Nejste přihlášen/a.
V otázce falešné fámy o čínských kuřatech - lidka - cituji - Přeci naše české máslo nemá oproti tomu, co se vyrábí v EU a tváří se jako máslo-margarin, nemá konkurenci. Jenom by naši zemědělci neměli vylévat mléko na pole a to dobré máslo vyrábět.
osvětlím trošičku
1. pokud je to margarín tak je to margarín - pravé máslo se na západě dělá a myslím si že našemu se určitě vyrovná, či jej předčí.
2. Zemědělci lijí mléko na pole protože už jinou šanci nemají , protože všem je to fuk, politici to mají v paži, a aby je někdo slyšel tak to lijí na pole, a máslo nevyrábí - vyrábí mléko - máslo vyrábí zpracovatele co z litru mléka který vykoupí od zemědělců za 7 - 8 korun jak - kde a jak kdy, mají čistý zisk na výrobcích, po přepočtu na litr mléka kolem 12 korun, to je psina co? A všechny rozvinuté státy a rozumně uvažující lidé v nich si zemědělství chrání...takže co dál...vyprdnout se na náš trh a vozit jej ven - alespoň chvíli, protože krávy co by dojily už docházejí...neboť byly vybity v zájmu tržního prostředí...a až dojdou...tak nám to dají ostatní sežrat...ale třeba to nebude tak brzo...vždyť to mléko vlastně nepotřebujeme...asi jako sůl...
Ale ano, ráda si přečtu i jiný názor. Ovšem stejně budu trvat na tom, že naše máslo - třeba Halíř - je daleko chutnější, než to dovážené z EU. Poslední jsem tuším měla z Belgie. Ale na druhou stranu netvrdím, že v EU nemají také dobré máslo, ale to se k nám asi nedostane. Co se týče výroby másla - máte pravdu, že zemědělci vyrábí pouze mléko. Ale i tak je mi líto, když se leje na pole. Proč si nebudují ve větším rozsahu vlastní prodejní síť? Ale do toho nebudu mluvit, protože zemědělské problematice natolik nerozumím. I když si myslím, že zemědělství včetně výroby potravin ovládá čím dál víc určitá skupina vlivných osob a je to všechno hodně propojené včetně dotační politiky. Ale o tom se dohadovat nemíním a ani vzhledem ke znalostem nemohu. To byl spíš názor zkušené hospodyňky. Ale děkuji za osvětu! Vždycky se ráda dozvím něco nového.
Lidko - s tím máslem musím souhlasit s Vámi. Minulý týden jsem koupila máslo, které bylo vyrobené v EU( kupuji české máslo, ale bohužel v tom obchodě, ve kterém jsem nakupovala , měli jenom toto) - a úplně jsem se zděsila- chuťově úplně stejné jako margarín
. Takže letělo do koše, protože tyto náhražky nejíme...
ono je to z podstaty věci: nedováží se sem máslo odjinud, že by bylo lepší, chutnější, ale protože je levnější. Je levnější o dotace a taky o to, že není až tak nic moc
Sabrino, dá se použít na jíšku i na vaření a nebo na pečení. Ale naše je určitě chutnější - je to možná i zvyk. Dokonce i při testech se naše máslo umístilo na předních místech. A protože si nedovedu představit jinou snídani, než chleba nebo rohlík s máslem a kafčo, tak když je šance, tak si šetřím pro tento účel naše. Stejně tak na brambory na loupačku.
Ale i když se mi nelíbí plýtvat mlékem na "hnojení" polí, přesto si práce zemědělců fakt vážím - je to dřina. Ale je to jak ve všech oborech. Někdo poctivě maká a i kvalita tomu odpovídá a někdo si bude stěžovat na všechno a na všechny.
Mám nejraději máslo Tatra, a mrzí mě, že je tak málo v marketech ke koupi. Vím, že je dražší a vyrábí se v Hlinsku. Kupuji ho nejvíce v Diskontu v Hlinsku, jinak je opravdu všude jen vyjímečně, škoda. To cizí máslo občas koupím, ale jak píše paní Lidka, na jíšku, buchtu, nebo pod vajíčka s cibulkou. Je to vše smutné, jak naše dobré výrobky mizí a vše je přecpané ošizenými, co nejlevnějšími produkty...
Já si nemůžu vynachválit ČERSTVÉ MÁSLO. Víte, jaké mám na mysli? To co bylo už za komunistů, má pořád stejný obal. Ale přesně, koupím ho, když je v akci, protože je jedno z nejdražších. Značka Tatra je dobrá, vyhledávám od nich i mléko.
Na druhou stranu, bydlím u hranic a lidi odsud jezdí do Německa pro salámy. Kvalita a chuť jejich salámů se prý nedá srovnávat s naší.
jj, myslím že to máslo dělají polabské mlékárny
nechápu jak někdo může vzít ramu a podobné sr@ačky du úst
do úst
Co člověk to názor, já třeba mléko tatra vůbec nekupuji jelikož nám chutná trochu jako kondenzované, mléko kupuju Olma nebo Kunín-tzv. čersvé v plastové lahvi. Máslo -mamka upřednostňuje Zlatou Hanou na chleba(ta má podle mě k máslu daleko) na krémy ale kupuje Olmu. Já koupím co je zrovna v akci např. Dr. Halíř v Lídlu nebo Máslo v Kauflandu (do 20 kč), hlídám si jen aby máslo neobsahovalo rostlinný tuk a nebylo (bývá německé) slané. No a kdo chce čerstvé mléko tak jsou aspoň u nás automaty nebo na chalupě chodíme k rodině co má dvě krávy.
Troufám si tvrdit, že jestli zde něco fungovalo byla to JZD. Nesouhlasím ovšem,že by zemědělci měli být dotováni, jsou to podnikatelé jako každý jiný a nesou tedy rizika (ono když se jim urodí, tak to si tleskají a když ne tak by chtěli od státu).Manželovi prarodiče měli velké zemědělství, krávy, prasata, 6 párů koní, dokonce i vlastní mlékárnu, mlátičku, sušárnu na řepné řízky a td. Jeho otec dnes říká, ještě že nám to shabali to by jsme se udřeli a když se neurodilo nebo zdechla kráva tak to byl jejich problém a žádné dotace nedostávali.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.