Nejste přihlášen/a.
Tak jsem přidal další pravidlo . Doufám, že na dobro poslední. Nové pravidlo zní:
Je zakázáno: říkat si o ohodnocení své odpovědi, upozornění na možnost ohodnocení ostatních je v pořádku.
na tento "nešvar" jsem byl upozorněn a krátce po té jsem na takový i narazil. Přijde mi to nedůstojné až neomalené. Říkat si ohodnoť mě! Pokud někdo naopak tazatele upozorní, že může použít ohodnocení odpovědí, které mu pomohly pro ostatní je v pořádku. Sice každému tazateli běhá po monitoru proužek, který ho na to upozorňuje, ale jsem schopen to přijmout jako důstojné!
Prijemny krok, i kdyz by se siklo spise nektere jedince(co spise prudi a shazuji nez radi) nejak oznackovat ostatnimy registrovanymi.
Safari 5.0 , opera 10.60 prouzky nebehaj ani nejdou videt...kompatibilita pouze s IE 6.0.? :D :D
ba ne, proužek běhá jak má, IE 8, Firefox 3.6 (teď se mi aktualizuje na novější ), Opera nejnovější (oni ji tak zprasili, že ani neumím zobrazit jaká je to verze
). Safari opravdu nemám a ani neplánuji. Samozřejmě proužek běhá jen pokud je hodnocení možné.
a jen autorovi otázky samozřejmě, ale o tom se tu bavíme už od začátku...
No, bodování se nějak ujalo, i v jiných oborech se název odvozuje z jednotky místo veličiny (třeba elektrické napětí - voltáž, topenářské natlakovat - nabarovat)
Je to dobré rozhodnutí, kdo jsme tady déle, určitě chápeme filozofii této bohulibé poradny a ještě bych asi přitvrdil. Pokud se podívám na hodnocení svoje a několika dalších soupůtníků za posledního půl roku, kdy jsme z Top 15 klesli někam do relativního propadliště dějin, má u každého z nás svůj důvod, proč se nemůže ve zvylké frekvenci účastnit na odpovědích. Pokud si někdo říká o ohodnocení, ikdyž mu to lišta nabízí sama, je opravdu důvod k tomuto opatření, Je dobré, že se poradna tímto směrem ubírá. Byl jsem služebně delší dobu v zahraničí a s povděkem jsem zjistil, že naše paní Liduška se jako sys podílí na zdárném chodu poradny a že moudrost této dámy je zúročena zde. Přeji nám hodně tvůrčí činnosti a hlásím se opět do "služby",
Proč se mi nezobrazili smajlíci?Asi to dělám špatně. Tak místo nich ha ha ha
Někdy se může stát, že uživatelé odpovídají stejně. Já osobně si přečtu po sobě co píši, abych nedělala zbytečné chyby a mělo to hlavu a patu. Někdy si i svou odpověď prověřím, zda uváděné skutečnosti jsou ještě platné. Mezitím tam může stejnou nebo skoro stejnou odpověď někdo vložit. A potom to může budit dojem, že odpovídáme stejně. Ale to snad není takový problém, alespoň je první odpověď ještě potvrzená.
jo jo to je i muj pripad .. nekdy odpoved pisu i pul hodiny hahah protoze do toho cloveku neco prijde a podobne.. pak ji vlozim a zjistim ze mezitim pet lidi napsalo to same
Hm...to je zase...uz se to tu pomalu blizi ke strukture ceskeho prava a jeho prehlednosti...
Ono ani tak nejde o to, co vsechno nove zakazat nebo povolit, jako o to umet aplikovat stavajici a skutecne je umet vymoci. Zminene, nove zavedene pravidlo dle meho nazoru dostatecne pokryva (nebo s pouze s minimalni upravou) jiz existujici pravidlo Z7 a Z12.
Takhle se tu za chvili vyskytne dalsi problem, na ktery se bude muset vymyslet opet nove pravidlo.
Pravidla by zkratka meli mit vseobecnou platnost + system upozornovani na porusovani + vymahatelnost.
Ale to je jen muj nedulezity nazor k dane situaci.
a navíc je to i pravda , jsem zhrozen z možství pravidel, kterých na počátku nebylo snad víc než 6. Ale protože se nerad hádám co a jak je myšleno, šiju pravidla na míru nešvarům. Doufám, že nic dalšího se už nevymyslí
Pač si začínám připadat jako dráb...
tak jsem se nad tím zamyslel a udělal malé změny. Některá jsem sloučil, jiná upravil a některé duplicitní smazal. Ubyla by 3 pravidla, ale možná se to dá napsat i lépe
co tohle, je to lepší?
