Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vaše odpovědnost při psaní (na Poradte.cz)

Od: admin® odpovědí: 7 změna:

Rád bych zde opět připomněl Vaši právní odpovědnost při odpovídání. Mýtus o tom, že je internet anymní je doufám nadobro vymýcen a registrace neregistrace, vše je s větší nebo menší námahou dohledatelné. V minulosti bylo několik případů, o kterých i z části víte, kdy se řešila pravdivost příspěvků a jejich možné "ekonomické"dopady. Několik jich skončilo dříve než začaly a jiné se dostaly až k Policii ČR.

Je dobré na to myslet při psaní odpovědí a hlavně vědět co píšete... a co můžete dokázat.

Jen pro info: administrator.pise.cz/...

Není to jen o Poradte.cz ale obecně na celém internetu i světu...

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

alf*
hodnocení

0x

úspěch ovšem slušný

Vaše odpovědnost při psaní (na Poradte.cz)

hanher*
hodnocení

0x

Ta asi nedochodila ani základku.

raduz*
hodnocení

0x
Dovolim se zeptat:
citace:
Dobrý den,
>> diskuzi jsem si v rychlém sledu prohlédnul a částečně vymazal. To
> co zbylo
>> nelze považovat za špinění firmy. Zbyla tam pouze citace jiné
> stránky a
>> dohady odhady uživatelů, kteří sdělují své domněnky. Žádná
> prohlášení, že to
>> či ono je nezvratný fakt.
Co vlastne bylo tebou jako administrator smazano? A z jakeho duvodu? Jen proto, ze o to pozadala neaka firma, ktere se nelibilo, co o ni uzivatele napsali? Jaka je vlastne odpovednost vlastnika webu za prispevky diskutujicich? Chapu, ze v pripadne pozadani musis vydat logy policii CR, ale porad nechapu, proc tedy byly smazany ty prispevky? Mel to byt snad neaky zpusob "ochrany" tech, co diskutovali?
Diky za odpovedi
hodnocení

přesně tak, ty příspěvky byly emotivní... silná prohlášení, že jsou zloději, koho okradli apd. Obecně vím, že tohle píšou i ti co to znají jen z doslechu přes páté koleno a tedy těžko něco mohou dokázat. V první nebo v druhé řadě by si to mohli řádně odskákat... to mi přijde jako zbytečné, takže na základě jendoho články na Lupě, který vystihuje věta: "Lepší špatná domluva než dobrý soud" dělám určité ústupky v mezích napadnutelnosti. Nehodlám schovat hlavu do písku, ale ani ji nastavovat na špalek... věřím, že to chápete.

V dané diskuzi jsem toho smazal opravdu hodně, od určitého příspěvku se to mlelo pořád dokola, takže jsem to smazal sakum prdum dle datumu přímo v DB.

No, komu by se to zdálo neetické z mé strany, tak ať je mi při ruce při dalším TO, která už ani nepočítám ;)

doplněno 05.08.10 14:06:

ještě jsem zapoměl: v první řadě by měla být právní odpovědnost na jednotlivých uživatelích, kteří to píší. Moje odpovědnost je až v případě zmiňovaného zákonu, kdy vím, že je něco špatně a je v mé moci zakročit a já nezakročím. To se velmi obtížně dokazuje a v podstatě by se chtělo říci, že rozhodnout to může až soud. V první řadě jde tedy o jednotlivce a o tzv pomluvu.

Bohužel firmy to pojímají většinou jinak a v první řadě žalují provozovatele. Zatím proběhl jen jeden podobný soud a tam probíhá odvolání...

raduz*

Diky za odpoved a musim rici, ze chapu tve pohnutky. Jen si nejsem jisty, jestli ti dotycni si vubec uvedomili, zes je zachranil od mozneho průsvihu, ale to je na jinou debatu.

Bezpecne a vhodne je pouzivat spojeni: "Slysel jsem, ze krava umi letat..." misto "Krava umi letat"*smich*

výtka
Upozornění od administrátora 05. 08. 2010 14:14:54
jj, to spojení je dost výmluvné... zřejmě jen do doby, kdy jej bude používat 90% uživatelů *smich*

sasdax*
hodnocení

0x

Tohle by se mělo poslat každému jako soukromá zpráva. I mě se nelíbí, když někdo haní firmu v které pracuji, ale jestliže chci dokázat opak, tak musím argumentovat. No a pak jsou lidi, co mají mozek a používají ho a lidi co mají mozek, ale mají ho na ... Jen tak se neříká "nejhorší je srážka s blbcem".

doplněno 17.08.10 12:44:

Tak teď jsem si přečetl tu diskusi Diamond Way (to co z ní zbylo) a nechápu. Ukažte mi někoho z finančního sektoru v celé ČR, kdo za pár tisíc dokáže obratem vydělat statisíce. Jestli tohle někomu nevrtá hlavou, tak já teda nevím. Sám bych se na tu jejich předváděčku rád podíval. To musí být opravdu zajímavé. A že se lidi brání před podvodnými firmami v diskusích? A proč ne. Je to jedině dobře. A pokud mezi ně nepatříte, a já neřekl že ano, tak vypusťte na svět o čem ta Vaše firma je a v čem to vše spočívá. Ono je opravdu velice podezřelé, když si člověk nemůže sehnat žádné informace a pro mě osobně je to obrovské varování. Pak si můžu domýšlet...ano podle informací co jsem získal fungují jako sekta. Žádné veřejné vystoupení, pouze náborové schůzky. A dobrý psycholog a manipulátor to opravdu s lidma umí a dokáže je dostat tam kam potřebuje. Mimochodem kamarádi a známí při dané schůzce fungují taky velmi spolehlivě. Přece jako kamarád nebudu ze sebe dělat před ním blbce a podepíšu co mi dá. Ano toto je osvědčená metoda. Jen se tím jednou provždy bortí přátelské vztahy.

buss
hodnocení

0x

Také se divím naivním dotazům, tazatelé internet mají a je jim zatěžko si dohledat příslušnou normu, nebo zvednout telefon a na příslušný úřad (nebo i dva pro jistotu) si zavolat. A spoléhají se na radu v podstatě laiků. To je někdy lepší si hodit losem, když v právu se slovíčkuje. Když někdo poradí špatně, co bude dotyčný dělat? To je jako četl jsem to v novnách, říkali to v TV ... Dobré je, když jdu na úřad se předem podívat na normu, jak je to upraveno a mohu se úředníkovi ohradit, když kecá. A oni kolikrát pracují na základě rutiny, jen se opisuje.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]