Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozbité zrcadlo vs 7 let smůly

Od: klarinecka* odpovědí: 12 změna:

Dobrý den..Právě se stala má noční můra..Měla jsem na posteli zrcadlo a omylem jsem si na něho skočila,take jsem ho rozbila na kousky.co mám dělat aby jsem se vyhla 7 letem smůly?Jsem v tomto opravdu pověrčivá..Mám 7 hodin počkat a ukliditpo 7 hodnách?Někde jsem četla,e máte jen 7 hodin smůly,pokud to uklidíte a pak..Prosím,děkuji za radu...

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hahanaj*
hodnocení

0x

Uklidím to hned a nikdy smůlu nemám

ron*
hodnocení

0x

Dobrý den.

Sedm hodin nečekejte a ukliďte střepy hned nebo se jetě pořeete. Na pověry nedejte. U jsem také rozbila zrcadlo a kdy o tom přemýlím, těch následujících sedm let se mi ádné zásadní netěstí nepřihodilo. Naopak, proila jsem i pár velmi asných událostí.;)

ohneta*
hodnocení

0x

Co dělat? Pečlivě zmést vechny střepy, a se o ně nikdo nepořee. A přítě dávat větí pozor.

jabraka*
hodnocení

0x

Klari ,

to sklo ukliď co nejdříve,ne si,při své neikovnosti,rozřízne nohu.Smůlu mají hlavně lidé,kteří podléhají panice při kadem nezdařeném pokusu o jakoukoliv praktickou činnost.

JABRAKA

hodnocení

0x

Je potřeba hodit přes levé rameno petku soli a zatočit se na pravé patě. 3x za sebou! Úspěch zaručen! *hej*

doplněno 13.01.13 17:26:

Kdy to vědomí pomůe tazatelce?! Proč ne? Vyjde to nastejno, akorát tazatelka bude klidně a beze strachu spát. ;) Udělala vechno ptoto, aby kouzlo zlomila.Ne?

doplněno 14.01.13 11:19:

je to úplně stejné, jako kdy si dáváme pod talíř rybí upinu, sáhneme si na knoflík, kdy uvidíme kominíka, znejistíme, kdy nám přeběhne černá kočka přes cestu, zaradujeme se, kdy najdeme čtyřlístek. Atd atd.;)

babkazov - doufám e nemyslíte zatočit se na patě na těch střepech *smich*...?

klidně a beze strachu spát můe tazatelka hlavně potom, co velmi pečlivě a co nejdřív uklidí střepy z postele.

Babko, vidím ve Vás velikou konkurenci, Vy mi snad chcete v mých čarách konkurovat?

Já bych třikrát plivla do vody, poskočila si na jedné noze a dala si do kapsy slepičák. Hovínko prý nosí těstí.*ua*

askmenow*
hodnocení

0x

Taky u jsem rozbila zrcadlo a nebylo to smolných deset let, take klid :)

Vdy podle jiné pověry naopak střepy přináejí těstí! ... Třeba se to u těch zrcadel minimálně nuluje ;) Rozbít zrcadlo by ti přineslo sedm let smůly, ale natěstí se rozbilo na střepy, a ty nosí těstí, zbaví tě sedmi let smůly a je to, jako by se ani nic nestalo ;)

Jen si postel pořádně vyluxuj.

hodnocení

0x

Nebuď zbytečně pověrčivá. Pokud má uklízet střepy a po 7 hodinách a má je v posteli, bude v nich muset tedy přespat. A to nebude nic příjemného.*ee*

Zrcadlo i několik zrcátek jsem rozbila taky a smůla? Normální ivot, někdy něco příjemného, jindy méně. S rozbitím zrcadla to nespojuji. Nevěřím ani na kočky, černé, zprava doleva apod.

Jediné, čemu věřím a to u od dětství - tedy ne e bych věřila, ale dodruji to. Jako malá jsem slýchala od babičky, e nemám trhat zvonečky. Kdo prý trhá zvonečky, tomu umře maminka. A tak i kdy plením louku a trhám si do kytice kopretiny, pryskyřníky, kohoutky a jiné květiny, po zvonečku opravdu nikdy nesáhnu. I kdy by se do kytice hodil.

Asi na tom něco je, mé mamce je 81 let a jistě tady jetě dlouho bude. *placni*Jaga.

impachetare

Dobrý den, moje mamka včera rozbila zrcadlo, a to tím způsobem že ho čistila, jenže to zrcadlo nikdy moc nedrželo na stěně tak prostě spadlo, ale zustalo v ramu.. Je jen praskle a nevypadle.. Ještě ho používáme protože zatím není nové. Myslítě že do roka v tomto bytě muže nekdo opravdu umřít jak se říká? Děkuji

gumidek*
hodnocení

0x

Snad nevěříte na pověry? Třeba na vrakáčích se při likvidaci aut rozbíjí okna a zrcátka denně a ti lidi by měli smůlu a do smrti, kdyby to platilo. Naopak je to skvělé podnikání a ádná smůla.

Smůla je se pořezat o střepy. *smich*

P.S.: Střepy přináejí těstí, take se to netěstí anuluje do normálu a je to jako dřív. Tedy ani smůla a ani nijak extra těstí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]