Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
ve středu byla moje 13 letá sestra u kadeřnice a paní kadeřnice jí místo požadvaných 5 cm ostříhala o 25 a ještě do tvaru,který neměl s účesem nic společného. Poté co sestra přišla domů jsme vyrazili do onoho kadeřnictví s tím,že jdeme do jiného kadeřnictví na opravu a že nám uhradí částku.
Ze 3 nás vzala jediná kadeřnice,která si s tím věděla rady. Za opravu jsme dali 300 Kč a fakturu jsme odnesli do kadeřnictví,kde sestru tak,,šikovně,, ostříhali.
V tomto kadeřnictví mě řekli,že nám nic nezaplatí a že se měla sestra ozvat při stříhání a že nemá ani fakturu,kterou se jí ani samozřejmě neobtěžovali dát(to se jim vyskakuje na 13 letou holku).
Včera jsem se tam stavoval znova a dostal jsem toto prohlášení:
Zákaznice byla ostříhán dne 7.8.2010(mají tu špatné datum). Požadovala stříhání za sucha za 160 kč dle platného ceníku.
Zákaznice dne 8.7.2010 přišla reklamovat střih bez prokázaní se pokladním dokladem o ostříhání a zaplacení. I přesto,že je reklamace podle paní... neoprávněná jelikož se zákaznice dne 7.7.2010 v momentě stříhání neozvala a nepozastavila kadeřnici jsme ochotni vrátit uhrazenou částku 160 Kč(najednou). Nejsme povini Vám uhradit částku uvedenou na faktuře kterou jste nám dal jako kopii.
Zde jasně poptvrzují jak hrají falešně,nejdříve říkají že nemá doklad v další větě že jsou nám ochotni dát uhrazenou částku. Sestra se neozvala protože je to trubka a i já bych ve 13 držel jazyk za zuby.
Chtěl jsem se zeptat zda-li existuje nějaký ,,reklamační úřad,, který by celou věc prošetřil.
Navíc když jsem je osobně navštívil a viděl jsem tu podlahu celou od vlasů,chělo se mě zvracet,takže pošlu na ně i higienu.
Nejenže sestře doslova ušmikali vlasy na kluka,ale ještě mají tu drzost dělat z nás voli. Nejde mě ani o peníze,ale o spravedlnost. I přesto budeme požadovat veškeré náklady( prodloužení vlasů),které s tímto budou spojeny.
Pokud někdo vydrží a toto dočte do konce budu mu moc vděčný
Bohužel je škoda, že nemáte doklad o provedeném úkonu - přestože v prohlášení kadeřnictví stojí, že jsou ochotni i bez tohoto "důkazu" Vám proplatit částku, kterou sestra zaplatila u nich. Stejně tak se špatně dokazuje, že sestra si neřekla o ostříhání o 25cm, ale jen o 5 (já to rozhodně nezpochybňuji, jen popisuji fakta ). No a že se "neozve" - to máte pravdu, ve 13...se ozývá špatně. Na prohlášení kadeřniství je špatné datum, a tedy je to v podstatě neplatný cár papíru...víte, tady nejde ani o žádné formální náležitosti, protože těch se nedohledáte. Čistě právnicky podle mě nemáte šanci na úspěch, neboť ničím nedokážete sestřinu objednávku (=délku ostříhání), ani zaplacení (=nemáte doklad). Jde ale o to, že o tom kadeřnictví můžete roznést hodně špatné informace a zajistit jim špatnou pověst a úbytek zákazníků - a možná proto se Vás snaží "uchlácholit" zaplacením částky i bez faktury. Zvlášť pokud se nejedná o velké město. Prostě si jděte za svým; hodně taky pomůže přijít do kadeřnictví v době, kdy tam mají hodně zákaznic, a pěkně nahlas si postěžovat na nekvalitně odvedenou práci. Oni už si to lidé řeknou, no...a uvidí se, jestli podnik přežije nebo ne.
Ve 13 letech už si snad holčina umí říct, jak chce být ostříhaná- nebo ne?:D Tak má jít někdo s ní... Pokud spokojeně zaplatila a odešla, tak nevím, co chcete řešit...pokud Vám chtějí vrátit v kadeřnictví těch 160 korun, tak si je vezměte . Ale počítat s tím, že Vám ještě uhradí nějaké prodloužení vlasů...tak to asi těžko.
Podle mne došlo k nedorozumění, v požadavku vaší sestry. Kadeřnice se jí zeptala, jak to chce, a sestra mohla říct "tak pět centimetrů". Sestra chtěla zkrátit o pět centimetrů a kadeřnice pochopila nechat délku pěti cm. Prodloužením vlasů bych sestru nezatěžovala, sama jsem nechala jednou účes na kadeřnici a byla jsem okudlaná jako kluk. Hrůza. Dorostlo to za chvilku.
Udělala bych v provozovně trochu vítr - a taky bych vyhrožovala hygienikem a berňákem, protože dívka účtenku, doklad o zaplacení nedostala a tedy oni taky nemají kopii dokladu o zaplacení, tedy daňový únik a podvod. A ještě všechno to, co říkali přede mnou a pár věcí navíc, včetně hygienika, ale vpodstatě bych to vzdala a nechala vlasy dorůst. No, co už?!
nechce se mi věřit, že by kadeřnice stříhala bez svolení, ta moje i když řeknu na krátko se vždy ptá.A nechat prodlužovat vlasy 13-ti leté dívence pokládám za nesmysl. Přes prázdniny jí vlasy dorostou a do školy půjde s novým účesem. Osobně bych promluvila s kadeřnicí a zeptala se, co vlastně sestra chtěla ostříhat a jak, stěžovat si můžete majiteli prövozovny, nebo na inspekci.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.