Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hodnocení nově jinak - možná hůř, možná lépe

Od: admin® odpovědí: 10 změna:

Na základě diskuze jsem udělal malou změnu: hodnocení v jedné otázce je možné dát 3 (dříve 5) a za den udělit 20 hodnocení (dříve 10). Není proto, aby se hodnocení dávalo jako šafránu, ale je to odpověď na to, že je stalo pravidlem, že odpověď na otázku: "co zasadit" a odpověď typu: "petunie" dostala hodnocení. Soudný uzná, že na tohmle opravdu není něco v pořádku.

Do diskuze, zda je to v pořádku nebo nepořádku se pouštět nechci. To už tu jednou bylo. díky za pochopení. ;)

Abychom předešli podobným jevům, je tu právě ono omezení. Snad si pak každý lépe rozmyslí, komu opravdu chce udělit hodnocení jako poděkování a kdo je jen bez rozmyslu rozhazuje z jakéhokoliv úmyslu.

S tím souvisí i druhá novinka: jednostranné hodnocení. Velmi mě překvapilo, že jsou uživatelé, kteří 90% nebo ideálně všechna svá hodnocení dávají jedné osobě. Beru, že se mohou potkat 2 spřízněné duše, které si opravdu sednou a pak se ve svých odpovědích vidí... ale podle mého je to neobjektivní. Dříve nebo později dochází k tomu, že danou odpověď ani nepřečtou a už dávají hodnocení. Jinak si neumím vysvetlit sled některých hodnocení v rámci 15 sec/3 hodnocení apd. Jen proto se jednostranné hodnocení nezapočítá.

Skoro se mi chce použít citát: "můžeme se o tom přít, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno, co s tím můžeme dělat".

Závěrem dodám, že druhé a z valné většiny i první pravidlo se drtivé většiny uživatelů nikterak nedotkne a ani jej nepostřehnou.

doplněno 05.05.10 08:29:

také jsem ještě mohl doplnit, že se registrovaným s hodností vyšší než student (tedy skoro všem) nezobrazuji 2 ze 3 reklam. Ta jedna ano, protože tam graficky hezky sedí a i mě se občas hodí resp. mě zaujme a "pomůže" :)

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

papene*
hodnocení

0x

Děkuji za vysvětlení.

doplněno 05.05.10 08:10:

Mave admin se z Baham vrátil.Nemohu ti odpovědět pod tvoji odpověď neboť je celý dotaz smazán.Stejně už nemá cena se v tom pitvat.Tak hezký den.

výtka
Upozornění od sys maverick 05. 05. 2010 10:59:23
Admin podvádí, řeklo se žádné počítače dopoledne :D
raadek*
Take jsem si vsiml, ze jedna osoba pri svych odpovedich tam snad zrovna vlozi i 2x dobra odpoved a ony za to mohou Petunie. R.

hodnocení

0x

mám dotaz: dnes večer tázající na tři odpovědi, které se mu zdají dobré, dá hodnocení. Zítra někdo vloží odpověď, která do hloubky rozebere problém, pomůže, vysvětlí, je prostě opravdu dobrá. Bude mít možnost tázající dát v jiný den znova dobrou, nebo ten, kdo přišel později, má smůlu? Prostě je nebo bude možné dát dobrou i třeba štvrtou nebo pátou, ale jen tazatelem a další den?

jinak souhlas se změnou... sleduji u některých raketové postupy... počítač admina určitě umí vyhodnotit procento kdo komu...

hodnocení

je to tak, pravidla se tvoří kvůli hrstce lidí a biti jsou na tom všichni, zvláště ti kteří za nic nemohou... co neohodnotí jeden, může ohodnotit druhý. Rozumím otázce, asi počkat den a pak si vybrat TOP3 - co mi pomohlo nejvic :) nevím, co říct

lidka*

To je velice rozumná připomínka - počkat s ohodnocením a potom si vybrat, koho odměním. *klik* A určitě se na přidělení bodíků nepodílí jenom ten, kdo se ptá, ale i další, které toto téma zrovna zajímá. Nebude to asi nikdy úplně spravedlivé. Také mně to jednou postihlo. *plac*Navíc to není to hlavní, proč jsme na poradně. Jaký byl šrumec, když jsme se jednou nemohli na poradnu během jednoho dopoledne dostat. *zed* Důvěřujme adminovi, když dokázal vytvořit takovou skvělou poradnu, že si poradí i s co nejlepší a spravedlivou formou hodnocení. *palec*

fidonet*
hodnocení

0x

Asi to bude dobré rozhodnutí, ale stejně mě to mrzí, že nemohu na otázku dát i 5 bodů. Některé své dotazy rozložíme tak důkladně, že odpovídající dokáže pokaždé dát tak kompetentní a dobrou odpověd´, že si BOD zaslouží. NAvíc, nepůsobí dobře , když diskutujeme 5 dní, a já z taktických důvodů, rozdělím své tři body až po 60 odpovědích, abych si byl jist, že vyberu tři TOP.

Ale to je věc diskuze a ta se nebude spouštět. Je to můj názor, ale o rozhodnutí nediskutuji. Zvykneme si :)

pu®
hodnocení

0x

Stejně je to proto, že adminovi se nechce lítat na poštu :D Protože tady jsou všichni tak svkělí, že by za chvíli měli nárok na patnáct mikin. Je to jasný a průhledný *frajer* Ale na nás si nepřijde, pche! *bum* (ještě nevím, co to znamená, časem upřesním *smich* ).

doplněno 05.05.10 12:57:

No dyť to říkám *smich*

hodnocení

přesně, doma mám 40 triček a nerad bych o ně přišel *smich*

fidonet*

40? Měsíc má jen 30, Jednou měsíčně je nutno prostě vyprat :) Na druhé straně rok má 360 děleno 40 .. to vypere jen 9x místo 12x ( každý měsíc ). Co ušetří na prášku dá do poštovného ... hyml .. to je ale začarovaný kruh ... někde to ale musí ušetřit :)

hop®

... posílat onošené bez vyprání:(...*ee*

*haha*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]