Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vložení souboru do otázky

Od: scm* odpovědí: 35 změna:

Proč mi nejde, do nové otázky, vložit dokument ve wordu?

Děkuji za odpověď.

35 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Vkládat jdou obrázky a nebo texty do editačního okna, ale soubory jako takové ne. Nebo jak to myslíte?

hanher*

Jak řekl Maverick, nejde to.

Jedině asi přes printscreen. . .

scm*
02.01.11 17:30
hodnocení

Ok. Díky

jabraka*
hodnocení

0x

Dokument ve Wordu stačí očernit a pravým myšítkem zkopírovat,pak do editoru "Poradte" vložit. Dělám to takto od začátku,i když z Open office.

JABRAKA

patronka*

Jabrako, prosím ukaž nějaký příklad textu. Dík patronka

patronka*
hodnocení

0x

Něco zkusím, ale nejspíš se to nepovede.Patronka

doplněno 05.01.11 15:49:

Tak se částečně povedlo, ale ještě to není to pravé ořechové. Otázka zní, jak uložit text z Wordu ve formátu JPEG a pod. Nešlo by to třeba - tisk > scan > uložit jako..?

Vložení souboru do otázky
jabraka*

Patronko,teď jsem vkládal básničku,

¨tak ještě jednou pro tebe.

Pohasla světla vánočních stromků
dech Vánoc končí s vůní františků.
Slyšíš doznívání koled a zvonků,
zbyly jen papíry a slupky z oříšků.

Konec Vánoc má mnoho znaků,
jiskřící okna vyhasínají nenadále.
Svátky vánoční kolem paneláků
mají svůj konec již na Tři Krále.

Doma nám z Vánoc nezbylo už nic.
Stromky,co včera nám pokoje zdobily,
vytvářejí nevábná zátiší u popelnic.
S nostalgií postůjme aspoň na chvíli.

JABRAKA

patronka*

Tleskám, je to moc pěkná básnička, ale já myslela žes ji tady prostě napsal a nepoznala jsem, že je to vložený text.Děkuji.P

jabraka*

Mám ji napsánu v dokumentu Open Office.

Používám toto kopírování běžně,nekdy to jde i z některých webových stránek.

JB

buss
hodnocení

0x

Jde, není problém.

patronka*
hodnocení

0x

Dobrý den, sice mi to chvilku trvalo, ale včera jsem svůj nápad s úspěchem zrealizovala. Vložit text z Wordu do odpovědi ( otázku jsem nezkoušela, ale mělo by to jít taky ) se dá mým poněkud neortodoxním způsobem.Text vytisknout, naskenovat zpět a uložit ho jako JPG nebo JPEG - mně se to tam ukládá samo - a pak sem vložit jako obrázek. Dotaz u kterého jsem v odpovědi vložila text je "Jsem normální?" a poslední aktualizace byla včera. Jen to chce volit trošku větší písmo, protože se text zmenší, ale já mám i ten originál dost nahuštěný, aby se vešel na A4. Patronka

pravdomluvny*

to patronka: A proč tak složitě? Text jde vložit úplně jednoduše, i když někdy dělá problém formátování. O to možná tazateli šlo - aby mohl vložit celý soubor (dokument), jehož ikona by se zde zobrazila a po rozkliknutí se otevřel dokument v originální podobě... Ale možná to myslel jinak, jen se nepřesně vyjádřil.

patronka*

to pravdomluvny : ono to zas tak složité nebylo a já ten dotaz takhle pochopila. Neustále připomínám, že jsem snaživej učedník a tenhle postup se mi hodí i k jiným účelům. Prostě jsem jen chtěla vyzkoušet, jak uložit text z Wordu ve formátu JPEG / JPG. Teď ale zas budu řešit opak, jak naskenovaný dokument uložit do Wordu, aby s ním bylo možno pracovat dál. Program na to mám, ale ještě nevyzkoušený. Pro mne je to zábavná hra a času mám už na všechno dost. Patronka

ladinpraha*

Nejjednodušší: dáš Vybrat vše nebo označíš vybraný text, dáš Kopírovat. Otevřeš si nový dokument a dáš Vložit jako ... - Obrázek. A pak už to sem můžeš vložit jako obrázek, Případně si ho vložit do Malování nebo jiného grafického editoru a dát ho jako obrázek kam potřebuješ.

patronka*

Pokus č.3

doplněno 10.01.11 18:47:

Nepovedlo se, protože se mi vybraný text opět neuložil jako JPG /JPEG. Zřejmě je chyba v okamžiku "vložit jako obrázek". Když dám vložit, tak tam podobná možnost není.Tak kde to prosím najdu? Snaživej učedník Patronka

doplněno 10.01.11 18:53:

pokus č. 4

doplněno 10.01.11 18:53:

pokus č. 4

doplněno 10.01.11 18:55:

pokus č.5

doplněno 10.01.11 19:04: Nejde a nejde, zkrátka z textu nedokážu udělat obrázek. Moudří rádcové, slitujte se nad blbečkem

cituska*
hodnocení

0x

Tak to by šlo.Ale jak si zkopírovat něco ze stránek "poraďte"?*zed* Poraďte.

ladinpraha*

Co je to něco? Text? Obrázek? Nebo něco takového?

Vložení souboru do otázky #2
patronka*

Ládine, tohle přece není kopie, vždyť to má úplně jiné písmo. Taky se mi zdá, že postup je jiný než u orchidejí, protože tady je to bíle podloženo a orchideje žlutě, jako všechny texty v poradte.cz.

ladinpraha*

Tohle bylo zkopírováno do Wordu, z Wordu jako obrázek do Malování a sem.

doplněno 10.01.11 19:23:

Orchideje jsou čistá kopie ze souboru .DOC, otevřeného v OpenOffice.

