Nejste přihlášen/a.
ahoj, mám pro vás několik otázek, budu rád za upřímné odpovědi a názory:
kluci: myslíte, že je dnes nutnost, aby měl kluk řidičák alespoň na auto? Jak se na to díváte jako rodiče? Nutili byste svého syna, aby si zkoušky udělal? Kdy je podle vás nejlepší doba - hned od těch 18, nebo třeba až později? Holky, chodili byste s klukem, který nemá/nechce řidičák, jak moc by vám to vadilo?
holky: musí/má mít dnes holka řidičák alespoň na auto? Jak se na to díváte jako rodiče? Nutili byste svou dceru do zkoušek? Nejlepší doba pro ŘP? Kluci, co si myslíte o holce, která má/nemá řidičák?
díky všem
Ahoj,jsem holka a je mi 18 let. Skoro vsichni ze tridy si ridicak delaji. Ja ale ne. Nejak se na to jeste necitim, prijde mi to brzo a myslim, ze bych to se skolou nezvladala. Navic bych nemela,kde si to procvicit. Ale ted k tvym otazkam. Urcite by mi nevadilo, kdyby muj kluk nemel ridicak,bylo by sice obtiznejsi, kdyby jsme ho nemeli oba, protoze se to bere za normalku urcite to neni duvod,proc bych s nim nevhtela chodit,spise se mi nelibi,kdyz nekdo machruje,jaknskvely ridic je...
alespon by me mohl chapat,ze ho nemam a treba podporoval v tom,abych si to udelala. Pokud bych mela ja,ale on ne,tak uz mi to nebude vadit vubec. Myslim,ze jako rodic bych to urcite diteti doporucila,ale nenutila.
Řidičák mám a jsem za to rád ,a je dobrý když ho má každý "rozumný"
nikoho bych nenutil,až se na to bude cítit tak do toho pujde
navíc vlastnit řidičák + auto taky vypovídá o zodpovědnosti člověka i v zaměstnání protože živit auto je už taky starost na kterou se musí vydělávat,protože když chce člověk jezdit,musí makat
Tak to jsi fajn holka
Zde opačný názor a diskuze, ze které jsem se inspiroval.
Ptám se zde, protože na Zpovědnici mi ty lidi moc nesedí..
Díky, teď mi došlo, že jsem komentář odeslal špatně...reagoval jsem hlavně na uživatelku anazuz, omlouvám se.
řidičák nemám a nechybí mi, vyrostla jsem v rodině bez auta, takže jsem zvyklá využívat hromadnou dopravu.
pokud by si děti nechtěly udělat řidičák, rozhodně bych je nenutila, je to jejich věc. sama jsem si ho kdysi z donucení udělala a stejně ho mám už dneska propadlý, aniž bych na něj byť jednou jedinkrát vyjela.
na silnicích, po kterých jezdí prakticky každý, kdo udrží volant v ruce, se zrovna moc bezpečně necítím a nevidím důvod, proč aktuální situaci ještě zhoršovat tím, že bych do takového provozu nutila jezdit někoho, kdo se na to necítí. nicméně uznávám, že můj strach ze silnic je daný mojí praxí sestry na chirurgii, kde jsme měli nemálo sražených dětí. i tedy dětí jako spolujezdců, ale jako řidič mám strach, že nestihnu rychle zaregovat třeba právě na to vběhnuvší dítě do silnice.
Holka by měla mít řidičák na auto, to je bez debaty. Jak jinak třeba potom bude vozit děcka do školky a ožralýho manžela z hospody? Taky se s chlapem může něco stát (třeba si zlomí nohu) a potom je potřeba aby ho v řízení zastoupila. Čím dřív se řidičák dělá tím líp a potom pravidelně trénovat. Vždy se může stát něco nečekaného a schopnost řídit auto může být rozhodující.
Chlap by měl mít řidičák na auto, na velkou motorku, pokud je z vesnice tak i na náklaďák, traktor a nejlíp ještě zbroják. To považuju za takový rozumný standard. Nestojí to moc a může se to hodit. Být bez řidičáku a muset se pořád někoho doprošovat nebo se přizpůsobovat pomalé, předražené a nebezpečné hromadné dopravě? Proč?
Někdo doporučuje ještě průkaz vůdce malého plavidla - hodí se u moře a pilotní průkaz na ultralighty.
Při dělání řidičáku je nejlepší začít hned jak to jde s malou motorkou. Člověk se naučí značky, dopravní situace, prostě se chovat na silnici. Potom pokračovat na větší motorky a následně auta. Pokaždé si zopakuje předpisy. Nejhorší jsou řidiči, kteří dají řidičák skoro bez učení "na haluz" a potom na křižovatce neví kdo má přednost a vytváří nebezpečné situace
Mně kdysi rodiče zaplatili ŘP na auto ještě před 18 narozeninami, protože to bylo tehdy přes střední školu cenově hodně výhodné - to je asi jediný důvod, proč bych svým dětem domluvila, aby si ho udělali (finanční úspora značná), pokud by nechtěli - jedno jestli holka nebo kluk.
Léta jsem potom nejezdila - až když jsem se potřebovala dostat do zaměstnání. Tehdy jsem byla ráda, že ho mám, protože jeho získání by trvalo dlouho a já potřebovala nastoupit a dojíždět okamžitě.
Neznám moc lidí, kteří nemají ŘP, ale znám spoustu takových - 99% z toho ženy, kteří si ŘP udělali pro strýčka příhodu a pak ho nikdy nevyužili..
Mě osobně to baví, takže si to bez toho nedokážu představit. Není moc lidí na světě, vedle kterých si dokáži pokorně sednout jen jako spolujezdec
Nemá smysl si dělat řidčák, pokud člověk potom nemá možnost jezdit. Návyky se rychle ztrácí a když pak člověk sedne po letech do auta, je nebezpečný sobě i svému okolí.
Sám jsem si řidičák dělal až skoro v devatenácti, až jsem si na něj v práci vydělal.
Co se týká holky... pokud by neměla/nechtěla řidičák, nevadilo by mi to, protože řidičák mám a jsem zvyklý řídit. Nicméně vím, že občas je fajn, když má řidičák i ten druhý... zvlášť když jsou malé děti.
Z vlastní zkušenosti vím, že po autoškole člověk stejně žádné návyky nemá. Nikdy jsem auto před autoškolou neřídila, takže jediné co mě naučili bylo, jak se rozjedu a zastavím. Pokud člověk tedy hned po autoškole nejezdí, může si zaplatit už třeba jenom kondiční jízdy, pokud si sám netroufá.
Mě kluci po pěti letech po autoškole a neježdění odvezli na pole, řekli mi "víš jak se řadí ne? Tak jeď!" Prvních 14 dní mi spolujezdec jen občas poradil a pak už jsem vyjela sama.. Člověk se vyjezdí až praxí v provozu..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.