Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč dnes nejde Poradte.cz jako dřív

Od: clayman® odpovědí: 70 změna:

Poradte.cz se nachazí v těžké chvíli, kdy na nej "útočí" tisíce PC převážně z Arménie, Ruska, Moldavie, Litvy, Estonska, Ukrajiny a samo lepší země. Pro server se tváří jako každý jiný uživatel a chtějí po něm za jednu vteřinu cca 10 stránek. Server je samozřejmě přetížen.
V této chvíli se stránky nenačítají těm, kteří nemají český překlad IP adresy (nebo SK), jedinou výjimkou jsou ti, co jsou přihlášeni - po odhlášení mají však smůlu.
Nedá se říci jak to dlouho bude trvat. Může to být hodina, ale klidně měsíc.
Typicky je to nějaké 12 leté pako, které vyrobilo vir a ovládá PC lidí, kteří nemají dostatečný antivir a samozřejmě nevědí, že oni sami někam útočí...
Věřím, že vydržíte!

70 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

karina*
hodnocení

0x

clayman, mě už to naskočilo. Ale myslela jsem, že je chyba mezí židlí a PC anebo, že to mám rozbitý .A rozvrtala jsem si celý strojek *plac*.Díky za informaci, už se toho nedotknu. *smich*kar.

hodnocení

ta selekce podle IP adres bude aktivní cca 2 dny, pak ji zkusíme zrušit.. to už by Arménci mohli dát pokoj. Důrazně doporučuji se nyní NEODHLAŠOVAT, jinak riskujete, že se nepřihlásite pokud nemáe překlad IP adresy :)

marenka*

Co to je překlad IP adresy? Poznám to nějak? Já jsem Lama *zed*Taky nechápu, to to u vás antivir nezachytí? Já už výpadek nechci *plac*

hodnocení

mrkni na stránku mojeip.cz/... a pokud je HOSTNAME nějaké slovo zakončené .cz nebo .sk je to ok, pokud jsou tam jen čísla tak po odhlášení bude vidět jen bílá stránka :)

v tomhle případě netřeba se dívat, je to ok :-D

marenka*

číslo. jaw. cz *ua* ale zkoušet odhlásit se stejně nebudu. *frajer* pro sichr.

karina*

hlásím, že i po odhlášení a znovupřihlášení je to už OK. Hurá, už to nemám rozbitý*smich* , koncovku na těch stránkách mám cz.kar.

hodnocení

0x

Príma, príma, nejsem zas až tak blbá a Vincent taky ne *ua*Bála jsem se, že za to můžu já. A taky za hlad v Ugandě.

dutohlav

*nevi*A proč vadí čísla a písmenka ne?

hodnocení

z čísel se nedá nijak snadno automaticky zjistit z jaké země pochází...

marenka*
hodnocení

0x

Máme v práci Litevce. Jen co se uzdravím, tak dostane céres *bum*Já jim dám kazit nám servery. *cert*

technikjirik*

za to nemůžou litevci... za to může Chróstal.

marenka*

Kdo to je Chróstal? Jiříku, to ještě neznám *hi*

doplněno 28.05.10 11:05:

Strejci děkuji *klik*

Je to vymyšlený pán, kterého často vzpomíná herec Donutil při svém vyprávění o zážitcích s panem Kocourkem...

doplněno 28.05.10 11:06:

Tady si lze poslechnout jedno z vyprávění...
videa.fys.cz/...

hodnocení

0x

A opera turbo měla z "Kenedy" taky problém :D

hodnocení

0x

Děkuji za odpověď na mejl a omlouvám se, že jsem ani nepozdravila... byla jsem vyděšená. Nevím, co bych bez Poradte dělala.

ar*
hodnocení

0x

Dneska mně to zase spíš leží než běží. Je to tak u všech?

fidonet*
hodnocení

0x

. .. . je to zajímavá nahoda, ale pokaždé když nejede poradte.cz se nelze ani přihlásit do servis24 . Když naběhne poradte.cz už jede i servis24 . Hehe Admine, ty na druhem serveru provozuješ českou spořitelnu? *haha*

sklimik*

opět mi stránka nešla *plac*

Také mi stránky nešly, včera i dnes ráno.

pu®

Ani mně ne. Seřvala jsem svého provozovatele internetu, protože už kdysi mi ohromně vysvětloval, jak některé IP jim nejedou, protože písmenka a čísla a já nevím co. Dostala jsem na oplátku měsíc služby zdarma - a teď se dozvídám, že to není jeho chyba.. *hi*:D (on si to ale za své jiné permanentní výpadky zaslouží).

