Nejste přihlášen/a.
Ba ne, to není otázka. Možná řečnická a ještě s velkou nadsázkou. Rozhodnul jsem se, že od teď lze získat maximálně jedno tričko za 365 dnů, tedy rok. Nedotkne se to již objednaných.
Není to abych ušetřil, on zase takový nával na trička není (ačkoliv poslední objednávka zní na 80ks). Jde mi o to, aby nikdo neměl materiální důvod hnát se za spoustou odpovědí (ačkoliv nejde zdaleka o množství) a radil čistě kvůli tomu, že ho to baví. Nepochybuji, že tomu tak není. Rozhodně ne. Je to trošku trnem v oku konkurence a padlo lehké konstatování, že se tu uživatelé kupují.
Takovou vizitku určitě nechceme. Trička tedy budou dál jako malé (milé) poděkování za vaši účast nikoliv něco za čím je potřeba se hnát... myslím, že všichni budou mít dost ohodnocených odpovědí v přebytku.
Ještě uvažuji nad úplným zrušením mikin, jejich poptávka je velmi malá. Jen mě mrzí, že někteří z vás na ni dlouho "škudlí" a najednou by to bylo "pryč", což není fér. Ještě popřemýšlím.
Kritiku prosím jen konstruktivní... nebo drbárnu, jen ne pomluvy.
ano, je to často nespavedlivé... v průměru je to nastaveno tak nějak spravedlivě, aby dosáhnutí nebylo zrovna nejsnadnější, ale ne na dlouhé lokte. Občas se tu objeví někdo koho znám a vím, že tu nemá své koně a hodnocení mu rostou celkem dobře, ačkoliv ne ze dne na den. Poměr celkových a ohodnocených je v jejich případech v pořádku.
Souhlas!
Je upřesňující dotaz, lze si tričko u Tebe schovat třeba do příštího kalendářního roku, nebo při neobjednání propadá?
nepochopil jsem otázku, ale jinak: tričko lze objednat 1x za rok, dříve tě to nepustí - těžko si ho tedy u mě schováš, "jakmile" jej objednáš doputuje k tobě... nebudu ti ho přece syslit další rok, abych poslal 2
Ano, tak jsem to myslel, když jeden rok budu mít nárok na tričko (a neobjednám) a druhý rok na druhé, jestli si je můžu objednat obě až ten druhý rok. Ale otázku jsi pravděpodobně zodpověděl, tričko z prvního roku propadne, protože ho nebudeš rok syslit...
Zdravím Pavla i kolegy.
Pavle, stále koukám až se objeví červená mikina v nabídce. Zatím jen hnědá. Číhám a stále nic...
Na trička, osobně si myslím, že konkurence bud vždy tvrdit něco, čím druhým nějak ublížit, pošpinit...
Jsou poradny, kde nedávají vůbec nic, ale to nechám na jiných...
Díky za každé dobré ráno,... tedy za každý dárek...
Jo, hodnocení je problematické. Osobně mě dost štve, že někteří tazatelé neohodnotí vůbec, jen třeba napíšou "díky" (nebo se neozvou vůbec). Taky mě mrzí, že tu někteří uživatelé sbírají body "za blbosti" a jiní za dobré odpovědi nedostanou nic, protože tu nejsou známí a nemají tu "jméno" (třebaže odpověděli dřív a stejně/lépe). Pak si tu někdo "machruje" (prosím, nezačánat nějaký flame - je to v uvozovkách), že má XY triček a mikin a kdovíčeho a kvůli nim se tu musí zavádět takováto omezení, a pak tu jsou někteří, kteří si na to "jedno blbý triko" střádají bodíky i několik let. Jasně, není to o "dárku zadara", je to právě to "poděkování" nebo jak to říct - člověk má dobrý pocit, že dobře radí. Jenže pak tu vidí, že ani tak (občas) nejde o dobrou radu, ale o to napsat rádobysuper komentář o ničem se spoustou smajlíků a psát to ke každému dotazu, aby šel člověk "hodně vidět". Což je podle mě dost škoda.
