Nejste přihlášen/a.
Ráda plním prosbu naší milé kolegyně pů. Momentálně je na vesnici ve Francii na brigádě a všem na poradně posílá krásný pozdrav!
Děkuji za pozdrav a až si budete psát, tak nechávám také pěkně pozdravovat a přeji krásný pracovní pobyt do vzdálené Francie. PT /stařenka/
Jééééé, já se úplně Moc díky všem za přání a pozdravení a hlavně Lidce za vyřízení pozdravů. Téééda, až se tady tetelím
Posílám Vám všem kus místního
a těším se na Vás na konci září! PS: Naučila jsem se tady práci s letlampou, smirkovacím pásem, malování s válečkem na originální dřevěné trámy (které jsem si předtím vybrousila), plení (no to nebylo tak těžké :D ), vaření s minimem ingrediencí atd. Tudíž v tom říjnu už nebudu pokládat otázky, které vždycky tolik pobaví Papku
Ačkoliv...
Mějte se krááásně! Pů
Ahoj Pu, doufám, že o pracně nabyté zkušenosti zde s námi podělíš. Rubrik je na výběr spousta
. Koukej sluníčko i dovézt ať se ještě trošku ohřejeme.
Měj se krásně.
M
Ahojky Pu, tak se těším na vaření s mála ingrediencí, doufám, že dostaneme recepty, tak pa, PT /stařenka/
Milá Púúúúú, kdyžtak koukám na výčet Vašich činností a zkušeností, tak mě napadlo, jestli tady pak fšichni ostatní nebudeme na úplný how*no?
P.S.:
Hope...
Salut a tout le monde ici! Je suis rentrée Et alors.. la premiére recette:
Francouzské galettes:
250 g pohankové mouky
trochu mlíka a do zbytku (cca do 500 ml tekutiny) vodu
(vejce - ale my nedáme)
sůl
A palačinkujeme. Máte-li speciální palačinkovač, tím lépe. My nemáme, takže klasicky na pánvičce. Jen namísto másla, které dávám u palačinek, sádlo nebo olivový olej. Galette jsou totiž zásadně určeny ke konzumaci "naslano", nikoliv nasladko. Ideální je nařezat kousky (samozřejmě francouzského!) sýra a položit je na galette ještě když je na pánví. Sýr se krásně rozteče. Na to plátek rajčete a jíte. Pro mě ještě houby na pánvičce s troškou sádla a galette jako vyšitá. Je to rychlé a chutné a syté, co chtít víc?
Tímto se tedy hlásím zpět do služby a těším se na vás.
Pů
Ahoj Půůůů
Ten receptík vypadá báječně, jen ta pohanková mouka... bude poznat, když jí nahradím jinou?
Ahoj Máří Mařenko Čekala jsem, kdo to stihne dřív - jestli ty anebo Papka :D
Já vím, pohanková mouka, to může být problém. Možná to lze vyřšit koupí pohanky a jejím namletím... My jsme to tak trochu tušili, a tak jsme pohankovou mouku nakoupili do zásoby přímo ve FR. Myslím, že můžeš nahradit hrubou, ale to je pak prostě slaný lívanec. Ona ta pohanková mouka má prostě jinou chuť a právě ta dělá galette galette. Tak proto. Ale já bych to klidně zkusila a uvidíš - pak nám dej vědět
Ahoj Pů, tak zase budeme všichni pohromadě, tak už mám velké ucho, jak bylo, co je nového? To bude zážitků,
PT /stařenka/
Děkuji všem za milé přivítání!
Mno, zážitků je mnoho a mnoho, to by bylo na moooc dlouhé povídání, ale ono to časem při různých odpovědích určitě vypluje na povrch A s tou pohankovou moukou - vidíte, tak nakonec je u nás ještě o něco dražší, než jsme ji koupili my. A že jsme koupili biomouku u místního malého farmáře, nikoliv v supermarketu. Škoda, že to u nás ještě tolik "neletí", ta malá samovýroba plodin a mléka atd. Ale budu doufat, že po farmářských trzích brzy přijde i možnost nakupovat u sedláka. Ostatně viz moje další otázka
A jakpak jste se měli Vy všichni tady? Strávili jste krásné léto? Kde jste se toulali?
doplněno 29.09.10 12:10:Tak si Papko trhni , já tady projevuju zájem a ty mě takhle odbydeš
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.