Nejste přihlášen/a.
Dobrý den pane admine velmi mě mrzí že vám tohle musim psát ale k věci, potřeboval bych smazat jednu zpověd kde jsem napsal svůj problém ale lidi tam odpovídají a řeší jiný otázky mohl byste tuhle zpověd prosím smazat? když tak potom jí napíšu znova díky moc a omlouvám se za vyrušení díky a tohle taky smazat
.
- a co tím smazáním získáš - už to přečetlo tolik lidí ! - nebo Ti záleží na někom, kdo to ještě nečetl? - to by bylo blbý , to je fakt - takže zkus Admina poprosit ...
doplněno 22.08.15 23:30:filipino - to je jenom zkušenost - až se stydím za pochvalu !- děkuju
zase píšu něco co vúbec nesouvysí s "otázkou" ... ukamenujte mě :D
culdabulba jen bych ti chtěl říct že seš v mích očích strašně inteligentní člověk .. ta tvoje myšlenka "když si nemúže najít holku tak si asi jenom vybýrá špatný holky" (něco v tom stylu :D) to je geniální věc ... tolik lidí tam psalo takových věcí ... ja se tam rozepisoval o všem možným, a pak prijdeš ty a v pár slovech rěkneš něco tak geniálního co vyřešilo tolik problémú v celí diskuzi ... nechápu že nás to v tolika lidech co sme tam byli před tim nenapadlo .. to že si stěžuje na dobu je jedna věc ale ty by si vyřešil celou podstatu jeho otázky na celou stránku v pár slovech .. smekám před tebou
a když už se to stejně bude mazat tak si ještě neodpustím jednu takovou maličkost :D
.. nejvýc v celí tý sáhodlouhý diskuzi mě pobavila wamp® :D a to její "Chlapče,chlapče,psaní bez chyb je ten absolutně nejdůležitější faktor !"
- nehledě na to zě ta věta je sama o sobě kravina tak chvlí předtí mi tam někdo psal že být učitelkou to není povolání, to je nemoc :D a hned na to sem čet "clapče, chlapče" ... jako by to udělala naschvál :D
pak ještě psala davidrafovi něco ve smyslu jako že si z ní dělá legraci a zě ho to za tejden přejde :D
nechci wamp® urazit, jen mě to pobavilo, jestli bude chtít tak si s ní klidně promluvím o absolutní dúložitosti gramatiky při navazování vztahú :D
tohle jsem odpovýdal wamp:
"a proč by mělo bejt psaní bez bycb ten "absolutně nejdúležitéjší faktor"? ... lidi se souděj podle toho jak píšou?
kdybych ti napsal že si jen povrchní "učitelka" (nechci bejt sprostej) a bylo to správně tak je to lepší než když ti napíšu zĚ si sebevJEdomá a Ynteligentlní žena?
ne to je BLBOST ..
to je stejný jako kdyby si řekla zě pokud má na fb profilovku jak sedí na záchodé v HD tak je to lepší než když tam má trošku mázlou fotku sebe jak stojí na nějaký hoře a za ním je vydět jakejsi prales či co ...
to co holce napíše je mnohem dúležitějśí než to že tam budou sem tam nějaký chyby ... "
jako jo, je to podstatná část toho jak na lidi okolo sebe púsobíme, ale v žádným pŕípadě si nemyslím že je to ten nejdúležitější faktor .. jazyk je hlavně nástroj pro zdělovýní informaci a poud se ta informace trošku poškodí nesprávnou gramatikou ale zústává čitelná tak to snad není takovej problém - když trošku škrábneš CD ale počítač si s tím poradí a všechno přečte tak není dúvod to CD vyhazovat ... (to je jen pŕíklad, neříkám že lidi jsou jako počítače)
"to co holce napíše je mnohem dúležitějśí než to že tam budou sem tam nějaký chyby ... "
Absolutně nic jsi nepochopil. Ani od Wamp. ani od Hejkala. Nejdůležitější je to, kdo to píše. A to, kdo to vlastně je, to o sobě dává na vědomí právě dotyčný sám a to mnoha různými způsoby. V tomto případě je to právě písemný projev, který mají ostatní k dispozici. A slova? To jsou jenom slova. Papír (elektronická komunikace) snese všechno.
Asi určitě. Teď už si nejsem ani jistý, jestli vůbec umíš číst, protože si prostě stále meleš svou. Prostě každá diskuze marná. Nějaké dis..., to se dá pochopit, ale pokud si je toho člověk vědom, tak by měl použít např. textový editor, který umí chyby opravit. A důležitější než slova samotná je formulace. Při písemném styku nevidím, jak jsi oblečený, nevidím tvá gesta, ani jak se tváříš, nevidím, jak se chováš na veřejnosti nebo v soukromí. Vidím jenom tvůj písemný projev a z toho musím vycházet. A vychází mi, že ty hrubky nejsou zdaleka tvůj jediný problém. Ale tobě to nedochází, ani přes to vysoké IQ. Zajímalo by mě, kde se to tvoje IQ vlastně uplatňuje. Poznal jsem pár vysoce inteligentních lidí, kteří byli v praktickém životě nepoužitelní, ale měli oblast, ve které byli naprosto výjimeční. Kde je ta tvoje?
no tak asi máte pravdu, asi sem to nepochopil, co je na gramatice tak zásadně dúležitýho .. nechápu proč by se lidi měli soudit podle gramatiky? .. daleko výc o člověku přece vypovídá to co napsal a ne to jakým zpúsobem ... schopnost vnímat spisovnost jazyka a jeho správnou gramatiku nemá každý ... né každý je schopen se to naučit kvúli vrozeným vadám, nebo kvúli úrazúm - proč sou ty lidi co tu schopnost nemaj a prostě píšou s chybymi o něco míň cenný než ty ostatní?
