Nejste přihlášen/a.
Dobrý den když koupím zboží z bazaru, horské kol k vánocům, dá se nějak ošetřit aby nebylo kradené,A pokud už by bylo tak aby mně ho nikdo nevzal,jedná se mně spíše o právní hledisko a zbytečné problémy děkuji.
Když zkontrolujete číslo rámu a to uvedete do kupní smlouvy společně s popisem kola, tak by s tím snad neměl být problém. Samozřejmě u koupě čehokoli použitého, natož z bazaru, je vždycky nějaká pravděpodobnost, že pochází z krádeže. Když už, tak bych volil radši na inzerát přímo od solidního majitele.
Naprosto jistě je to kolo kradené. Majitel drahého kola by své kolo do bazaru nedal. Prodá si ho sám, ještě přidá náhradní díly a nebude dávat bazarníkovi provizi. Nikdy nic už v bazaru nekoupím. Máme zastavárnu s bazarem vedle domu, přes křižovatku. Koukám se na to jak naši opálení spoluobčané několikrát denně projdou popelnice a s úlovkem ihned běží do bazaru vedle. Klidně několikrát za den.
Pokud vím, tak výrobní číslo kola se dá i registrovat na policii, ale nevím jaký je přesně postup. Takže bych koupil, do smlouvy dal výrobní číslo a ihned šel zaregistrovat. Kdyby bylo kradené, ihned se to dozvím a mám doklad, že mě ho prodal ten a ten - upozornil bych ho, že to tak udělám. Kdyby to náááááhodou věděl, aby tomu zabránil a nebral ode mě peníze.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.