Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

OMYL - lidka

Od: 8976* odpovědí: 9 změna:

V otázce falešné fámy o čínských kuřatech - lidka - cituji - Přeci naše české máslo nemá oproti tomu, co se vyrábí v EU a tváří se jako máslo-margarin, nemá konkurenci. Jenom by naši zemědělci neměli vylévat mléko na pole a to dobré máslo vyrábět.

osvětlím trošičku

1. pokud je to margarín tak je to margarín - pravé máslo se na západě dělá a myslím si že našemu se určitě vyrovná, či jej předčí.

2. Zemědělci lijí mléko na pole protože už jinou šanci nemají , protože všem je to fuk, politici to mají v paži, a aby je někdo slyšel tak to lijí na pole, *smich* a máslo nevyrábí - vyrábí mléko - máslo vyrábí zpracovatele co z litru mléka který vykoupí od zemědělců za 7 - 8 korun jak - kde a jak kdy, mají čistý zisk na výrobcích, po přepočtu na litr mléka kolem 12 korun, to je psina co? A všechny rozvinuté státy a rozumně uvažující lidé v nich si zemědělství chrání...takže co dál...vyprdnout se na náš trh a vozit jej ven - alespoň chvíli, protože krávy co by dojily už docházejí...neboť byly vybity v zájmu tržního prostředí...a až dojdou...tak nám to dají ostatní sežrat...ale třeba to nebude tak brzo...vždyť to mléko vlastně nepotřebujeme...asi jako sůl...

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidka*
hodnocení

0x

Ale ano, ráda si přečtu i jiný názor. Ovšem stejně budu trvat na tom, že naše máslo - třeba Halíř - je daleko chutnější, než to dovážené z EU. Poslední jsem tuším měla z Belgie. Ale na druhou stranu netvrdím, že v EU nemají také dobré máslo, ale to se k nám asi nedostane. Co se týče výroby másla - máte pravdu, že zemědělci vyrábí pouze mléko. Ale i tak je mi líto, když se leje na pole. Proč si nebudují ve větším rozsahu vlastní prodejní síť? Ale do toho nebudu mluvit, protože zemědělské problematice natolik nerozumím. I když si myslím, že zemědělství včetně výroby potravin ovládá čím dál víc určitá skupina vlivných osob a je to všechno hodně propojené včetně dotační politiky. Ale o tom se dohadovat nemíním a ani vzhledem ke znalostem nemohu. To byl spíš názor zkušené hospodyňky. Ale děkuji za osvětu! *placni* Vždycky se ráda dozvím něco nového. :)

Lidko - s tím máslem musím souhlasit s Vámi. Minulý týden jsem koupila máslo, které bylo vyrobené v EU( kupuji české máslo, ale bohužel v tom obchodě, ve kterém jsem nakupovala , měli jenom toto) - a úplně jsem se zděsila- *ee* chuťově úplně stejné jako margarín *nevi*. Takže letělo do koše, protože tyto náhražky nejíme... *bum*

ono je to z podstaty věci: nedováží se sem máslo odjinud, že by bylo lepší, chutnější, ale protože je levnější. Je levnější o dotace a taky o to, že není až tak nic moc :-D

lidka*

Sabrino, dá se použít na jíšku i na vaření a nebo na pečení. Ale naše je určitě chutnější - je to možná i zvyk. Dokonce i při testech se naše máslo umístilo na předních místech. A protože si nedovedu představit jinou snídani, než chleba nebo rohlík s máslem a kafčo, tak když je šance, tak si šetřím pro tento účel naše. Stejně tak na brambory na loupačku. :-P

Ale i když se mi nelíbí plýtvat mlékem na "hnojení" polí, přesto si práce zemědělců fakt vážím - je to dřina. Ale je to jak ve všech oborech. Někdo poctivě maká a i kvalita tomu odpovídá a někdo si bude stěžovat na všechno a na všechny. *tuc*

Mám nejraději máslo Tatra, a mrzí mě, že je tak málo v marketech ke koupi. Vím, že je dražší a vyrábí se v Hlinsku. Kupuji ho nejvíce v Diskontu v Hlinsku, jinak je opravdu všude jen vyjímečně, škoda. To cizí máslo občas koupím, ale jak píše paní Lidka, na jíšku, buchtu, nebo pod vajíčka s cibulkou. Je to vše smutné, jak naše dobré výrobky mizí a vše je přecpané ošizenými, co nejlevnějšími produkty...

marenka*

Já si nemůžu vynachválit ČERSTVÉ MÁSLO. Víte, jaké mám na mysli? To co bylo už za komunistů, má pořád stejný obal. Ale přesně, koupím ho, když je v akci, protože je jedno z nejdražších. *plac* Značka Tatra je dobrá, vyhledávám od nich i mléko.

doplněno 26.07.10 10:38:

Na druhou stranu, bydlím u hranic a lidi odsud jezdí do Německa pro salámy. Kvalita a chuť jejich salámů se prý nedá srovnávat s naší. *nevi*

rob*

jj, myslím že to máslo dělají polabské mlékárny

nechápu jak někdo může vzít ramu a podobné sr@ačky du úst *blee*

doplněno 26.07.10 10:47:

do úst :)

hanher*

Souhlas s Mařenkou, také ho kupuji, a nedám na něj dopustit.

Čerstvé máslo z ciziny mi připadá chuťově jako ztuhlý margarín, zlatí češi. . .

Ale už to není to, co bejvávalo. . .

lidus*
hodnocení

0x

Co člověk to názor, já třeba mléko tatra vůbec nekupuji jelikož nám chutná trochu jako kondenzované, mléko kupuju Olma nebo Kunín-tzv. čersvé v plastové lahvi. Máslo -mamka upřednostňuje Zlatou Hanou na chleba(ta má podle mě k máslu daleko) na krémy ale kupuje Olmu. Já koupím co je zrovna v akci např. Dr. Halíř v Lídlu nebo Máslo v Kauflandu (do 20 kč), hlídám si jen aby máslo neobsahovalo rostlinný tuk a nebylo (bývá německé) slané. No a kdo chce čerstvé mléko tak jsou aspoň u nás automaty nebo na chalupě chodíme k rodině co má dvě krávy.

Troufám si tvrdit, že jestli zde něco fungovalo byla to JZD. Nesouhlasím ovšem,že by zemědělci měli být dotováni, jsou to podnikatelé jako každý jiný a nesou tedy rizika (ono když se jim urodí, tak to si tleskají a když ne tak by chtěli od státu).Manželovi prarodiče měli velké zemědělství, krávy, prasata, 6 párů koní, dokonce i vlastní mlékárnu, mlátičku, sušárnu na řepné řízky a td. Jeho otec dnes říká, ještě že nám to shabali to by jsme se udřeli a když se neurodilo nebo zdechla kráva tak to byl jejich problém a žádné dotace nedostávali.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]