Pro vysvětlení - používám na střídačku PC (v pokoji) a NB (na balkoně). V PC mám Win7 a OpenOffice a v NB mím WinXP a MS Office. A jelikož takhle pendluji mezi pokojem a kuřárnou (já říkám kavárnou), tak občas vznikají zajímavé kombinace.

patronka*

Doplňující otázky : odkud ( a z jakého formátu ) zkopírováno do Wordu? Z Wordu do malování - to jsem udělala, ale asi ne jako obrázek. Kde to tam píšou? V malování už je to ve formátu JPG / JPEG? Sem vložit jako obrázek umím, dokonce si zmenšuji rozlišení. Používá se někde na trase přesunu pravé myšítko? Já vím, že mám často delší vedení, jako třeba jsem pořád nemohla pochopit, jak zkopíroval URL a najednou cvak.. a bylo to jednoduché. Tak třeba mi to časem taky docvakne.

ladinpraha*

Na stránce dám kopírovat a ve Wordu vložit. Potom dám Vybrat vše a Kopírovat. Pak otevřu nový dokument a dám Vložit jinak ... - Obrázek. A znovu Vybrat vše - Kopírovat, otevřu Malování a dám Vložit. A pak si s tím dělám, co chci, uložím někam jako .JPG a pak už to jde kamkoli. Vypadá to možná na první pohled složitě, ale když to takhle uděláš desetkrát, tak už to bude bleskovka.

doplněno 10.01.11 19:42:

Milane, zkoušej. Pokud mám normální textový dokument (bez obrázků), .TXT, .DOC a pod. tak ho normálně otevřu a text nebo jeho část sem jde přímo vložit.

patronka*

Zítra začnu zkoušet a do večera to bude ta bleskovka. Přiznávám se, že jsem do teď netušila, k čemu slouží VYBRAT VŠE. Při jednom z mých neúspěšných pokusů mi to napsalo, že lze vložit pouze ve formátu JPG /JPEG, tak proto jsem zkoušela jiné cesty. Vzhledem k tomu, že jsem se v IT začala orientovat vloni v únoru, nemůžu čekat žádné velké zázraky. Dík za trpělivost.Patronka

hodnocení

0x

nejde Ctrl+V

doplněno 10.01.11 18:54: Jde
ladinpraha*
Jde
Autor: milancukrar®
Datum: dnes 18:30
Předmět: RE: vložení souboru do otázky
odpovědět [nahlásit]
nejde Ctrl+V
doplněno 10.01.11 18:35:

Ale jenom text.

nejde

doplněno 10.01.11 18:58:

chci okopírovat kousex textu z Wordu a nejde vložit

ladinpraha*
Kopírování z OpenOffice:
První tropické druhy orchidejí, vhodné pro pěstování jako okrasné rostliny, poznali Evropané až mnohem později, při svých objevitelských zámořských cestách, a tyto dlouho patřily mezi vzácné a drahé rostliny. "Orchideje jsou květiny velice vzácné. Do konce 19. století byly orchideje velmi exkluzivní a drahou zálibou nemnoha bohatých jedinců. Ve století 20., zvláště za posledních pár desítek let, se však díky rozvoji dopravy, informatiky a vzniku nových stavebních a izolačních materiálů se orchideje staly běžnou součástí našeho života. Před 50 lety znalo u nás orchideje velice málo lidí a jejich pěstování se nedařilo.Dnes se jich ve skleníkách pěstuje přes 2000 druhů. Orchideje jsou nádherné a zajímavé květiny, které množí zahradníci přirozenou i umělou cestou".
doplněno 10.01.11 19:08:

Nevím, proč ti to nejde, ale mě jo. Ve FF.

patronka*

Milane, o pár pater výš jsou i mé nezdařené pokusy. Já dokonce ani nedokážu umístit smajlíka. Zkoušela jsem kousek Wordu, kousek Excelu, přes "malování", přes obrázky a nic, nic, nic. Pořád mi funguje jen můj samorostlý pokus přes print / scan / JPEG. Zdraví smutná patronka , nyní spíš nábojnice.

Patronko, copak se mě to stalo s počem, že to nejde zkopírovat a píše to,

nenapsali jste žádnou otázku, odpověď.

Patronko, copak se mě to stalo s počem, že to nejde zkopírovat a píše to,
nenapsali jste žádnou otázku, odpověď.

V příloze Vám zasílám cenovou nabídku na poptávané zboží.
Zboží je objednané, kolega se s Vámi spojí ohledně závozu

zkouším, ale z Wordu to nejde

jedu k moři
doplněno 11.01.11 08:58:

z jiného poče
PARDUBICE

omlouvám se, ale zkouším to

zive.cz/...

doplněno 10.01.11 19:30:

že by jen text z Wordu mě nešel?

cituska*
hodnocení

0x

Tak třeba vytvořte si jméno v čínštině.Nejde mi to.Ale důchodcovský sdudentík si nechá v sobotu poradit od vnoučka,podle vašeho návodu.

pravdomluvny*
hodnocení

0x

Tak já si taky něco zkusím :

Pokus Pokus POKUS
POKUS pokusPoKuS
NNNNNNNNNNNN
mmmmmmmmmmm
doplněno 10.01.11 20:17:

Zkopírováno z Wordu - Ctrl+C / Ctrl+V

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]