Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, dnes odpoledne jsem zaznamenal, že mně do obrazovky, resp. prohlížeče, když jsem na poradně, leze informace o cookies. Také to tam máte? Je to "vylepšení" nebo je to opatření snad až zákonné? Znamená to, že si někdo dosud myslel, že ho cookies nešmírují a proto je na to takto upozorňován? Bude to jev na poradně trvalý nebo dočasný? Děkuji Vám a zdravím!
Myslíte tohle:
Tento web používá cookies k dosažení potřebné funkcionality. Dalším jeho použitím s tímto souhlasíte. Další informace Souhlasím.
Dobrý večer.Měl jsem to tam dnes dopoledne,tak jsem to odklikl v dobré víře,že jde o "vylepšení".
Třeba nám o tom sdělí něco admin.Na jiných stránkách se mi to neobjevilo.
Dobrý den, ona to není novinka, resp. setkal jsem se s tím už na Google. Když se to odklepne, tak to zmizí. Když vymažete cookies v prohlížeči, tak to tam zase vleze. Řekl bych, že to je asi nějaké prevence, aby někdo nemohl říci, že o cookies nevěděl. Ovšem, proč to musí být i zde?
No, to nám snad osvětlí admin. Zdravím!
doplněno 30.08.15 23:33:gamapolis - zřejmě to je zaváděno postupně a bude to později na každém webu. A internet bude zase "vylepšen" o tuto zbytečnost.
Máte pravdu.Po vymazání cookies to tady otravuje znovu ,ale jak píše kimba o tom Aukru,tak tam jsem to zatím neměl.
Pokud vás s tím otravuje pokaždé, tak buď nesouhlasíte s uložením cookies, takže když tam jdete podruhé, tak si stránky nepamatují, že jste to odmítla, protože to se ukládá právě do cookies, které ale odmítáte
A nebo jste to povolila, ale máte nastaveno mazání cookies při zavření prohlížeče. No a výsledek je stejný. Aukro neví, že jste povolila, když nemáte staré cookies.
Tak samozřejmě že je to další, pro většinu uživatelů nedůležité, nařízení EU viz např. zde
A je to na více stránkách, ne jen u nás. Před časem to proběhlo i na Googlu.
Dobrý den, tušil jsem takovou "kulišárnu". Takže je to pro blbce, asi jako návod u nože, že je ostrý a můžete se říznout - protože by na to člověk sám nepřišel . Zdravím!
Možná by bylo dobré si napřed načíst co to je cookies. Nakonec, můžete to zakázat v prohlížeči, můžete si je přečíst, smazat (myslím, že to umi i CC Cleaner). Zkuste je vypnout, uvidíte, co se stane, někdy.
Že se ptají je snad správné, pokud jste je neměli zakázané, tak jste je v počiadle měli a nikdo se vás neptal! Najděte si je.
Admine, zdravím. Děkuji. Klikla jsem že rozumím a pruh je fuč. Prosím vás, ten dotaz vymažte, odstraňte ho. Ještě jsem nezjistila, že se tohle objevuje hodně lidem. Vylekalo mě to. Asi se musím naučit u pc nepanikařit. Hezký den přeji.
Dobrý den, děkuji Vám za reakci a potvrzení, že jde o tu "kulišárnu" EU. Ale, opravdu to musí lézt do každé stránky poradny a mít tuto agresivní formu? Nestačilo by to jen na úvodní stránce? Nebo někde upozornit hodně malým písmem, aby byla EU spokojená a uživatel neměl pocit, že je tím obtěžován? Někoho to může až vyděsit, když se o cookies dosud nezajímal. Zdravím!
P.S. pro "admin".
doplněno 31.08.15 08:29:admin - tak, děkuji. Zkusím to "rozchodit" a brát jen pozitivně .
nn, musí to být na každé stránce, která cookies používá a to je vlastně z 99% každá. Ale jakmile odsouhlasíte a nevymažete cookies máte na 1 rok pokoj. Jen to je potřeba udělat ve všech prohlížečích, pokud jich používáte více najednou.
Většina lidí nepřichází na hlavní stranu, ale na konkrétní otázku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.