Nejste přihlášen/a.
Tak kdo je tedy z Moravěnky?JIŽNÍ.Seveřané ať se přidají taky.Doufám,že nás bude víc než jihočechů.A já začínám.Jsem z Hodonína.
Dětství na Valašsku, nyní 40 let kousek od Prahy. PT /stařenka/
Pu, to je paráda. Byla jsem přímo ve Valašském Meziříčí. PT
Stařo,mohu to opsat?
JABRAKA
doplněno 28.04.10 18:01:A víš,že angličtina se odvodila z valašského jazyka?
Říká se:"Dů Valaši dů" - Haudujudů
JABR
Původně Ostrava. Posledních 12 let Praha - mimo ČR - Praha. Ale celý zbytek rodiny je na moravském jihu
Jéé, PT, tak to je jako můj Táta - akorát ten skončil v té Ostravě...ale dětství strávil na Valašsku taky!
Původně vých.Čechy, pak x míst po republice, 6 let Bruntálsko a poslední 3 roky 30 km od Hodonína...
inzinyrka,
... no a u nás na Moravě by to bylo:
Gdyž teda Mororaváci, ... tož vedůůůůůůůůů ...
... tak slibuju, že dnes si už nedám ani kapku, protože potom píšu ... ptákoviny ...!
( ... Mororaváci ... )
Samozřejmě správně ... po našééém ... má byt:
Gdyž teda Moraváci, ... tož vedůůůůůůůůů ... :D
Ahoj,
a jak hodnotíte třeba JIhlavu - přes Jihlavu, asi pět minut cesty od místa, kde jsem žila totiž vede hraniční kámen, který rozděluje Moravu od Čech. Takže já jsem taková poloviční. Sice už v JIhlavě něžiju, ale přeci jen pořád tíhnu k té moravské části tak co, berete mě do klubu nebo mě vyškrtnete?
Takže jsme žila na Moravě, ale třeba nakupovat chodila do Čech
Tož já su z teho Prostějova...ale jinak severní čechy a zbytek světa...podle práce
doplněno 29.04.10 14:45:Ale jinak lidi... na moravě jsou krásný ženský... ale v čechách taky. Na moravě jsou dobrý chlapy, ale v čechách taky... Na moravě je krásně, ale v čechách taky... v Brně jezdijó šaliny a v Praze tramvaje... tož kurňa v čem to je, že se kdosi cítí být lepší než ten druhé...?
Ještě mě třeba zaujalo, jak se kde říká průkazce na MHD, tak co vím píšu a budu ráda, když doplníte, případně opravíte:
Brno - Šalinkarta
Praha - Tramvajenka
Jihlava - Čumkarta
Tak kdo dál?
Mají, ale tomu předplatnému se říká Tramvajenka Opencard slouží i k jným účelům takže neplatí opencard = předplatné MHD
antynka,
... a všude ty ... šalinkarty, ... tramvajenky, ... čumkarty ... a jiné karty
... kontroluje ... pan "cvik-lístek" ...?
Antynko, tramvajenka jsem tomu říkala v Ostravě, tam pak ještě taky "měsíčník" (protože dřív se daly koupit kupony jen na měsíc). Tady (v Praze) mi nikdo nerozuměl ani jedno, říká se tu zásadně lítačka. :D
Tož z mládí pamatuju z rádia historky stréca Melhoby a tetičky Křópalky.
JABRAKA
doplněno 05.05.10 20:21:A neco pro Brňáky.
Flastr, co mě učil štatl
P. ŠNÉVAJS, Pavel JELÍNEK
1.
V našem štatlu betálný se dějó,
Kóle a ja nemám klidnou chrupnu.
Těžký lochny špicově tam zejó,
kde si kámo jenom trochu dupnu.
Křivé komín v Majlontě zas čódí,
rákosníci hrnó čachrovat.
Na mlejně se sajtna dneska sódí,
u škopku to bud večer klap.Ref:
Na Oltecu v pivecu, škopek dělajó,
wasrovicó z Šrajbecu nám ho zdrbajó.
Až poklapeš z Rivecu, nahoď ke mně drát,
hodíme kus hantecu a pudem čechrovat.JB
Ano Jabraka, tetička Křópalka a ,,vyškeřák,, -pamatujete? To bylo počteníčko, že sa musel člověk furt škéřiť. PT /stařenka/
Strejc, to jste mi udělal radost, já už ho 40 let neviděla. Možná, moc bych to chtěla, až nám to vyjde, že bychom se jeli do Valmezu a do okolí podívat. PT /stařenka/
doplněno 07.05.10 22:55:Lidko, díky. Ty najdeš kde,co. Budu si muset nějaký objednat, to bude legranda. PT
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.