Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
nevím přesně, jak to zde funguje, ale dívala jsem se na pár otázek a odpovědí a někdo tu zřejmě umí vyhledat osobu, kterou bych po 40 letech ráda našla. Jestli mi umí někdo pomoci, napíšu sem potom jméno a datum narození mého otce, kterého
se snažím najít.
Moc děkuji za odpověď Lenka
Pokud nepomohou známí nebo příbuzní, tak jenom se jménem a rodným číslem toho moc nezjistíte. Já svého otce našla přes živnostenský rejstřík ( nevěděla jsem, že podniká, ale zkusila jsem tam zadat jeho údaje a vyšlo to), tam je psaná adresa firmy, adresu jsem zadala do katastru nemovitostí, majitelkou domu je jeho nová žena a pak už jsem ji tak dlouho otravovala přes Facebook, až mi napsala ( prý s jeho souhlasem) otcovo telefonní číslo. Trvalo mi to pět let. Teď už půl roku sbírám odvahu mu zavolat, přemýšlím, co mu řeknu, co mi třeba odpoví a pořád se k tomu nemůžu odhodlat.
Takže abyste potom nelitovala.
Lucie
Je mi 37 let a svého otce jsem nikdy neviděla. Když mi bylo 20 let, tak telefonoval, že by se chtěl sejít a popovídat si, tenkrát jsem byla mladá a hloupá a odmítla. Když mi před pár lety umřela mamka a bratr zemřel při autonehodě, tak jsem zůstala tak nějak sama a teď strašně lituju, že jsem tenkrát byla tak tvrdohlavá. Doufám, že ještě není pozdě a najdu ho. Vím, že můžu na matrice vyplnit formulář o hledané osobě, zaplatit 500,- a tam to pošlou na ministerstvo vnitra, pokud bude v jejich registru,tak mu pošlou dopis, že ho chci kontaktovat a bude jen na něm, jestli se mi ozve zpět. Ale vůbec netuším, jak dlouho tohle všechno ministerstvu trvá a jestli to bude úspěšné, tak to ještě zkouším jinde, kde se dá.
Pokud se někdy chtěl sejít, tak máte napůl vyhráno. Rozhodně bych tu matriku nezatracovala, když o něm nic jiného nevíte.
Ještě bych zkusila sociální sítě.
Dobrý den, Lenko, po registraci už můžete použít vnitřní poštu.
Napište uživateli @GotrekZagary, sdělte mu vše, co o svém otci víte.
(Abyste nemusela nic zveřejňovat zde v otázce.)
Omlouvám se, že využiji této otázky. Mám nevlastní sestru, nevím kdy se narodila. Znám její poslední příjmení, ale to není jisté, protože se pořád rozváděla a zase vdávala. Neviděla jsem ji 25 let. Nevím jestli je živá, byla těžce nemocná. Moje matka ji odepsala a nechtěla o ní slyšet a nesměla jsem o ní mluvit. Teď už nežije ani moje matka a nemám koho se zeptat. Myslíte si, že by bylo možné ji nějak najít?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.