Doufám, že se nikdo neurazí, nechci se do nikoho navážet nebo tak. Píšu jen, co si myslím.
jak jsem psal nejde o kvantitu odesílaných triček, ono se to z 90% nezmění. Většina lidí chce první nebo druhé tričko. Těch co dosáhnou na více triček je opravdu málo, takže ve výsledku jde o prd. Je to skoro jen na oko
Je to tak. Někdo nehodnotí vůbec a jiný docela hodně. Je to v mezích nastavených pravidel a lidského chování a tak to je. Jsou tu i tací, kteří jsou registrovaní aby mohli hodnotit a nikdy nenapsali ani žádnou otázku ani odpověď. Jo, tohle je teprve oříšek jak na to pohlížet... ale na vše je pamatováno.
Jinak mi taky nejde o ta trička, mikiny atd., ale o to "1x" nebo "2x" u odpovědi. Tohle zahřeje nejvíc, protože člověk má dobrý pocit, že poradil správně a bylo to užitečné. Jenže pak právě zamrzí, když je u odpovědi, která není ani věcná ani originální a ani opravdu vtipná, že by spravila den, několik bodů hodnocení (a to jen kvůli jménu). :/
Myslím si, že ten, kdo tady chce být, tady bude dál. I bez triček a podobných (i když milých) pozorností. Věřím, že většina lidí sem chodí z jiného důvodu a konkurence se mýlí ve svém úsudku. Já osobně jsem nikdy o žádnou takovouto pozornost (trička, mikynu ..) nežádala a jsem tady i bez toho...Odpovědi dávám takové, jaké umím a jaké jsou v mých silách. Líbí - nelíbí, ber nebo nech být...To ponechávám vždy na uvážení druhým a žádná opatření to nezmění. Myslím, že spousta lidí to má nastaveno stejně...Pěkný den všem!
Souhlasím.
Dárky jsou vždy milé, to přiznávám. Jedno červené tričko už mám, mikinu mám objednanou. Pokud už ale nepřijde, dokážu se s tím vyrovnat. Plánuju sem chodit nadále i bez dárků, líbí se mi tu a jde už spíše o zvyk. Prostě mě zajímá, co se tu děje a co se řeší.
Krásný den přeji všem. Ron.
už jsem dospěl k rozhodnutí: Mikiny lze objednávat do 10/2013, pak je hromadně objednám (barvy budou na přání, všem pak napíšu mail, kdo se neozve dostane standartní, někdo se již vyjevil) a dále je ruším.
Předpokládám, že budeme dělat HURÁ akce - při objednání triček budeme jednou ročně umožňovat jakoukoliv barvu. Vzhledem k tomu, že většina bude mít přebytky ohodnocení určitě si vybere nejlepší barvu hned.
Hope, máte pocit, že to hodnocení je objektivní? Vždyť to jsou kolikrát ohodnocené úplné bláboly a odpovědi, které nemají s otázkou co dělat.
Hodnocení bych nechal a zavedl bych i minusové hodnocení, aby se mohly ohodnotit i ty bláboly.Jen by přibyla další kolonka ve statistice.
Ne, hodnocení objektivní není, a asi ani být nemůže. Nicméně je to pro někoho určitá motivace, proč vůbec odpovídat. Prostě v lidech je určitá soutěživost, a i když je hodnocení někdy nespravedlivé, přecejen je to určitá měřitelná hodnota...
doplněno 11.02.13 23:57:Mimochodem dárky s logem, trička, miciny i samolepky, jsou určitou reklamou této poradny, někteří místní tazatelé i rádcové se zde veřejně "přiznali", že na poradnu prvně zavítali právě díky této reklamě. A pokud tyto dárky chce Admin omezit nebo zrušit, je to opět jeho svobodná volba, kterou my můžeme okomentovat, a pochopit nebo nepochopit...
Hodnocení objektivní není a být nemůže. Částečně však ostatním něco napovídá. Pro někoho možná motivace, pro někoho zpestření, stejně jako drobné dárky. Nemusí to být zrovna tričko, stačí jakákoli blbost, kterou jen tak někdo nemá. (Třeba tepelná koule s logem poradny.) A mínusové body? Proč? To by se velice rychle zvrhlo na vyřizování osobních sporů.
kluci kluci kluci, ladin má pravdu v těch mínusech, to už taky bylo před pár lety. Všechny otázky, které jste vytáhli na světlo byly diskutovány ne tak dávno. Nemá smysl je znovu vytahovat Berte to jak to je
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.