Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

NOVÝ SERVER - poznáte?

Od: admin® odpovědí: 17 změna:

Dobrý den,
od dnešního rána jsme na novém serveru. Připlatil jsem za pořádný fičák a chci teď postupně testovat horší a horší, až se mi povede vyladit cenu vs dobrá rychlost.

Cca před půl hodinou byl server restartován a nastaven na správné parametry. Takže naše obvyklá otázka:
Poznáte rozdíl?

Za mě je to fičák. Jedna strana se generuje v řádech setin vteřiny většinou 0,04sec/otázka.

Díky za poznatky

doplněno 17.10.15 20:26:

zjišťuju, že fičák to je chlavně na Chromu... Firefox tak normál...

doplněno 20.10.15 08:14:

výkon serveru definitivně snížen na polovinu, i tak je tam pořád výkonová rezerva alespoň 50% (-70%) a všechno frčí dobře. Uvidíme ve špičce, ale nečekám, že poznáme rozdíl. :) Na testovacích otázkách je rychlost stále stejná.

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Zdravíčko.
Jste šikulka,jede opravdu jako fretka :-D
doplněno 17.10.15 20:54: Já osobně miluju Chrome.
Bez něj nedám ani krok *smich*

hodnocení

0x

Fičí to dobře, osobně ale rozdíl asi nepoznávám, fičelo to dobře i předtím :)

Opera 32, Windows 8.1 x64, 40/2 Mbps připojení

doplněno 17.10.15 20:37:

ikdyž, těžko říct, moc si neuvědomuju jak to jelo předtím (vím že problémy s rychlostí jsem rozhodně neměl), ale teď je to fakt všechno HNED, kamkoliv kliknu :)

hodnocení

díky, uvidímě co ostatní.

Ačkoliv Chorme moc rád nemám, tak snad na něj přejdu... je fakt znatelně rychlejší. Doporučuji vyzkoušet :) Teď mě FF zdržuje *smich*

majsterjoe*

Tak já teď vyzkoušel a máš pravdu. Rychlejší to fakt je! *hej* Jenže chrome taky nemám moc rád, a FF mi dělá problémy poslední dobou taky. Zvlášť při otevřených více záložek. A na to já jsem si až moc zvykl. Až bude čas, přeinstaluju své zařízení a FF se zbavím, do té doby to vydržím.

solenza*
hodnocení

0x

Potvrzuji, všechny otázky se mi načítají velice rychle, min. 2x rychleji, než třeba včera. Mám Win 7 a Operu 12.17. I Google Chrome je bleskový.

72mona3*
hodnocení

0x
Je to tak! Vůbec mi to nedošlo...nic nezdržuje... :) Mám Chrome a jedu *palec* Díky!

hm*
hodnocení

0x

Kdybys to nenapsal, asi bych si toho nevšimnul, načítalo se dobře i dřív. Je možné, že je to teď malinko rychlejší, ale je otázkou, čím je to způsobeno nejvíc, jestli serverem, nebo malým provozem na internetu, nebo tím, že polovina mého PC nemá nic jiného na práci.

sonyboj*
hodnocení

0x

Dobrý den, je to znát. Otázky naskakují bleskově.

Win7, 64bit, poslední Explorer, připojení 75Mb/s

mil®
hodnocení

0x

Používám Chrome a nějak větší rychlost nezaznamenávám oproti minule.

hahanaj*
hodnocení

0x

funguje mi stejně dobře jako předtím - mám FF

hodnocení

díky, klidně poznatky přidávejte i ostatní... dotaz nekončí :)

čekám, že přístí týden půjdeme s konfigurací dolů, tak budeme vědět. Vychází mi, že RAM i CPU může jít s klidem na polovinu a SSD to v pohodě vykryje. Uvidíme, jak moc si pohoršíme. No samozřejmě výkon neni jen pro poradte.cz, ale i pro další moje "věci" :)

doplněno 18.10.15 12:13:

nyní je průměrná strana generuje 0,013 - 0,040sec, stránka se vtipy (495 příspěvků) 2.079sec. To bude dobré měřítko :-D

sanyo*

také mám ff, a ¨také jsem zjistil, že to rychlejší je, ať se to někomu líbí, nebo ne. Takže za mne - děkuji poradno..

ladinpraha*
hodnocení

0x

Nemám rád Chrome. Nelíbí se mi, neumím s ním, prostě mi nesedí. Ale ve srovnání s FF je rychlejší a tak jsem nucen na něj pomalu přecházet. A to zrychlení je v něm opravdu znát.

hodnocení

jj, jen pro tu rychlost za to stojí. On FF nějaké stránky, které jedou hodně na javascriptu přestává pobírat, hlavně když jich mám víc najednou... Chrom se mi zdá vyrovnanější :) Kdybych nebyl líný jsem už na něm, zatím ho mám jako doplňkový a trápím se s FF. :-D

eulalie*
hodnocení

0x

Používám Chrome i Firefox, podle toho, na čem zrovna pracuji. Jo, asi na tom Chromu je web rychlejší.

lidus*
hodnocení

0x

Upřimně admine, vaše vychytávky můj 15 let starý počítač nechávají v naprostém klidu. Nainstalovala jse nový prohlížeč Mozila Firefox, změny neregistruji a jsem moc ráda, nemám ráda novoty.

hodnocení

0x

Som výhradne na chromu,prechod v rubrikách a maličko pomalší ako v otázkach na rubrike,klik myšou a stránka načítana a to mám net len 5 Mb/1 Mb.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]