Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zboží z bazaru vs kradené

Od: leos* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den když koupím zboží z bazaru, horské kol k vánocům, dá se nějak ošetřit aby nebylo kradené,A pokud už by bylo tak aby mně ho nikdo nevzal,jedná se mně spíše o právní hledisko a zbytečné problémy děkuji.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

honzs*
hodnocení

0x

Když zkontrolujete číslo rámu a to uvedete do kupní smlouvy společně s popisem kola, tak by s tím snad neměl být problém. Samozřejmě u koupě čehokoli použitého, natož z bazaru, je vždycky nějaká pravděpodobnost, že pochází z krádeže. Když už, tak bych volil radši na inzerát přímo od solidního majitele.

artik*
hodnocení

0x

tomu se dá zabránit , když má prodávající záruční list . Záruční list s výrobním číslem dostane každé kolo ,tak nechápu jak někdo může koupit kolo bez toho ( tím nemyslím vás )

hodnocení

0x

Naprosto jistě je to kolo kradené. Majitel drahého kola by své kolo do bazaru nedal. Prodá si ho sám, ještě přidá náhradní díly a nebude dávat bazarníkovi provizi. ;) Nikdy nic už v bazaru nekoupím. Máme zastavárnu s bazarem vedle domu, přes křižovatku. Koukám se na to jak naši opálení spoluobčané několikrát denně projdou popelnice a s úlovkem ihned běží do bazaru vedle. Klidně několikrát za den. *blee*

ladaadal*
hodnocení

0x

Pokud vím, tak výrobní číslo kola se dá i registrovat na policii, ale nevím jaký je přesně postup. Takže bych koupil, do smlouvy dal výrobní číslo a ihned šel zaregistrovat. Kdyby bylo kradené, ihned se to dozvím a mám doklad, že mě ho prodal ten a ten - upozornil bych ho, že to tak udělám. Kdyby to náááááhodou věděl, aby tomu zabránil a nebral ode mě peníze.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]