Nejste přihlášen/a.
JO.
doplněno 29.07.14 16:16:Neřekl bych, že umělá sladidla jsou, jak z zlediska zdraví, tak z hlediska příjmu energie (tudíž tloustnutí) lepší než přírodní cukr. Jednak je to syntetická chemie, jednak je to "oblbovák"zvyšují chuť k jídlu. Takže zatímco s normálním cukrem má člověk jakž takž věci pod kontrolou, tady je přirozená brzda blokovaná. Pokud to platí tak, že čím víc zkonzumuju umělého sladidla, tím větší mám hlad a brzdí mě jen objem žaludku, no tak to potěš
Zalezi s cim se porovnava. V porovnani s vodou ma v sobe nejakou energii, takze ano .
Ac je tam umele sladidlo, tak ti rozhodi glykemii v krvi (glykemicky index) a ten ti vytvori chut k jidlu. Takze se najis. Ale je lepsi nez "tvrda" Cola.
Jestli se po ní tloustne, nevím. Ale já bych to nepil. To už radši něco "nelight", co se ale podobá potravině.
Složení:
Voda, oxid uhličitý, barvivo karamel E150d, regulátory kyselosti: kyselina fosforečná a kyselina citronová, sladidla: cyklamát sodný, acesulfam K a aspartam (obsahuje zdroj fenylalaninu), aroma, kofein.
Dobrou chuť.
Proč vlastně tyhle láhve neprodávají v drogerii?
doplněno 29.07.14 16:12:Hezky to jeden popsal tady vypito.cz/... : Vůně je skoro klasická Coca–Cola. Možná méně výrazná a ke konci trochu umělá. Chuť dobrá to ano, rozhodě díky své sladkostí (nutné pít vychlazenou, jinak chemii ucítíte ještě výrazněji). Nejprve není poznat, že jde o lightku. Postupně se ale dostaví klasický povlak na jazyku, charakterizující umělá sladidla. A že jich v Coca–Cola light je. Nebudu chodit kolem horké kaše – acesulfamy, aspartamy, cyklamáty (v USA zakázané). Všechna tato sladidla vytváří tu pravou mýdlovou chuť. K jídlu to pravé, kdo by také vlastně nechtěl po jídle umýt jazyk.
Prodávají, skočte si do déemka. Otázkou je, proč je neprodávají JEN v drogérii.
Odpověď se nabízí. Onehdá jsme měli v práci ekologický olej. V bezpečnostním listu se psalo cosi o tom, že nesmí přijít do povrchových, natož spodních vod, hrozí ekologická havárie. A v sekci první pomoc bylo napsáno: Náhodné požití nevadí. Z čehož mi vyplývá, že člověk snese všechno.
Nebudu teď hledat rozbor Coca coly light a obsažených umělých sladidel, ale vězte, že se přibírá i po některých umělých sladidlech.
doplněno 29.07.14 20:55:Diesel, vím, že některá umělá sladila jsou kaloričtější než cukr, jenom se mi teď (časově) nehodí hledat, jaká sladidla Cola light obsahuje, a jak to s nimi konkrétně je ...
Tím pitím myslíte denně alespoň sklenici? potom asi ano.
Pokud občasně třeba při posezení s přáteli jednou do měsíce nebo občas na chuť tak ne a to platí pro všechny slazené sragory .Na pití jen vodu čistou event perlivou!
doplněno 29.07.14 19:52: Ivzez-
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.