Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,byla jsem na rande s jednim mužem a když jsme vcházeli do restaurace pustil mne do dveří první,ale já mu nepoděkovala! (už se mi to jednou stalo) jinak jsem mu poděkovala,ale ted prostě ne!A zajímalo by mě,jakto Vy můži vnímáte?Jestli si něco nemyslíte apod.
Děkuju
PS:mě je 20 a mu je 32
Myslím že to vůbec neřeší...
I stím placením jídla bych to neviděl tak tragicky, tedy pokud Vás pozval.
doplněno 03.11.14 15:06:myslím že tomu zcela přesně odpovídá tento vtip...
Myšlenky ženy a muže
ŽENA:
Leží vedle mě, vůbec mne neobejme. ... Dívá se do stropu...
Kdo ví, nad čím přemýšlí. Jsme spolu už dva roky.
Příliš dlouho na to, aby byl nejvyšší čas vyměnit mě. Za mladší.
Přece jen, za ty dva roky jsem dost přibrala.
Zamračil se, to není dobré. Myšlenkami je někde úplně jinde.
Ztrácím ho, už se mnou určitě nechce mít nic společného...
MUŽ:
Moucha na stropě. Jak to kurva dělá, že nespadne?
Dobře,já si to trošku vyčítala jsem hold takový člověk!
Ale děkuji...a on mě pozval jenom tak pro info
Hezký den
Jak praví Hejkal... obvykle má sice dáma přednost a do dveří se pouští první, ale do neznámého prostředí (tedy do restaurace apod.) to neplatí.
Poděkovat je slušnost, nicméně to zřejmě neřešil. Vezmu-li to ze svého pohledu, tak by poděkování potěšilo, ale pokud by se nestalo, nijak bych to neřešil a nadále se choval jak jsem zvyklý, tedy dle pravidel slušného chování.
No, pokud to pan v te restauraci znal a mel strach ze by ho mohl trefit pullitr tak proc nepustit nekoho jineho napred
A zes nepodekovala, i to se stane
Dnes to honzo podle etikety dávno není, dnes je to hlavně o tom, co číhá za dveřma, nebo zda ti něco neukradnou. Tu etiketu mohl takl akorát propagovat ihned po revoluci Havlovo mluvčí - Špaček, po půl roce už ne, protože se v národu probudila chamtivost, podvádění, závist. atd., atd. Už vidím, jak někteří naznačí, že to tak není - ale je, dámy a pánové ! Jen si to chce přiznat..
Silvie, proč si myslíte, že musíte být za každou samozřemou věc vděčná a klanět se jako Japonec. Narovnejte se, probuďte své sebevědomí a zvedněte hlavu. To že se k vám muži chovají pozorně, to je samozřejmé a není potřeba vděčnosti. Šetřete slůvkem děkuji! Stačí pohled do očí a úsměv.
doplněno 03.11.14 16:42:Junkers, úplně jsem se otřepala! Fuj! Soucit muže, který se mi líbí. Strašlivá představa!
Nepoděkovala či poděkovala je jedna věc.Druhá věc je ta,že muž vstupuje do restaurace jako první,podrží dveře a pak vstoupíte Vy. Takto podobně by to měl udělat kdekoliv jinde,kde to Vy neznáte,tedy kde vstupujete prvně,nebo kde jsou v té místnosti kam vstupujete cizí lidé. Měl by to takto udělat i u sebe doma,pakliže tam jdete poprvé.Toto by měl vědět.Měl by Vám podržet kabát,když se svlékáte či oblékáte a odsunout židli a počkat až usednete (v restauraci,kavárně,...). Minimálně by měl alespoň do té restauračky vlézt první.To bych považoval za něco přes co prostě "nejde vlak",jak se říká . Vy samozřejmě alespoň otevřete ústa se slovem "díky",ale nemusíte pořád děkovat u každých "vrat" a odstřčené židle,jestli mi rozumíte
Jelikož toto tady čtou i mladí,dodám ještě jednu věc.Prosím pěkně,pokrývka hlavy,vážení mladí pánové,se ve společnosti sundává,t.j. v autobuse,ve vlaku,v místnosti,ve třídě, apod...Je na vás unavující pohled a působíte trapně.Hlavně vy co experimentujete s klobouky či podobnými "retropokrývkami". Trapný pohled je na vás,když sedíte v autobuse s nějakým klouboučkem,díky kterému si připadáte originálně,máte sundanou bundu,autobus je plný lidí a vy se ještě navíc bavíte s dámou,tedy ve vašem případě s dívkou či slečnou a klobou,"baseballovku" apod.. máte napasovanou na palici.Unikátní je,když máte ještě přes to navlečenou kapuci,přestože je venku 20°C.Pokud chcete nosit klobouky,tak je noste i se stylem,který k nim patří.Nebudete pak vypadat jako hlupáčci.To jen tak na okraj.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.