Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oprava hrobu

Od: pavli123 odpovědí: 6 změna:

dobrý den,

chtěla bych se zepat, jestli máte někdo zkušenost s celkovou opravou hrobu a hlavně, co se týká finančních nákladů.

řeším opravdu dvojhrobu v poměrně náročném kopcovitém terénu. Starý pomník už je cely zvětraly, základy rozjeté, tak mi kameník řekl, že se základy musí udělat znovu, což výjde asi na 12 tisíc a pak pomníček - obrubniky, mysleno se zahonkem na kytky + pomníček - kříž s deskou vyjde dohromady asi na 60 tisic.

Jelikož takovou situaci člověk řeší asi tak jednou za zivot, nemam vubec odhad, zda jsou tyto náklady přiměřené .. S kamenikem jsem osobne mluvila, delal na mne dobrý dojem, ale i tak mi to příjde hodně penez.

budu rada za kazdou radu - nazor.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

I hrob si do určité míry může člověk opravit svépomocí.Zima nám obruby hrobu rozvalila,zemina je silně zaplevelená.Tak jsme po odhrabání zeminy posunuli obrubníky na místo a přilepili chemií.Ulomené rohy taktéž.Na hlínu jsme položili geotextilii a na ni dva pytle mramorové drtě za 300.-Pomník je ještě vcelku dobrý,vyčištění by podle dotazu stálo 2000.-Tak to necháme na INDY.

JABRAKA

hodnocení

0x

Třeba vám nějak pomůže má čerstvá zkušenost. Dávala jsem přebrousit a vyleštit tři terrazzové desky na dvojhrobě. (Původně byla jen středová deska, časem se doplnila celá plocha, takže kamenická práce se týkala desek komplet přes celý hrob.) Plus broušení a leštění obrubíku plus oprava lampičky. S pomníkem nedělal nic. Stálo to 8 tisíc. Kameník mě nabádal k výměně desek, to odhadoval na 20 tisíc.

hrob
hodnocení

0x

Dobrý den,

ceny souhlasí. Děláme též hrob --- obrubník + pomník + kříž BEZ desek. vše žula -- kolem 80 000kč.

Jestli máte pochybnosti ohledně ceny, pozvěte si jinou firmu a nechte si zpracovat další cenovou nabídku. Dokud nepodepíšete smlouvu, lze si vybrat jinou firmu.

hodnocení

0x

Řekla bych, že ceny souhlasí. Hodně záleží na použitém materiálu. Leštěný mramor je velice drahý, terazzo je levnější. Ale ten mramor zase líp vypadá. Je fakt, že zesnulým je to jedno.

My máme ve schránce nabídky okolních kameníků tak 2 - 3 x do měsíce. Už neplatí, jako ve filmu "Vesničko má středisková" hláška: Hodně nebožtíků, málo kameníků. Kameníci hledají práci pořád. Úplně nejlevnější malý pomníček jenom s místem na urny a na položení 1 misky, z kvalitního materiálu, nabízejí od 15 do 20 tisíc. Větší práce s více materiálem ceny navyšují.

Pokud peníze chcete do hrobu investovat, nedávejte si hrob s květinovými záhonky, ale přikryjte celý hrob deskou. Nemusíte přesazovat, okopávat, plít, často zalévat. Na desku se položí jakákoliv výzdoba,ať už váza s rostlými květy, či něco umělého. Je to výhodné zvláště, když hrob je daleko od bydliště příbuzných. Vím to, byly roky, kdy jsem v létě musela mazat navečer každý den zalít hrob. Občas to nevadí, ale dělat to každý den se mi nelíbilo. Jaga.

madla*
hodnocení

0x

Také čerstvé. Volala jsem na hřbitov, zda nemají známého kameníka, paní zřejmě tam v kanceláři mi dala číslo na nějakého místního údržbáře. Chtěla jsem přebrousit celý hrob včetně náhrobku, protože byl už černý a samý mech, stmelit spáry, a natřít lakem na kámen, že prý se tam nedělá potom mech. Pán řekl že za to chce 3500 Kč, když jsme tam jeli na Velikonoce, byl hrob jak nový! Všechno i okolí uklizeno, staré stromky, trní, vykopány, nový píseček, i umělá výzdoba asi co kde sehnal.::) Dala jsem mu to bez papíru, na co papír, já to nepotřebuju na nic. Takže nebyl to kameník, ale zřejmě člověk, který se tam pohybuje a chce si přivydělat. Zkuste, jestli máte možnost si k tomu zavolat ještě jiného kameníka kolik on si řekne a pak to porovnejte, taky se mi to zdá hodně, ale to bylo vždycky strašně drahé.

pavli123

všem moc děkuji za příspěvky, zkušenosti a radu... :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]