Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak odpovědět

Od: betty59® odpovědí: 3 změna:

Zdravím, potřebuji celkem rychle poradit ,jak odpovědět na usnesení soudu- syn je v insolvenci, Hypteční banka po mě chtěla vyplatit zástavu,což jsem učinila, tí pádem se ona odhlásila z insolvence a soud mi teď píše , zda se chci přihlásit místo ní,což beru jako že ano, ale nevím jak to formulovat- soud mi píše zda navrhuji vstoupit do insolvenčního řízení na místo věřitele. Jak to mám formulovat? Děkuji

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

sebod*
hodnocení

0x

Betty. Předpokládám, že jste byla ručitelem svému synovi. Takže si najedete na stránky justice.cz a tam si najdete přihlášení pohledávky. Tu vyplníte. Není to těžké. Jukněte na to, když budete potřebovat poradit, tak to už budeme řešit přes vnitřní poštu, páč tam budou Vaše osobní údaje.

judrdavidvoz
hodnocení

0x

Dobrý den.

Je důležité podání formulovat tak, že hodláte vstoupit do oddlužení místo dosavadního věřitele, hypoteční banky. Podstatou je, že vy místo banky vstoupíte do insolvenčního řízení (řízení o oddlužení) jako subsidiární věřitel.

S pozdravem

JUDr. David Vozák

betty591
hodnocení

Děkuji za odpověď, již jsem zaslala na soud dopis , kam jsme napsala jednací číslo a větu, že hodlám vstoupit do ins.řízení místo Hyp.banky, které jsem celou pohledávku na její žádost splatila. Tak snad to bude vpořádku.I tak děkuji.

Jelínková

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]