Nejste přihlášen/a.
Zdravím,mohl by někdo poradit nějaké topidlo do stanu nejlépe na propan-butan? Díky, uvítám každou informaci . souk
Do stanu je zřejmě nejlepší flaška koňaku a mladý a zdravý protějšek. Na pohlaví už tak nezáleží. Tato rada není sranda, je to myšleno vážně jako prostředek velmi příjemný, zdraví prospěšný a k tomu ekologický.
Totiž každé topidlo na plyn, jakýkoliv, vyžaduje ke spalování přívod vzduchu, dokonce hodně vzduchu. Stan je malý, většinou, ale i ve velkém se brzy vyčerpá potřebný vzduch, spalování bude méně účinné, nedokonalé, zvýší se spotřeba a nebezpečí vzniku oxidu uhelnatého, který hlavně spáčům nedělá moc dobře.
Dále propanbutanové topidlo produkuje i dost specifický pach, dá se říci i smrad. Když vyvětrám, teplo uteče. Stěny stanu jsou tenké, ztráty tepla velké. Takže večer přitopíte, za hodinu je teplo pryč. Když necháte běžet topidlo, stačí jeden nepokojný nebo bujný sen a převrácené topidlo Vám změní chladný večer na horkou noc.
Protože jsem mnou popisované ohřívání používal kdysi, naposledy někdy v roce 1968 s nynější manželkou, a od té doby ve stanu nespávám, nemohu posloužit další informací. Doufám, že uvítáte i tuto, jak jste předeslal.
Tak mne teď napadlo, kvalitní spacák a oteplovačky.
doplněno 27.05.10 14:12:a samozřejmě ten protějšek...
Tak manželce navrhněte podobnou alternativu i pro ní, třeba zmnění názor .
Ne vážně nejlepší je tedy zimní spacák nejlépe z kajčího peří , jen ta cena je no. . . . Ale jsou i levnější s dutým vláknem jsou do -25 to by mohlo stačit né. mall.cz/...
hejkal má pravdu, pod stan jsme jezdili každý rok a také použili párkrát ohřívač na propanbutanovou bombu ale to je tak na chvilku. Snad když prrší a potřebujete dostat ven vlhkost ale jinak k ničemu. Super je mít sebou psa, stulí se do spacáku a to je teprve teplíčko-o našeho jsme losovali.
Plynové topidlo do stanu nedoporučuju. Ubírá kyslík a smrdí. Mám stan s předsíňkou a v ní vařím horké nápoje a polívky a jídlo, no a pak se zahřeju ve spacáku Při nejhorším to blízká hospoda jistí. Toť má zkušenost.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.