Je povoleno:
- P1 - poděkování za odpověď se nevztahuje k pravidlům Z
- P2 - upřesnění otázky se nevztahuje k pravidlům Z
- P3 - doporučení firmy nebo výrobku, na základě zkušeností v odpovědi na otázku, se nevztahuje k bodu Z3
Je zakázáno:
- Z1 - psát nesmyslné odpovědi a otázky nebo úmyslně poskytovat špatnou radu
- Z2 - psát vulgárně a slovně napadat uživatele
- Z3 - umisťovat do příspěvku reklamu, inzerci a odkazy vedoucích k vlastnímu prospěchu
- Z4 - odkazovat tazatele na vyhledavače ve smyslu: "tady si to najdi" a na místa, kde problém vznikl (úřady, instituce, zaměstnavatele apd) ve smyslu: "tam se zeptej". Tazatelé nejsou hloupí, aby o této možnosti nevěděli, ale z nějakého důvodu volí Poraďte.cz, respektujme to!
- Z5 - vkládat odpovědi, které se nevztahují k otázce nebo odvádí pozornost jinam, navíc si vyhrazujeme právo kdykoliv je smazat.
- Z6 - pokládat stejnou otázku vícekrát po sobě.
- Z7 - poskytovat návod k páchání trestných činů mj. také nelegálního šíření softwaru, autorských děl atd.
- Z8 - vkládat k odpovědi obrázky, které nesouvisí s radou a používat v odpovědi jiné smajlíky než z Poradte.cz
- Z9 - zakládat vícenásobné registrace pro jednoho uživatele ve smyslu snadnějšího získání dárku - prvního trička
- Z10 - podvodně získávat ohodnocené odpovědi - při zjištění podvodu bude registrace vynulována popř. zrušena
- Z11 - říkat si o ohodnocení své odpovědi, upozornění na možnost ohodnocení ostatních je v pořádku
Osobne, jestli mohu vyslovit nazor, bych sloucil
Z5 se Z8 ...neco ve smyslu... Vkládat odpovědi, obrazky, nadbytecne smailiky a dalsi harampadi, které se primo ci neprimo nevztahují k otázce nebo odvádí pozornost jinam. Navíc si vyhrazujeme právo kdykoliv takoveto prispevky smazat.
Z10 se Z11 ...neco ve smyslu... Podvodně získávat ohodnocené odpovědi ci se dozadovat jejich udeleni. Při zjištění podvodu bude registrace vynulována popř. zrušena.
Tykaji se stejnych principu, tak proc to nedat k sobe.
ja bych zase uvitala moznost SAMA UZAVRIT SVUJ DOTAZ POKUD JSEM NA NEJ UZ DOSTALA ODPOVED KTERA MI POMOHLA! Tim by dalsi uz nedostali moznost psat podobne prispevky s pozmenenym slovosledem apod..
proste by mi to pripadalo prehlednejsi pro ostatni kteri hledaji odpoved na podobny dotaz a nemuseli by se prodirat miliony prispevku o tom samem dokola..
doplněno 15.07.10 11:18:tim ze diskuzi sama zavru dam najevo ze RESENI SE NASLO a smitec.
ano, takhle to funguje na více poradnách, ale nikde není dáno, že odpověď která pomohla nemůže být ještě lepší resp. jiný postup se stejných výsledkem, ale třeba méně náročný na provedení.
Rozumím, že tazateli už nepomůže, neb se zařídil dle odpovědi 1, ale jiným ano. Navíc tuto otázku přece už dál sledovat nemusíte, stačí v mailu kliknout na neposílat a můžete považovat otázku "za mrtvou"
To, že jsem narazila na tuto poradnu byl dar z nebes. Většinu času trávím na PC a např, Mařenka, Sebodka, Luckapucka nebo i Milan a další by mi mooooc chyběli. Hodnocení bych klidně zrušila hlavně fungovat dál. A prosím, nerušte mi smajlíky teprve nedávno jsem se naučila jak se to dělá
Lidus, děkuji za Tvoje přátelství .
mě o body vůbec, ale vůbec nejde . Ale jestli mě Ar předběhne, tak budu řádit
Já se držím zpátky , už jsi utekla a máš pěkný náskok , tak se neboj Navíc to nejsou body to je HODNOCENÍ
Body nebo hodnocení. Vždyť to je vcelku jedno. Já bych to tu celý zakázala . Vždyť jsme Fšichni závisláci
. Admin by měl být zažalován za omezování osobní svobody
. Jak jinak nazvat to, že tu celé dny (někteří i noci
) jsme "nuceni" sedět a číst a psát a zase číst
.
