Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

E-mailové notifikace

Od: kovis® odpovědí: 4 změna:

Asi jako mnoha uživatelům poradny mi chodí e-mailové notifikace, které přijímám na různých zařízeních včetně tabletu BlackBerry PlayBook. Problém je v tom, že u mailů z Poradte.cz mi "blbnou" české znaky. Přijde mi to, jakoby se tam snažil pracovat s Unicode, což se mu nedaří a výsledek je na přiloženém screenshotu.

Udělal jsem rychlý rozbor struktury e-mailové zprávy a zjistil jsem, že jednak vůbec neobsahuje verzi v plain textu (což je IMHO nepodstatné), jednak je přiložen pouze fragment HTML - bez hlavičky a bez kódování. Ostatní formátované HTML zprávy se zobrazují v pořádku a vždy obsahují kompletní HTML dokument včetně hlavičky s kódováním a těla zprávy. Předpokládám, že je toto důvod problému.

Rád bych proto zdvořile požádal, zda by nebylo možné zasílat kompletní HTML. Pro běžného uživatele se nic nezmění (např. Outlook či Gmail s tímto nemá problém) a nám ostatním to ulehčí život.

E-mailové notifikace

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

0x

Já se naopak přimlouvám za plain text, protože e-maily z Poraďte pro mne bohužel nejsou použitelné.

hodnocení

Domnívám se, že by se oba problémy vyřešily, pokud by se posílala korektní multipart zpráva dle standardu MIME.

hodnocení

0x

převedl jsem to do UTF8 a zdá se, že to už šlape jak má.

hodnocení

Díky, skutečně to pomohlo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]