a jak hodnotíte třeba JIhlavu - přes Jihlavu, asi pět minut cesty od místa, kde jsem žila totiž vede hraniční kámen, který rozděluje Moravu od Čech. Takže já jsem taková poloviční. Sice už v JIhlavě něžiju, ale přeci jen pořád tíhnu k té moravské části tak co, berete mě do klubu nebo mě vyškrtnete? Takže jsme žila na Moravě, ale třeba nakupovat chodila do Čech
fany08*
Jsem na tom dost podobně, ale spíš se řadím k těm moravákům
Já su taky z Brna, dříve Hodonínsko, úplně nejdřív Kostelec n. Č.lesy., ale to už tak dávno, že se to nepočítá. V Brně je nádherně vždycky, ale teď na jaře úplně nejžůžověji
Tož já su z teho Prostějova...ale jinak severní čechy a zbytek světa...podle práce
doplněno 29.04.10 14:45:
Ale jinak lidi... na moravě jsou krásný ženský... ale v čechách taky. Na moravě jsou dobrý chlapy, ale v čechách taky... Na moravě je krásně, ale v čechách taky... v Brně jezdijó šaliny a v Praze tramvaje... tož kurňa v čem to je, že se kdosi cítí být lepší než ten druhé...?
lidus*
Mám hodně přátel po celé republice a Slovensku a zatím jsme ještě nikdy neřešili kdo je lepší.
Antynko, tramvajenka jsem tomu říkala v Ostravě, tam pak ještě taky "měsíčník" (protože dřív se daly koupit kupony jen na měsíc). Tady (v Praze) mi nikdo nerozuměl ani jedno, říká se tu zásadně lítačka. :D
Tož z mládí pamatuju z rádia historky stréca Melhoby a tetičky Křópalky.
JABRAKA
doplněno 05.05.10 20:21:
A neco pro Brňáky.
Flastr, co mě učil štatl P. ŠNÉVAJS, Pavel JELÍNEK
1. V našem štatlu betálný se dějó, Kóle a ja nemám klidnou chrupnu. Těžký lochny špicově tam zejó, kde si kámo jenom trochu dupnu. Křivé komín v Majlontě zas čódí, rákosníci hrnó čachrovat. Na mlejně se sajtna dneska sódí, u škopku to bud večer klap.
Ref: Na Oltecu v pivecu, škopek dělajó, wasrovicó z Šrajbecu nám ho zdrbajó. Až poklapeš z Rivecu, nahoď ke mně drát, hodíme kus hantecu a pudem čechrovat.
Strejc, to jste mi udělal radost, já už ho 40 let neviděla. Možná, moc bych to chtěla, až nám to vyjde, že bychom se jeli do Valmezu a do okolí podívat. PT /stařenka/
doplněno 07.05.10 22:55:
Lidko, díky. Ty najdeš kde,co. Budu si muset nějaký objednat, to bude legranda. PT
Pláču s Moraváky.Kdy se konečně něco proti povodním udělá?Oni si mysleli,když byla před 13 lety střistaletá voda,tak hned tak nebude?Že třo do tříset let zvládnou?
JABRAKA
paja*
Hlásím se k Moravákům ať to vyhrajem ), sever, bývalé Sudety,loňské hnusné povodně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.