hodnocení

bohužel DDOS útok ještě včera pokračoval :( abych ostatní šlo musel jsem nechat poradte.cz odstřihnout na 18 hodin...

pu®

Admine *mala* Já tomu prd rozumím, ale hodně štěstí! *palec* A ať Vás ti vtipálci nechají na pokoji...

marenka*

A já FURT nechápu, že DDOS útoky nezachytí antivir *zed*

pu®

A já zas netuším, co jsou útoky DDOS *frajer* , ale počítám to bude něco horšího než nějaký obyč virus, jaký se cpe nám běžným uživatelům. Tohle jsou spíš jakože hackeři, ne? To mě baví, jak se tu vyjadřuju k něčemu, o čem nemám ani páru *vtip*

hodnocení

zjednodušeně: na začátku byl vir, ten se usadil v tisících PC, majitel viru má možnost všem jeho nakaženým říci: každou vteřinu mi stáhněte 50 stránek/1 vteřinu z Poradte.cz - a Poradte.cz 50tis stránek/1 vteřinu opravdu dát nemůže

pu®

*sok* Admine, a odhalí takový vir třeba hloubkové čištění? Toho může mít kdokoliv z nás, ne? *ee*

marenka*

Já už scanuju ;)

pu®

Já kdybych na tomhle krámu spustila zároveň i scan, tak nemůžu pracovat *plac* , už tak je to pomalý jako blázen. Ale dám to teda na noc. Je to pár dní, co jsem čistila (ale ne hloubkově) a nenašlo nic. A tak taky to neuškodí, že...

ar*

Admine , šlo by nějak přeložit do lidštiny co je to DDOS útok , tak aby jsme to pochopili i my lamy *hi*

marenka*

Já bych řekla že to je Debil Doma Okupuje Server *smich*

hodnocení

ar*

No Admine tak jsem to pročetl a zjištění, jsme ještě větší počítačová lama než jsi doufal. Bude muset stačit vysvětlení od Mařenky. *smich*

Koukám že lidština už se začala dělit na starolidštinu a novolidštinu , je evidentní, že tu druhou absolutně neovládám.;) Nakonec tajemno je krásné , ale někdy hrozně se. . . . *zed*

arakain77*

Já ho sviňu dostat,tož ho uchlastám.

ar*

Arakaine ,dle "přízvuku" cítím ,že asi slivovicí. Tak to teda né, na takového hajzla je tohoto léku škoda. *cert*

arakain77*

Slivoviců?Blázníš?Tak možná nejakým dryjákem,co nedávám ani hostům.Tak možná pěstí...někam.

marenka*

Provozuje, to víš že jo. Však se k tomu přiznal, že potom kupuje syslíkům domy, dovolené a luxusní auta...*haha*

doplněno 01.06.10 11:09:

To byla odpověď Fidovi, ale takhle nepřehledně mi to naskočilo dolů *fn*

cacamila
hodnocení

0x

Ani mě to dnes nešlo, psalo to, že WEB nemá nějaké důvěryhodné zabezpečení a převádělo to úplně jinam. Už jsem myslela, že je poradna zrušena, což by byla hrozná škoda, neboť tuto poradnu mám opravdu moc ráda, vždy zde dostanu rady.

hodnocení

psychicky se všichni připravte, že to může trvat ještě dlouho... na objednávku DDOS útok stojí cca 10USD/hod takže nic moc drahého... jen vědět komu Poradte.cz překáží *frajer*

marenka*

První mě napadla paní, které nikdo nedaroval novou LCD. *hi*:D

Takže až to budem vědět, uděláme srazík, a trochu to pachateli vysvětlíme, ne? A pak to zapijem *ua*

arakain77*

Já sem ji chtěl dát v Praze byt.Nechtěla.Potvora.Stejně tam žádný nemám.Ale pochybuju,že by se nám vloupala do poraďte.

mil®
hodnocení

0x

Kurňa, to byl zase absťák! *sok*

lidka*
hodnocení

0x

Já jsem úplný laik, přesto si dovolím jednu poznámku. Jsem zde druhý rok, ale před instalací nového (výkonějšího?) servru nebyly žádné výpadky, které se objevují až letos. poradte.cz/... Stejně jako se objevují různá omezení u jednotlivých uživatelů (např. u vkládání odpovědí). A protože jsem na tom odborně určitě hůř než kolega ar, zeptám se úplně laicky: "Není to trochu i výměnou a nebo kvalitou servru?"- viz část odkazu:

Splnění některých podmínek ale ještě neznamená DDoS útok, může jít o prostý výpadek zaviněný hardwarem nebo softwarem samotného serveru bez cizího zavinění.

