Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zvládáte horka

Od: lada1® odpovědí: 19 změna:

Jak zvládáte horka,jak spíte v noci když je dusno?Máte nějaký tip jak spát v bytě kde je celý den a noc 26°C?

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

V ložnici v podkroví mám 30. 26 je příjemný chládek.

ria*
hodnocení

0x

Větrák, kdekoliv po bytě, hlavně, aby se pohnul vzduch. :).. ti štťastnější mají klimatizaci, také vedro nemusím, sluníčko a 18 stupňů je ideální. :)

No jo,,klíma také není zdravá jinak bych ji už dávno měla .Stačí přenosná..

hahanaj*
hodnocení

0x

před spaním se osprchuji vlažnou vodou a přikryji se jen prostěradlem- spím jako zabitá ...26 st není tak vysoká teplota v některých bytech je i víc

olaf71*
hodnocení

0x

nedělá mi to problémy. 26 je pohoda.pro domácí typy bez sportovních aktivit to může být problém

doplněno 26.07.14 20:43:

jinak spím výhradně nahý, už cca. 20 let

hodnocení

0x

Já si dám mokrou plachtu na balkon a měním. Horko nesnáším.A ventilátory také ne. Není to zdravé.Jinak jsou příjemné

janplinto*
hodnocení

0x

Otevřená ventilačka po celou noc a nudismus na peřině, nikoliv pod peřinou. Mimochodem, momentálně mám na vnitřním teploměru +31°C. *uf*

ria*

UFff hrůza hrozné teplo, já mám podkrovní byt, kde celý den praží, opravdu nic moc :) ať žije noční ochlazení :).

Prý je lepší spát v pyžamu, než bez něho. S ním je větší chlado, než bez něho.

leri*
hodnocení

0x

je to těžké. a ještě kromě tepla bojovat se stálým průvanem, kteří lidi kolem mě v teplech vyžadují. třeba v kanclu , vedro a ještě pořád třískají dveře, žaluzie, létají papíry, a hlavně, mouchy ! lezou všude, když je stále okno dokořán :)

amadeus*
hodnocení

0x

Zatazene rolety, pres den zavrena okna, stropni ventilator na plny vykon, vychlazeny drink do ruky! Ale nejlepsi je stejne nebyt pres den doma.

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. Právě teď je venku 20st. a doma 24.6 st. Rozhodně doporučuji utemovat byt před sluncem a teplým vzduchem. Zavřít okna, zatáhnout závěsy. Ideální jsou předokenní žaluzie. Větrat až po západu slunce a poklesu venkovní teploty blíže k teplotě v bytě. Pokud nejsou v oknech sítě proti havěti, tak neotvírat při rozsvíceném osvětlení. Jinak je jimi místnost za chvíli plná. V těchto dnech jsem poněkud neoblečený a jak klesá v noci teplota z větrání, postupně se dooblíkám. Tak to dělám já a funguje mi to. Ten vychlazený drink je nutno pít pomalu, jinak se třeba já, orosím jako dveře od chléva. Ahoj.

doplněno 27.07.14 13:05:

Doplním tabulku. Ve 4:00 venku 15.6 a doma 22 st. Okno od 1hodiny dokořán. Byla mě zima jako prase. Že jsem si musel vzít na chvíli i ponožky. Teď nevím, co mám té meteostanici věřit. Nějak na mě táhlo oklikou kolem ní. Nebo co?

osel59
hodnocení

0x

A jaký horka? Tohle není horko. V létě jde všechno líp. Je mi fajn a ať to trvá věčně.

hodnocení

0x
26 stupnu v byte je pohoda. Tchan ma pod strechou klidne 30cely den. Jinak chcesli chladecek tak si kup klimu nebo vetrak :)

hm*
hodnocení

0x

26°C? To už je zima, už musím mít aspoň kus pyžama! :)

Jinak - jak tu už psali, spi oblečený odpovídajícím způsobem. Deku můžeš dát úplně někam pryč, stejně teď jen překáží. A s využitím oblékání/neoblékání pyžama se dá dobře vyjít (teda aspoň já s tím vystačím) do takových 28°C. Pak už je horko a je potřeba nějak chladit, třeba popůlnočním větráním do rána.

bramboracka
hodnocení

0x
26 stupňů? Co já bych za to dala *haha* Já mám běžně v bytě 32°C a jsem ráda, že to přes noc otevřeným oknem stáhnu alespoň na 29°C *uf*
hujer123*

Než jdu spát, tak klimatizace na plno. Pak už je venku chladněji, takže klimatizaci vypnout a otevřít okno.

hujer,,a co přes den?

hodnocení

0x

26°C je pohoda. Teď mám 28°C, někdy až 35°C, to už je fakt mazec. Panelák má na sobě polystyren ale vůbec to nepomáhá když jsou okna na jih. Nechtěl bych ani za nic tzv. podkrovní byt, tam se většinou šetří na izolacích a v létě je tam jako v pekle. Ideální je v tomto směru podzemní dům nebo alespoň klasický pasivní. Nebo alespoň nějaké vnější stínění oken. Možná i UV folie na okno by pomohla - zase ale bude mít nechtěný efekt v zimě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]