Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zachovat hmyz - čím zalít?

Od: davidiiaminadaminapooo odpovědí: 5 změna:

Dobrý den. Jel jsem do Japonska a našel tam obrosvského pavouka, již mrtvého. chtěl jsem si ho vzít domů a taky vzal. Ale chci si ho zachovat - totiž zalít. Myslím tak, aby vypadal jako hmyz zalitý v jantaru... Do čeho ho mám zalít? Není dobrý nápad, roztavit třeba plastovou lahev a zalít ho do výsledné hmoty? Za každou radu budu moc vděčný. Děkuji, David.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ar*
hodnocení

0x

Použil bych Dentracryl. spofadental.com/...

davidiiaminadaminapooo
hodnocení

Ano, děkuji za radu. Mohu se zeptat, zda ten dentakryl je po zaschnutí průhledný? Chci totiž, aby ten pavouk šel dobře vidět.

V informaci na netu se píše, že výsledná hmota je bezbarvá až mírně nažloutlá, podobná plexisklu. Chápu, že se bojíte pokusů, ale zkuste zalít do dentakrylu třeba mrtvého motýla a potom se podle výsledku rozhodněte.

pravdomluvny*
hodnocení

0x

A co zkusit tohle?

TRANSLUX D150
ČIRÁ EPOXIDOVÁ ODLÉVACÍ PRYSKYŘICE

axson.cz/...

Pročti tohle fórum, konkrátně čtvrtý příspěvek odzdola.

mojehobby.cz/...

jabraka*
hodnocení

0x

S dentakrylem jsem pracoval často.Jen je potřeba použít pryskyřici čirou,bez plnidla.Často se používá dentakryl pro zubařské účely,ten je smíchán s plnidlem a dobarvuje se.Čirý sestává z bílého prášku - předpolymeru s iniciátorem a monomerem,který je čirá kapalina.Oba se smíchají v přesném poměru,důkladně zamíchají a vlejí do formičky s předmětem,který chceme zalít.Během několika minut je hotovo.Je potřeba spočítat objem formy a namíchat pryskyřice dostatek.Dolít to už nejde.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma čirá pryskyřice
Otázky na téma epoxidová pryskyřice

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]