vůbec) nevadí, ale uživatelé mi pořád psali nějaké blbosti a divili se, že dcerka žádnou knihu nečetla. Nečetla. Ona je totiž po mne entomoložka a o takové věci se nezajímá, jen o sběr brouků apod... Což ale není vůbec zajímavé!
Opravdu nejvíce mě však naštvala reakce některých uživatelů na mou otázku "Jak točit animované filmy?".
Například uživatel mi buss mi napsal "Stáhnout program a točit? Snad kamerou
, ne? S programem se vytváří." Asi nepochopil že je to myšleno obrazně.
Odpověď od uživatele jamaca "Myslím, že kdo se takto ptá, neměl by se takové práce vůbec pouštět." mi připadá jako pomluva a rozhodně se to nehodí.
A ještě další a horší odpovědi... Mě z toho snad klepne pepka.
Nejde s tím prosím něco udělat? Nebo to vadí jen mně?

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

miljan*
hodnocení

0x

Pamětníci jistě znají pořekadlo: Ještě ti hoří vajgl na bráně. *ua**vtip*

ar*
hodnocení

0x

Opravdu nevím co odpovědět a hlavně co čekáte za odpověď, když napíšete " dcerka žádnou knihu nečetla. Nečetla. Ona je totiž po mne entomoložka a o takové věci se nezajímá, jen o sběr brouků apod" Snad jen, že "mařka terezka" se zbláznila , když zavedla povinnou školní docházku.

radus*
hodnocení

0x

Milá Soino,

nedá mi to a musím se vyjádřit. :) K tomu Vašemu ,,za prvé", tohle je poradna , ne stránka kde si napíšete že máte takovou a takovou úlohu a rádci ji za vás vyřeší ;) ... Kolik dětí v dnešní době si myslíte že rádo čte? Vaši dceru baví sbírání brouků , nějaké jiné dítě třeba fotbal ... Ne každý miluje literaturu , je sice fakt že ani já neznám všechny ty knížky , ale asi 80-90% ano.

Je jasné , že né každý ze třídy má doma 4 knížky z výběru , i když většina jistě ano. Ale snad není takový problém zajít do knihovny , kde Vám rády knihovnice poradí/pomohou a opsat název knihy,autora,ilustrátora,nakladatelství a rok vydání není zas tak těžké a je to otázka pár minut :) Hlavní postavy většiny těch knížek známe asi všichni , pokud ne , není zas tak obtížné zadat do vyhledávače ( google,.. ) název knihy a najde vám to stovky odkazů , kde se o hlavních postavách dozvíte a 5-10 vět z obsahu? :) Určitě o více jak 4 knížek z výběru , je napsán na internetu referát ( např. na cesky-jazyk.cz/... je referátu o knihách opravdu hodně ;) ) , ten zestručníte krátce na pár vět a máte to :) Ona pro ty ,,línější"není potřeba ani chození do knihovny pro příklad ... ->

Zadala jsem do googlu : kniha kytice ... jedním z odkazů který mi to našlo je : knihy.abz.cz/... . Během minuty na stránce najdete autora,ilustrátorku,nakladatelství a rok vydání. Z balad si stačí vybrat jednu , určitě znáte třeba takovou polednici :) Zadáte opět do vyhledávače Polednice , hned první odkaz co to našlo : cesky-jazyk.cz/... ... Přečíst tohle snad není zase takový problém :) = Postavy : Polednice,matka,dítě a otec. A pokud nedáte dohromady 5-10 vět z obsahu , do google : referát polednice , jeden z odkazů : ireferaty.lidovky.cz/... .. Stačí to trochu zkrátit či poupravit , aby to nebylo jen o opisování a máte jednu knížku hotovou. A hurá na další ...

Proč chtít po rádcích aby takhle primitivní úlohu za Vás plnily? Vždyť to není vůbec těžké. Sice Vám tu radím ať si to vyhledáte na internetu , ale dcera tenhle úkol dostala pro to aby si knížky půjčila , přečetla a sama úkol splnila. Divím se , že tenhle problém jste za ni řešila/řešíte Vy. Co když náhodou v budoucnu bude maturovat z literatury? Neznat hlavní postavy Kytice? S takovouhle maturitu neudělá...