.
Je smutné, že Admin musel tuto diskuzi vyvolat. U mě člověk, který si říká o ohodnocení,ztratil cenu. Ještě to trošku chápu u někoho nového. Ale u "starého" rádce.? No, fuj . O to víc si vážím přátelství lidí, kteří zde odpovídají JEN proto, aby pomohli jiným
Já myslím, že bodování, tak jak je nastavené, je nesmyslné. Dlouhodobým pozorováním docházím k názoru, že průběh účasti poradců je následující: Objeví se zde nový poradce a najednou se jeho nick objevuje u téměř všech témat. Má pocit, že sežral všechnu moudrost a že jedině on všemu rozumí. Tohle období trvá tak půl roku a ty jeho, většinou bláboly, zaplavují poradnu. Tomuhle období já osobně říkám, že máme nového "poraděnka". (kdo zažil aktivně éru reálného socializmu, tak ví o čem mluvím.) Po nějakém čase se nám "poraděnko" přerodí do stavu "přátelíčkování". To si tu najde pár přátel a tyto skupiny si dávají hodnotné body mezi sebou, aniž by vůbec jejich odpovědi jakkoliv souvisely s dotazem. Zkrátka odpověděl xxx, já mu polichotím, dám mu bod a on mi to vrátí...Tohle období trvá tak rok. No a potom nastává třetí fáze a ta má několik variací. Buďto ho to přestane bavit a nezbývá čas odpovídat na více-méně podobné dotazy (protože tazatelé jsou vesměs líní něco hladat a tak rovnou kladou otázku) a už se tu objevuje spíš jako čtenář a občas přispěje smysluplnou radou, nebo zmizí nadobro v propadlišti radilů. Osobně vítám obě variace.
Když už tedy je nutné něco bodovat, tak si myslím, že by to měl dělat výhradně tazatel, protože tím se odbourají nesmyslné body "kamarádíčků" a jedině on může ohodnotit jestli mu ta, či ona rada prospěla. Ovšem chápu, že tato varianta zde asi narazí, protože by těch bodů bylo po čertech málo...a mottem dnešní doby je přece "více, rychleji a ekologicky"
Admin mi svým jednáním velmi silně připomíná jednání našich úředníků. Z počátku nebylo hodnocení a nebyl problém. Věci fungovaly jak měly a radilo se, aby se poradilo. Pak se zavedlo "zlepšení" a začalo se soutěžit. Prvotní skvělá myšlenka je zatlačena do pozadí a důležité začíná být hodnocení, kdo je lepší rádce a kdo sežral větší kus toho Šalamounova exkrementu. Jenomže se to začne vymykat z rukou a najednou se zjistí, že se to musí regulovat. A spousta času se věnuje tomu, jak odstranit problém, který by vůbec nemusel nastat. Bohužel se tak děje i v civilním životě a proto se neustále zvyšuje počet omezení a nařízení a úředníků. V konečném důsledku jsme pak zahlceni předpisy a pravidly, ale beztak na ně každý kašle, protože vymahatelnost práva je mizivá. Úplně by stačilo, kdyby zdejší admin a syslové důsledně mazali vše co porušuje pravidla poradny. Ale to by tu museli sedět dnem i nocí a na to nebudou mít čas. A proto nejjednodušší řešení je zrušit bodování a problém sám zmizí.
A já tady půl hodiny věnuji příspěvku, který beztak nic nezmění, namísto toho, abych šel spát...
dost zajímavá a částečně poučná úvaha Ale nerespektuje moje dřívější ohlášení, že jednostranné hodnocení se od určitého počtu dál nezaznamenává. tj, pokud budeš hodnotit stále víceméně jen např. 2 stejné lidi projde ti to několikrát, ale dál už ne. Automaticky pak nebude docházet k připisování hodnocení... týká se to jen malého % zdejších rádců.
HA -TESYK - trefils hlavičku na hřebíček - naprosto souhlasím a taky si myslím, že se to časem zvrhne do cenzury na kterou nebude čas...a poslední dobou mě začínají otravovat reklamy na půjčky ihned a bez ručitele - začíná se tady z toho stávat komerce...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.