Nechci dělat chytrou, jenom mám takový dojem, jestli výměna servru skutečně k něčemu dobrému přispěla. A nebo že by nás admin začal léčit ze závislosti? :D

Pro Mařenku - až mi někdo zaparkuje před domem luxusní bourák, tak dám vědět. *ua*Ale možná je nějaká čekací doba, tak zatím budu trpělivá, protože kdo počká, ten se dočká! ;)

DDOS útok je síťový problém. Vypadl by starý a starý by neustál to jak běžel tenhle server asi 2 dny kdy neustále fitroval požadavky protože by na to neměl výkon. To co jsi citovala byla jen úvaha o výpadku a ano to může být útokem, softwarem, hardwarem, ale u nás to byl útok.

Kapišto? :)

hodnocení

ten odkaz na diskuzi to je právě před výměnou serveru. Poradte.cz začalo být téměř z měsíce na měsíc více navštěvované a původní server byl na pokraji sil. Po výměně je server nejméně 6x rychlejší a jedná se o opravdový vyspělý server (i podle ceny *smich*). Ten předešlý byl něco jako obyčejný PC fungující co by server - bylo to o dost levnější a pro start bohatě stačil.

Současné výpadky jsou opravdu DDOS útok, který dokazují i statistiky apd. Nikdy tu nebylo 400 Arménců, 200 Rusů, 200 Ukrajinců atd v jeden den a co víc v jednu hodinu a nikdy nepotřebovali přečíst tolik stránek.

Nový server naopak dost problémům předešel a v současné chvíli je zhlediska procesoru běžně vytížen na méně než 25%. DDOS útok ovšem vytěžuje linku - jeho připojení k internetu.

Problémy s vkládáním odpovědí jsme uzavřeli s tím, že holky měly stejný problém i na jiné poradně a naopak nikdo další si nestěžoval. Problém bude tedy zřejmě u nich :)

hodnocení

ještě vložím graf, který ukazuje útok. Je na něm vidět běžné zatížení (v tomhle případě databáze) a jak se hodnoty zvednou v případě útoku - pak se není co divit, že se na vše dlouho čeká :-D

Hodnoty grafu, jsem kvůli bezpečnosti vymazal.

Je tam vidět především první útok, ten druhý se zachytil včas a provoz usměrnil.

Proč dnes nejde Poradte.cz jako dřív
lidka*

Tak to je jak při pořádném zemětřesení. *ee* Tak alespoň na tom grafu je mi to trochu jasné. *tuc* Jinak je to samozřejmě i tak trochu terapie závislosti. Ale musí Tě to admine těšit, když nezbytnou součástí našeho běžného života je i poradna, že? *placni*

těší, dokonce moc, ale děsí mě, že se to týká i mě *smich*

mil®

Tak to je teda super *palec*

pt®

Admine, to ráda čtu, že v tom lítáš s námi. Mně včera poradna samozřejmě nešla také a chyběla mi moc. PT /stařenka/

hodnocení

jj, stačí se zeptat kluků (maverick, spider) jaké mám homepage v prohlížeči - oni z toho byli úplně vyšťavený *smich*

lidka*

Ještě musím splnit prosbu papene, abych doplnila její vyjádření - stále nemůže vkládat odpovědi a je moc smutná: *plac*

Admine,já ale jinde problémy nemám.Jen zde mi odpovědi nejdou vkládat.*zed*Co s tím mám dělat?Viry zkontrolovány a žádné nejsou.

Zdravím papene

slonbonjohn*

Takže myslíš, že jsem svým kamarádům z CCCP neměl posílat pozvánku na tuto poradnu? *sok*

lidka*
01.06.10 17:23

*haha**haha*

slonbonjohn*

Ty se Lidko směješ, ale oni opravdu strašně rychle a hodně čtou, neb jsou za ta léta totality strašně nadržení po nových vědomostech. Něco jako E.T.*smich*

ar*

Jestli to taky nesouvisí s tímto

doplněno 01.06.10 18:11:

