Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Coca-cola light

Od: repe odpovědí: 14 změna:

Když se pije coca-cola ligt tloustne se po ní?

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Podle mě ano;)

hodnocení

0x

JO.

Peklo na talíři

doplněno 29.07.14 16:16:

Neřekl bych, že umělá sladidla jsou, jak z zlediska zdraví, tak z hlediska příjmu energie (tudíž tloustnutí) lepší než přírodní cukr. Jednak je to syntetická chemie, jednak je to "oblbovák"zvyšují chuť k jídlu. Takže zatímco s normálním cukrem má člověk jakž takž věci pod kontrolou, tady je přirozená brzda blokovaná. Pokud to platí tak, že čím víc zkonzumuju umělého sladidla, tím větší mám hlad a brzdí mě jen objem žaludku, no tak to potěš *blee*

paw*
hodnocení

0x

Zalezi s cim se porovnava. V porovnani s vodou ma v sobe nejakou energii, takze ano ;).

Ac je tam umele sladidlo, tak ti rozhodi glykemii v krvi (glykemicky index) a ten ti vytvori chut k jidlu. Takze se najis. Ale je lepsi nez "tvrda" Cola.

LEPŠÍ?! Je lepší tloustnout po cukru než se otrávit škodlivými umělými sladidly

Bmbx: pokud byste si to zde znova přečetl příspěvek, na který jste reagoval, zjistil byste, že se tu autor mluvil o kalorií a vlivu na tloustnutí a v tom Light lepší než klasická kola je, tak nevím, co se tu rozčilujete a pletete sem škodlivost chemikálií.

gismo:

já se nerozčiluji a toto je rubrika volná diskuze :)

hm*
hodnocení

0x

Jestli se po ní tloustne, nevím. Ale já bych to nepil. To už radši něco "nelight", co se ale podobá potravině.

Složení:
Voda, oxid uhličitý, barvivo karamel E150d, regulátory kyselosti: kyselina fosforečná a kyselina citronová, sladidla: cyklamát sodný, acesulfam K a aspartam (obsahuje zdroj fenylalaninu), aroma, kofein.

Dobrou chuť. *blee*

Proč vlastně tyhle láhve neprodávají v drogerii?

doplněno 29.07.14 16:12:

Hezky to jeden popsal tady vypito.cz/... : Vůně je skoro klasická Coca–Cola. Možná méně výrazná a ke konci trochu umělá. Chuť dobrá to ano, rozhodě díky své sladkostí (nutné pít vychlazenou, jinak chemii ucítíte ještě výrazněji). Nejprve není poznat, že jde o lightku. Postupně se ale dostaví klasický povlak na jazyku, charakterizující umělá sladidla. A že jich v Coca–Cola light je. Nebudu chodit kolem horké kaše – acesulfamy, aspartamy, cyklamáty (v USA zakázané). Všechna tato sladidla vytváří tu pravou mýdlovou chuť. K jídlu to pravé, kdo by také vlastně nechtěl po jídle umýt jazyk.

Prodávají, skočte si do déemka. :) Otázkou je, proč je neprodávají JEN v drogérii.

Odpověď se nabízí. Onehdá jsme měli v práci ekologický olej. V bezpečnostním listu se psalo cosi o tom, že nesmí přijít do povrchových, natož spodních vod, hrozí ekologická havárie. A v sekci první pomoc bylo napsáno: Náhodné požití nevadí. Z čehož mi vyplývá, že člověk snese všechno.

hodnocení

0x
Má 0 sacharidů, takže netloustne.
kutululu

Přesně tak, všichni píší, jaké má složení a že obsahuje chemii a podobně, to je asi každému jasné, že není zdravá :) ale na to, aby se po ní netloustlu je důležité, jestli neobsahuje sacharidy. Na obalu je napsáno, že ne, budeme tedy tomu věřit *haha* samozřejmě to neznamená pít denně na litry ;)

lidus*
hodnocení

0x

Jak je to s tloustnutím, nevím ale od té doby co od kamaráda který dělal jako chemik v laboratoři jmenované firmy, vím co to je, nepila bych to i když vychlazenou jsem měla moc ráda.

iz*
hodnocení

0x

Nebudu teď hledat rozbor Coca coly light a obsažených umělých sladidel, ale vězte, že se přibírá i po některých umělých sladidlech.

doplněno 29.07.14 20:55:

Diesel, vím, že některá umělá sladila jsou kaloričtější než cukr, jenom se mi teď (časově) nehodí hledat, jaká sladidla Cola light obsahuje, a jak to s nimi konkrétně je ...

hodnocení

0x

Tím pitím myslíte denně alespoň sklenici? potom asi ano.

Pokud občasně třeba při posezení s přáteli jednou do měsíce nebo občas na chuť tak ne a to platí pro všechny slazené sragory .Na pití jen vodu čistou event perlivou!

doplněno 29.07.14 19:52: Ivzez- *palec*Jsou umělá sladidla co mají minimálně stejně kalorií /ne-li víc / jako cukr ,takže jistě se po nich bude také tloustnout ajko po cukru!Pro sebe-nebýt diabetu tak sladím jen medem a pkd by nebyl tak až poté cukr!

hodnocení

0x

Netloustne se jídlem a pitím, ale nedostatkem pohybu. Když budeš energii vydávat, tak ji můžeš i přijímat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]