Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozlišujete pomlčku/spojovník?

Od: kollma® odpovědí: 2 změna:

Při čtení článku zpravy.idnes.cz/... jsem si všimnul, jak je zde popsáno použití pomlčky a spojovníku.

Rozlišujete při psaní spojovník / pomlčku, nebo ne (stejně jako já)?

Já akorát vím, že existuje "krátká"pomlčka a "dlouhá"pomlčka, ale jedna z nich pomlčka neni a správně to je spojovník, ale nedokážu si zapamatovat, kdy se jaká používá.

Jediný, co dokážu rozlišit, je znak "minus".

Mně to přijde zbytečný rozlišovat, obzvlášť když se čas může psát 7:30 i 7.30 (což mi naopak nepřijde vhodný a připomíná to sekundu a setiny sekundy, nebo i datum - třeba na konci věty 7.12.).

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

--- --- ---

Takže to vypadá, že na klávesnici mám všechny "pomlčky" spojovníky. Protože ať píšu pomlčku na české klávesnici, anglické kláv. nebo mínus na numerické je to všechno stejný znak. A všechno krátká pomlčka. Takže vlastně spojovník.

A než to pokaždé hledat v mapě znaků nebo si pamatovat ALT+196 ─ , tak to radši budu psát všude spojovníky.

...

Takže abych odpověděl na otázku, mám to jako vy - nerozlišuju.

...

Jo mimochodem tři z těch spojovníků nahoře jsou mínusy. Hádejte které (když to umíte rozlišit) ;)

doplněno 25.07.14 19:41:

Já mám mínus na num. klávesnici Logitech takové - a plus takéto +

-+-+-+-+-+ Takže je to asi pomlčka :-D Teda vlastně spojovník *smich*

hodnocení

Tohle je minus: − (má stejnou výšku a délku jako plus +). Takže je možný, že numerická klávesnice píše něco jinýho.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]