Nejste přihlášen/a.
Jak zvládáte horka,jak spíte v noci když je dusno?Máte nějaký tip jak spát v bytě kde je celý den a noc 26°C?
Ahoj. Právě teď je venku 20st. a doma 24.6 st. Rozhodně doporučuji utemovat byt před sluncem a teplým vzduchem. Zavřít okna, zatáhnout závěsy. Ideální jsou předokenní žaluzie. Větrat až po západu slunce a poklesu venkovní teploty blíže k teplotě v bytě. Pokud nejsou v oknech sítě proti havěti, tak neotvírat při rozsvíceném osvětlení. Jinak je jimi místnost za chvíli plná. V těchto dnech jsem poněkud neoblečený a jak klesá v noci teplota z větrání, postupně se dooblíkám. Tak to dělám já a funguje mi to. Ten vychlazený drink je nutno pít pomalu, jinak se třeba já, orosím jako dveře od chléva. Ahoj.
doplněno 27.07.14 13:05:Doplním tabulku. Ve 4:00 venku 15.6 a doma 22 st. Okno od 1hodiny dokořán. Byla mě zima jako prase. Že jsem si musel vzít na chvíli i ponožky. Teď nevím, co mám té meteostanici věřit. Nějak na mě táhlo oklikou kolem ní. Nebo co?
26°C? To už je zima, už musím mít aspoň kus pyžama!
Jinak - jak tu už psali, spi oblečený odpovídajícím způsobem. Deku můžeš dát úplně někam pryč, stejně teď jen překáží. A s využitím oblékání/neoblékání pyžama se dá dobře vyjít (teda aspoň já s tím vystačím) do takových 28°C. Pak už je horko a je potřeba nějak chladit, třeba popůlnočním větráním do rána.
26°C je pohoda. Teď mám 28°C, někdy až 35°C, to už je fakt mazec. Panelák má na sobě polystyren ale vůbec to nepomáhá když jsou okna na jih. Nechtěl bych ani za nic tzv. podkrovní byt, tam se většinou šetří na izolacích a v létě je tam jako v pekle. Ideální je v tomto směru podzemní dům nebo alespoň klasický pasivní. Nebo alespoň nějaké vnější stínění oken. Možná i UV folie na okno by pomohla - zase ale bude mít nechtěný efekt v zimě.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.