Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Degradace odpovědí

Od: vp676* odpovědí: 10 změna:

Myslím, že odměny za počet odpovědí výrazně degradují jejich kvalitu - každý "honí" počet a odpovídá za každou cenu. Větší rozlišení kvality by serveru prospělo.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

marenka*
hodnocení

0x

vp, pravdu byste měl, pokud by opravdu byl hodnocen počet odpovědí. Je to úplně jinak. Jen mne zaráží. Přijdete, zhodnotíte jako kdybyste znal vše a?

vp676*
hodnocení

Ano, přijdu, podívám se, a vidím, že na většinu otázek je spousta odpovědí, které jsou víceméně plácáním do vody a vůbec nemíří na podstatu. Toť vše.

pu®

Což se u některých otázek stává, ovšem takové odpovědi pak nebývají hodnoceny, a pokud jde odpovídateli o úspěšnost, takovou odpovědí si pak tedy škodí. O co tedy jde?

marenka*

Vp, někdy i to plácnutí pomůže. To máte jako dneska. Padla otázka na hledání virů v počítači, jak zacházet s programem v angličtině. Neodpověděla jsem přímo na tuto otázku, ale vím, že sama jsem použila jiný scanner, který je v češtině. Tak jsem poradila jen částečně, takové plácnutí. Ale stalo se to, že díky tomu se rozvinula solidní diskuse lidí, kteří tomu rozumějí a vypadá to, že pomohou. Už se do toho nemíchám, je to ve stadiu, kterému moc nerozumím, ale to první plácnutí, za to jsem ráda.

Jindy, pokud je vyřešený problém, tak se ostatní rozpovídají. Nu což? Dala by se otázka uzamknout, to určitě ano, pokud by tazatel dostal svojí odpověď, ale jsme tady jenom lidi.

Jestli plácám hlouposti, ostatní mě opraví. Je to jen můj názor.

hodnocení

0x

Pravdou je, že tu pár případů bylo, vzájemné hodnocení atd...ale každý je dříve či později odhalen ;)

Do větru umí volat každý, ale přijď s něčím konkrétním, co a kde se ti nezdá? Kvůli tomu že jsi v nějaké otázce nebyl ohodnocen a podle tebe slabší odpověď byla tak to neni důvod aby jsi pohanil celé forum

doplněno 31.12.10 15:33:

Mimochodem, přečtěte si pravidla a zjistíte, že aby odpověď byla započítaná jako dobrá tak ji musí ohodnotit 2 různí uživatelé ;)

hodnocení

0x

Já si myslím, že autor vp676 poměrně dost brzo vyslovil své hodnocení... Je tu velmi krátkou dobu, aby poodhalil všechny aspekty této práce pro druhé. Jak už poznamenal maverick, všude se vyskytnou extrémy, ale ty většinou nemají dlouhého trvání. Hodnocení jeden druhému nebo i sám sobě se dá zjistit a markantní případy, jako třeba raketový vzestup na žebříčku hodnocení, už byly dořešené, třeba i za cenu ne zrovna příjemného rozchodu. O tom se na poradně už párkrát psalo.

Říká se: Nová metla dobře mete... Já když jsem se před několika lety dostal na poradnu, také jsem po několika dobrých ohodnoceních tomu "radění "přišel na chuť. Mám výhodu, že jsem už dost starý a hodně jsem toho přeskákal, takže jsem moje zkušenosti a vědomosti mohl nabídnout ve více rubrikách, snad kromě sportu. Také jsem ale zažil i kritiku, když některá moje vyjádření nebyla zrovna správná nebo aspoň podobná pravdě. Po určitém čase jsem si uvědomil svoji "aktivitu" a trochu jsem dozrál, dnes si odpovědi na otázky vybírám. Jsem si jistý, že takových, jako jsem byl kdysi já, je tu na poradně v současnosti také pár, nebo spíše více párů. My, co jsme tu déle, už je poměrně dobře rozeznáme. Vlastně se už skoro všichni dobře poznáme, víme, kdo je dobrý v jaké oblasti, a na některou otázku ani nereagujeme, protože to necháváme těm lepším. Mezi jejich odpovědi se zamíchají i odpovědi těch, o kterých píše vp676. Ano, dobré ohodnocení povzbudí každého k další práci, a ta soutěživost také. Ale jen do času. Potom se výkon služebně staršího rádce nebo uživatele ustálí, a začínají dobře mést další nové metly. A musím poznamenat, že se tu podle mne v poslední době opět objevilo dost nových odborníků, kteří opravdu "umí" a přinesou užitek potřebným.

My skalní, a jsem rád, že se mohu takto nazvat i já, se snažíme nejen udržet, ale i povznést kvalitu naší Poradny. Mnozí jsme si povšimli, že se podařilo odhalit a pacifikovat některé uživatele, kteří notoricky napadali jiné a zlehčovali jejich příspěvky a zanášeli do diskuzí nervozitu a vulgarizmy. Nemám tím ale na mysli některé satiriky a vtipálky, jejichž "výkon" na poradnu občas přinese i trochu osvěžení a uvolnění.

Takže se těším, že autor příspěvku se zamyslel nad úrovní, myslím si, že podnítil i několik dalších k zamyslení, a těším se, že i on se zapojil do poradny a v budoucnosti taktéž pomůže druhým.

Takže do roku 2011 nejen zdraví a štěstí, ale i mnoho dobrých odpovědí celé poradně!

pt®

Hejkale, napsal jste to hezky a po pravdě, taky se v tom vidím. - stařenka

hejkale, bezva, bezva *palec**placni**hej*

na tohle už se nedá nic moc dalšího doplnit, snad jen že extrémní vtipálci atd jsou vymazáni zpětně, ale každým dnem přibývají další :) Hodne si slibujeme od nové možnosti nahlášení závadných odpovědí, které jsou anonymní do té míry, že autor špatné odpovědi se nemá šanci dozvědět, kdo si stěžoval apd, ale zároveň je vyžadována registrace a nějaké výsledky...

Je to jako v životě, 1% uživatelů jsou skuteční "mamlasové", kteří často dokáží překřičet nebo narušit klid ve zbylých 99%. Snažíme se je eliminovat, ale každému dáme šanci... proto se to občas zvrhne a samozřejmě bez různých odhlečení by to tu nefungovalo... to si zase musíme přiznat :-D

31.12.10 17:21
hodnocení

0x

Hejkal *hej**palec*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]