Abych to ukončila,chování žádného z rádců nebylo nevhodné,bylo naprosto vhodné k vůči této situaci. Ve škole máme teď také povinnou četbu , neznám nikoho kdo by všechny knihy přečetl , ale každý aspoň jednu četl , nebo si ji půjčil od někoho/koupil ve filmovém zpracování a v tom posledním případě v internetových čtenářských denících našel několik různých obsahů a ,,poctivě"je přečetl. Za nikoho z nás to nečtou rodiče a netlumočí nám obsah , i když vím že jste to myslela dobře , tímhle jí nepomůžete , v příštím ročníku budou mít ve škole test z literatury a bude tam třeba otázka kdo napsal kytici , jediné co si pak dcera řekne je že kdyby dělala poctivě úlohy , věděla by to. I když se jí/Vám zdají tyhle úlohy nepodstatné , podstatné jsou , nikdy nevíte kdy se vám takové věci mohou v životě hodit ať už při přijímačkách na střední školu,u maturity atd. Ať už Vám to tak přijde nebo ne , rádci se zachovaly správně a za nevhodné chování bych označila to , kdyby Vám odpovědi vypsali , to by tahle poradna postrádala smysl.

Hezký zbytek večera.*slunce*

slonbonjohn*
hodnocení

0x

Kdybych já blbec tenkrát ve škole řekl, že mě zajímá jen chlast, drogy a rock roll, tak jsem si mohl ušetřit tím blbým učením tolik času na tyto důležité aktivity ...*zed*

kt8d5*
hodnocení

0x

Bzučivka bláznivka:-P*smich*

výtka
Upozornění od sys hejkal 02. 01. 2011 20:43:26
tento příspěvek kt8d5 se řadí do kategorie, o které soina píše... nevhodné chování některých uživatelů...

hodnocení

0x

Ani první, ani poslední stěžovatel...

Někdo otázku podá tak že to ani jinak nejde..aniž si to uvědomí..

Pak tu je verze kdy funguje systém stáda..

Prostě se vždy někdo najde...a z toho všeho se vždy najde vyjímka co má potřeby to řešit..nedávám to za zlé..ale tady jsou jen a pouze lidi...

A když jsem to tak četl...tak točení animovaných filmů...stačí použít google,seznam"hledač" dají mnohem smysluplnější příspěvky než dvounožci tady na poradně..

A co se týče těch knížek...dobře jsem se zasmál...

hodnocení

0x

Opravdu by mě zajímalo o co Vám jde. Tato poradna je zcela na dobrovolné bázi, ti, kteří poskytují rady to dělají, pochopitelně, zdarma a dle svého uvážení. Těžko se tudíž lze domáhat odpovědi na otázku. Navíc za sebe mohu prohlásit že rád poradím, pokud vím. Ale vůbec nemám chuť někomu kompenzovat jeho lenost. Vaše dcera věděla o povinné četbě jistě delší dobu. Nevím co jí bránilo alespoň něco z jmenovaných knih přečíst, ale domnívám se, že četba literatury má svůj význam - už jen proto, aby dotyčný ,,okoukal´´ češtinu, aby si obohatil slovník a uměl sepsat pár vět bez do nebe volajících hrubek. Případně tak, aby věta dávala smysl - ostatně, s tím máte problém i Vy, jak vidno z Vašeho dotazu.

K Vašemu dotazu o natáčení animovaných filmů - je to příliš obecně položený dotaz, je mnoho druhů animovaných filmů a jinak se vytváří 3D animace na počítačích a jinak v maňáskovém divadle. Těžko tedy lze konkrétně odpovědět.

Ovšem cituji?

Odpověď od uživatele jamaca "Myslím, že kdo se takto ptá, neměl by se takové práce vůbec pouštět." mi připadá jako pomluva a rozhodně se to nehodí.
A ještě další a horší odpovědi... Mě z toho snad klepne pepka.
Nejde s tím prosím něco udělat? Nebo to vadí jen mně?

Toto je opravdu pozoruhodné srocení písmen *smich* Pomluva může být i trestný čin - jenže nějak v té jedné větičce nespatřuji jakýkoliv náznak pomluvy.

S tím, jestli Vás postihne cévní příhoda ( Vámi nazvaná pepkou) opravdu nic nedokáži udělat, doporučuji kontaktovat odborného lékaře.

Ale opravdu mě zaujala věta : Nejde s tím prosím něco udělat?