chápu zě to o člověku múže něco vypovýdat, ale proč by se měl soudit jenom podle toho? .. třeba Albeir Einstei neuměl do čtyř let mluvit a pśat se naučil někde mezi druhou a třetí třídou ... do konce života míval problémi s gramatikou (nechci se k němu přirovnávat, jen jako príklad)
pokud bi mě nějaká holka chtěla soudit podle mích schopností v znalosti českého jazyka tak u ní mám jen málo šancí .. ona u mě žádnou ..
filipino -
sice jste mne pochválil, ještě jednou děkuju - ale mám dojem, že to s tou gramatikou (alespoň v tomto příspěvku) - schválně přeháníte ! - abyste nám takříkajíc "ukázal" !
ale myslím si, že pokud je člověk opravdu inteligentní, prostě nějak nemůže gramatiku a pravopis takhle "ku*vit" - to je prostě jakýsi znak, nebo odznak té inteligence, která by se měla projevit ve všech úrovních chování jedince. Je možné, že se i génius špatně vyjadřuje, ale v tom případě je to výsledkem nějakého fyzického postižení. V případě postižení psychického bych už si tím "géniem" tak jista nebyla. Teď už mne asi nepochválíte, ale nešť. Zdravím.
né já se nechci "ukazovat" :D ale inteligence se ani zdaleka nemusí projevovat ve všech vlastnostech člověka .. někdy to tak bývá, jindy zase ne .. inteligence se často projevuje hlavné ve slovní zásobě a schopnosti naplno vyjádřit své myšlenky ... schopnost vnímat správnost psané formy jazyka nemusí být ovlivněna vúbec, nebo múže být ovlivnéna negatyvně ... často se třeba stává, že lidi s vyžším IQ mívají problémi s fyzyckou stránkou žití ... prostě se u nich často projevují nemoce zpúsobující tŕeba "ŕídnutí" kostí, śpatnou srážlivost krve, atd ... mně se to zatím vyhýhá, zase mám problémi s čeśtinou ..
a naopak vás pochválím (naschvál :D) - málokdo se semnou chce hádat když mu napíšu něco takyvýho .. zdravej skepticyzmus je až neuvěritelně vyjímećná vlastnost a je strašně dúležitá pro pokrok lidstva .. když budou všichni věřit tomu co jim kdo nakecá tak se nikdy nikam nepohnem .. človék by si mél informace ověŕovat, ovśem v tomhle pŕípadě nevydím možnost, jak si to ověŕit, možná kdybyste ke mne přijel a podíval se na mě? .. vypadám úplné normálně :D
jinak s tím "géniem" - to je moc přehnaný .. počkejte jestli z toho jednou něco bude, zatím je IQ jenom ćíslo ...
ale proč říkáš že si melu svou? - ty jsi napsal že nejdúležitější je kdo to píše ... já reagoval .. "daleko výc o člověku přece vypovídá to co napsal a ne to jakým zpúsobem" (možná sem to moch formulovat spíš jako že o něm výc vypovýdá to co napsal než jestli to bylo správně gramaticky .. tak to bylo myšlený)
kdyby jsem pod otázku "proč je v nešní době tak těžké si najít holku" popsal práci SSD disku při zápisu a čtení dat a bylo to na 100% pravopisně i slohově správně tak si z toho nikdo nic nevezme .. když napíšu svúj názor na dané téma s gramatickýma chybama tak je to daleko užitečnější ..
já s tebou v základu souhlasím v tom že forma jakou to podáme je dúležitá, ale rozhodně to není ani zdaleka ta nejdúležitějśí věc .. jestli napíšu že nebo zě nic nezmění na to co jsem chtěl zdělit
jinak píšeš že hrubky nejsou ani zdaleka múj jedinný problém - co tím myslíš? - co dalśího ti pŕipadá špatně?
a to moje IQ sem moc nezatahuj .. jak už jsem psal - zatím je to jenom číslo a skoro nic neznamená ... do budoucna asi digitální / počítačová technologie nebo nějaký odvětvý fyziky ( spíš ty počítače .. není tam tolik matiky :D, ale hlavně tam nikde není nic s gramatikou :D )
Filipino,
je-li podle tebe daleko důležitější, co člověk napsal,
měl by ses zaměřit i na to, jak to píšeš.
Pokud své vyvolené budeš psát tak, jak to předvádíš zde, dáš jí tím najevo, že ji považuješ za úplně *** (dosaď si) – o to ti snad nejde (nebo ano?), a že jsi lajdák. Takhle by ses jí chtěl prezentovat? Jak na ni chceš zapůsobit přes Facebook, kde bude mít k dispozici jen tvůj písemný projev?
Uvědomuješ si vůbec, že záměna y/i nebo vynechaná či přebytečná čárka může úplně změnit význam toho, co bys jí chtěl sdělit? (V tomhle by ti tvá inteligence měla pomoci.)
A na "dys" se nevymlouvej. Mám s poruchami učení zkušenosti a vím, jak se dysgrafici, dyslektici a dysortografici písemně projevují. Navíc jsem ještě u žádného ze zmíněných nesetkala s tím, že se na svou dysfunkci vymlouvali. Naopak, snažili se ji co nejvíce eliminovat, naučili se používat editory s opravami chyb, ... S výmluvami se setkávám jenom u lajdáků.
Také nečekám pochvalu...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.