No a už jen

poradte.cz

-stop-

Proč dnes nejde Poradte.cz jako dřív #2
lidka*

No, vždyť už jsem slyšela ve zprávách, že se bude plyn zdražovat! *blee* To nás asi příjde to zlato hodně draho! *bum*

fidonet*

AR : to je hodně vytrženo z kontextu, ale tohle byl hodně známý telegram, který v ustním podání proběhl československem, po finále v hokeji CR- CCCP :()) MOC pěkné! V tištěné formě ho vidím poprvé .. .

doplněno 01.06.10 19:54:

divnej smajlík, měl se smát :) a ne mračit *tanec**ua**hej**smich**haha**palec**vtip* ( pro jistotu, ještě nějaké smějící :) )

fidonet*
hodnocení

0x
Autor: admin®
Datum: 27.05.10 11:08
Předmět: RE: Proč dnes nejde Poradte.cz jako dřív
odpovědět
ta selekce podle IP adres bude aktivní cca 2 dny, pak ji zkusíme zrušit.. to už by Arménci mohli dát pokoj. Důrazně doporučuji se nyní NEODHLAŠOVAT, jinak riskujete, že se nepřihlásite pokud nemáe překlad IP adresy
MAM dotaz : Co tím myslíš neodhlašovat? Ja se nikdy neodhlašuji, a přesto se nikdy , když je problém nenapojím :(
Je mi jasné, že myslíš nemačkat ODHLASIT, ale to já rozhodně nedělám.
Překlad adresy : je to hle spravný nebo ten problémový? ( ze kterého se nepřihlasím a nemám překlad? )
x2-126-227-22.morava.adsl-llu.static.bluetone.cz X jsem utajil čísla. Ty je víš, ostatní nemusí
hodnocení

tvoje ip končí .cz a tedy bezpečně poznám, že nejsi z Arménie a žádné restrikce vůči tobě v současné chvíli nejsou. Pokud by tvoje IP byla pouze číselná, pak z ní nepoznám nic a v době zoufalství ti naservíruju pouze bílé stránky. Ve chvíli útoku to samozřejmě nefunguje všem... vč útočníků :-D

hodnocení

0x

bomba informace: už máme blacklist blokovaných IP adresy, který se automaticky doplňuje, už bude mít k 1.000 záznamů blokovaných IP, takže příště by se to už nemuselo stát *palec*

U mě to bylo volaké zblnuté i když jsem nebyl na blacklistu. Bylo potřeba restartnout router, nenapadá mě sice proč, ale může se to u někoho objevit. Ostatním při probléech doporučim vyprázdnit nejdříve cache prohlížeče- v IE to je nástroje, moznosti internetu, historie prochazeni, odstranit

miljan*
hodnocení

0x

Nelze se dostat na hlavní stránku.

hanher*
02.06.10 22:43

Mě lze.

fidonet*

je to smutné, že se stále méně často daří přihlásit se. Snad se ten BL brzy zaplní těmi správnými IP a bude klid :(

posílal jsem ještě 30 kousků na doblokaci a budeme ještě 24 hodin sbirat, ale to je uz pohoda

Dobrá práce šéfe *hej**palec*

Bylo to určitě tím dns- u mě, proto ten router. Radim to i ostatním

hodněkrát s měnilo DNS, takže někdo může mít ještě starý záznam apd. Počkal bych do rána a pak už je to na jistotu :)

hodnocení

ráno v 7 hodin jsem narychlo udělal úpravu kvůli DDOS útoku a utíkal do práce, teď jsem si všimnul, že kvůli nedopatření nic moc nefungovalo, takže je to opraveno a já se omlouvám... ale holt ta noc nebyla nic moc ;)

přes noc jsem nachytal asi ještě 200 dalších zombie :)

marenka*

Zkouška.. dala jsem otázku, zmizela. Ta otázka byla k ničemu, nebo jsem blokovaná? *nevi*Admine, co s tím, prosím? Udělám cokoliv.*placni*

doplněno 03.06.10 09:37:

Díky moc, už mi to šlape. *uspech* Já se bála, jestli nejsem na blacklistu, protože v práci mám IP s koncovkou .eu. Asi seřvu šéfa :D

výtka
Upozornění od administrátora 03. 06. 2010 08:26:26
já na ni kliknul a ukázalo, že je hrozně stará a má moc odpovědí a další nesmysly... smazal jsem jí a až pak si všimnul, že je to tak u každé. Ale byla něco v tom smyslu, že je to rozbité - myslel jsem, že to souvisí s tímhle tématem, takže jsem to nechal být :)

mil®
hodnocení

0x

Až tejdě se mi to řádně rozeběhlo. To byl snad nejdelší absťák. *zed*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]