Co byste navrhovala? Rovnou zastřelit Jamacu za úsvitu? Nebo jej postavit před lidový tribunál, za to že Vás nenaučil točit animované filmy na úrovni alespoň Jiřího Trnky? Víte, ona trocha soudnosti není na škodu. ...

lidus*
hodnocení

0x

Vážená paní, pokud jste entomoložka jistě máte vystudovanou SŠ + VŠ a to mi neříkejte, že jste za svá studia žádnou z knih které jste uvedla nepřečetla. Myslím, že by mělo být ve vašem zájmu aby dcera četla přinejmenším onu doporučenou četbu, jen tak získá přehled a slovní zásobu a obojí se jí bude jistě hodit až bude psát nějakou zajímavost o svých broucích třeba do časopisu nebo jako učební text. Pokud si brouky sbíráte jen jako koníčka tak promiňte ale to nejste žádná entomoložka. Problém jak točit animované filmy jsem nečetla, sama to nevím a ani mě to nezajímá ale to, že dítě potažmo i jeho matka nečetli nic z naší literatury mě udivuje. Na druhou stranu-tuto poradnu jste na netu našla lehce a já vám ve svém odkazu napsala i to kde vyhledáte všechny ty požadované údaje a dokonce nabídla, že knihy půjčím. Do dnešního dne jste se neozvala s žádostí o zápůjčku knih a tak to chápu tak, že jste vlastně chtěla naučit dceru jak podvádět od útlého věku. Nezlobte se ale psát dětem úkoly tu nikdo nebude to je stejné jako ta vlákna s chemickou olimpiádou, poradím a i všichni ostatní rádcové poradí rádi ale to, že bychom psali slohové práce a olimpiády to snad ne. Přeji hezký den.

doplněno 03.01.11 09:10:

Fuj, dnes jsem to otevřela první co mi padlo do oka byla ta šílená hrubka v mém příspěvku, omlouvám se.

buss
hodnocení

0x
Vážená, co chcete na tutu otázku číst?
Dobrý den. Můžete mi prosím poradit kde a jak točit krátké animované filmy?
Popř. napište, kde by se daly stáhnout programy k tomu určené.
Děkuji za každou odpověď. Přeji hezký den. Vaše soina.
Na co si vlastně stěžujete? To chcete točit počítačem (no nakonec proč ne s kamerkou či NB ...)? Napřed si uvědomte na co a jak se ptáte.
Takže buď budete točit filmy kamerou, nebo je vytvoříte na počítači za pomoci příslušného programu, pochapujete?
Dostala jste správnou odpověď na nesprávnou otázku.
Nevyřešitelná domácí úkol
Kdo za dceru bude jednou v práci pracovat, když si ji tak vychováte (no nemusí, když ji dobře zabezpečíte)?
Takový dotaz o zpracování DÚ bych nemohl položit. Děcka se vedly k samostatnosti a mě také nikdo doma úkoly nezpracovával.

soina*
hodnocení

A co proti mě jako máte?
Mi vadí právě to, jak si ze mně mnoho uživatelů dělá srandu. A to je celé. Na jiných poradnách tohle rozhodně NENÍ!

Nikdo proti Vám nic nemá. Legraci si z Vás pravděpodobně tropí proto, že nejste schopna formulovat otázku tak, aby na ni bylo možno relevantně odpovědět , navíc v okamžiku kdy nedostanete očekávanou odpověď spustíte hysterický povyk o pomluvě. Což se nějak vymyká logice. Vaše větná skladba je taktéž pozoruhodná. Takže na tu ,,srandu´´ úspěšně vytváříte veškeré předpoklady. Pokud to na jiných poradnách rozhodně NENÍ (což také není pravda) klidně si přece můžete pokládat dotazy jinde, předpokládám, že nejste nějak smluvně vázána na tuto konkrétní poradnu.

Zvláštní, všichni jsou špatní a zlí.. je vy ta dobrá, ublížená, neprávem osočená..prostě chuděra.

Zvláštní že jiní problém nemají, často to vemou i podobnou cestou [smíchu]...

Nikdo tu za to není placen(mimochodem), tak kde je asi chyba...

soina*
hodnocení

Vzhledem ke svému postižený nejsem schopna, a raději se Vám přiznám, než to tajit. Já za to nemůžu. Nemůžu za své postižení. A vinou toho nedokážu správně komunikovat s lidmi, a to jakkoli.
To, že mi vše vadí, je tímto postižením taky způsobeno. Jaké postižení vlastně mám nechci ani říkat, abych nebyla pro smích ještě víc. Vinou tohoto pak jsem označena za chuděru, která nic neumí, jenom pomlouvat, a hlavně že ONA je nevinná... Tak fakt nevím, asi jsem...

Netrapte se tím, soino, jsem si jistá, že Vám nikdo z rádců nechtěl ublížit - prostě odpověděli, jak to cítili, a Vás se to dotklo... Nezabývejte se tím zbytečně, už Vám tady spousta lidí vysvětlila svůj postoj a důvod své odpovědi, nic víc z toho nevyplývá.

Přeji Vám, aby se Vám dařilo.

pt®

Soino, někdy si lidé udělají srandu z kohokoli, už to hoďte za hlavu. Podívejte se na "Radus", je tam napsána spousta odkazů, tam pomoc najdete. - stařenka

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]