Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pozdrav od kolegyně Pů

Od: lidka* odpovědí: 22 změna:

Ráda plním prosbu naší milé kolegyně pů. *slunce* Momentálně je na vesnici ve Francii na brigádě a všem na poradně posílá krásný pozdrav! *hej*

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pt®
hodnocení

0x

Děkuji za pozdrav a až si budete psát, tak nechávám také pěkně pozdravovat a přeji krásný pracovní pobyt *slunce* do vzdálené Francie. PT /stařenka/

technikjirik*
hodnocení

0x

že posílám mé oblíbenkyniě vřelé pozdravení...

marenka*
hodnocení

0x

*ua*To je od Pů hezké *ua*Liduš, pošlete jí hodně *pusa**pusa**pusa* a ať si nepřiveze puchýře *modla*, aby mohla rychle psát. ;)

lidka*
hodnocení

Děkuji všem a moc ráda jí pozdravy vyřídím. *placni* Věřím, že jí to hodně potěší! *tanec*

hodnocení

0x

Taky se k pozdravu připojuju a ať se vrátí ve zdraví a v pořádku. *frajer*

hodnocení

0x

Ať se nám ve zdraví vrátí *pivo**vtip*

lidus*
hodnocení

0x

Připojuji se k ostatním a přeji pů spousty krásných zážitků a šťastný návrat domů.

pu®
hodnocení

0x

Jééééé, já se úplně *hi* Moc díky všem za přání a pozdravení a hlavně Lidce za vyřízení pozdravů. Téééda, až se tady tetelím *hi* Posílám Vám všem kus místního *slunce* a těším se na Vás na konci září! PS: Naučila jsem se tady práci s letlampou, smirkovacím pásem, malování s válečkem na originální dřevěné trámy (které jsem si předtím vybrousila), plení (no to nebylo tak těžké :D ), vaření s minimem ingrediencí atd. Tudíž v tom říjnu už nebudu pokládat otázky, které vždycky tolik pobaví Papku :-P Ačkoliv... *smich* Mějte se krááásně! Pů *slunce*

malvinka*

Ahoj Pu, doufám, že o pracně nabyté zkušenosti zde s námi podělíš.*hej* Rubrik je na výběr spousta*smich*. Koukej sluníčko i dovézt ať se ještě trošku ohřejeme.

Měj se krásně.*slunce*

M

pepane*

:DPů nevěřím, stejně se zeptáš a já se budu*haha*.Pozdravuj "AJFELA"*jasne*

technikjirik*

prima... tak to si vás rezervuju na kšeft...

pt®

Ahojky Pu, tak se těším na vaření s mála ingrediencí, *hej* doufám, že dostaneme recepty, tak pa, PT /stařenka/

durancea*
hodnocení

0x

*slunce*Taky Vás srdečně zdravím z deštivé Moravy a doufám, že podzimní lekce tady proběhnou ve francouzštině *placni* ... a nejlíp stylově - letlampa, váleček, dřevěný rám ... Ať se Vám tam líbí! J.

hop®
hodnocení

0x

Milá Púúúúú, kdyžtak koukám na výčet Vašich činností a zkušeností, tak mě napadlo, jestli tady pak fšichni ostatní nebudeme na úplný how*no?

P.S.: *smich*;)*pusa*

pu®
hodnocení

0x

*smich* Hope...

Salut a tout le monde ici! Je suis rentrée :) Et alors.. la premiére recette:

Francouzské galettes:

250 g pohankové mouky
trochu mlíka a do zbytku (cca do 500 ml tekutiny) vodu
(vejce - ale my nedáme)
sůl

A palačinkujeme. Máte-li speciální palačinkovač, tím lépe. My nemáme, takže klasicky na pánvičce. Jen namísto másla, které dávám u palačinek, sádlo nebo olivový olej. Galette jsou totiž zásadně určeny ke konzumaci "naslano", nikoliv nasladko. Ideální je nařezat kousky (samozřejmě francouzského!) sýra a položit je na galette ještě když je na pánví. Sýr se krásně rozteče. Na to plátek rajčete a jíte. Pro mě ještě houby na pánvičce s troškou sádla a galette jako vyšitá. Je to rychlé a chutné a syté, co chtít víc?

Tímto se tedy hlásím zpět do služby *jasne* a těším se na vás.

*slunce*

marenka*

*ua**ua*Ahoj Půůůů *srdce* Ten receptík vypadá báječně, jen ta pohanková mouka... bude poznat, když jí nahradím jinou? *hi*

pu®

Ahoj Máří Mařenko *slunce* Čekala jsem, kdo to stihne dřív - jestli ty anebo Papka :D
Já vím, pohanková mouka, to může být problém. Možná to lze vyřšit koupí pohanky a jejím namletím... My jsme to tak trochu tušili, a tak jsme pohankovou mouku nakoupili do zásoby přímo ve FR. Myslím, že můžeš nahradit hrubou, ale to je pak prostě slaný lívanec. Ona ta pohanková mouka má prostě jinou chuť a právě ta dělá galette galette. Tak proto. Ale já bych to klidně zkusila a uvidíš - pak nám dej vědět ;)

pepane*

:DVždyť ti dělám oběd, tak nemůžu být přece všude?*bum*

Tak ahoj*haha*

pt®

Ahoj Pů, tak zase budeme všichni pohromadě, *ua* tak už mám velké ucho, jak bylo, co je nového? To bude zážitků, *tuc*
PT /stařenka/

lidus*

Milá Pu vítám Vás doma. Pohanková mouka stojí 36Kč půl kg. a u nás v Brně jí ve zdravé výživě prodávají. Určitě se dá koupit i v jiných městech.

pu®
hodnocení

0x

Děkuji všem za milé přivítání! *slunce*

Mno, zážitků je mnoho a mnoho, to by bylo na moooc dlouhé povídání, ale ono to časem při různých odpovědích určitě vypluje na povrch :) A s tou pohankovou moukou - vidíte, tak nakonec je u nás ještě o něco dražší, než jsme ji koupili my. A že jsme koupili biomouku u místního malého farmáře, nikoliv v supermarketu. Škoda, že to u nás ještě tolik "neletí", ta malá samovýroba plodin a mléka atd. Ale budu doufat, že po farmářských trzích brzy přijde i možnost nakupovat u sedláka. Ostatně viz moje další otázka :)

A jakpak jste se měli Vy všichni tady? Strávili jste krásné léto? Kde jste se toulali?

doplněno 29.09.10 12:10:

Tak si Papko trhni *fn* , já tady projevuju zájem a ty mě takhle odbydeš *plac*

pepane*

;)Hele a nejsi tak trochu zvědavá?*fn*

doplněno 29.09.10 12:22:

*mala*Pů, ale no ták.Přeci jsme tady hlídali.*haha*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]