Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Záhada 19./20. století - nemohu si vzpomenout

Od: hmmd odpovědí: 3 změna:

Zdravím,

jsem příznivec záhad spolu se svým otcem a zrovna jsem si na jednu záhadu vzpomněl (někde jsem jí četl) a chtěl bych jí otci povědět, ale nemohu najít informace na internetu, jelikož nevím to podstatné.

Možná si vzpomenete a mě tím pomůžete.

Nevím to jistě, ale odehrálo se to v 19./20. století našeho letopočtu. Buď v Německu nebo Rakousku (prostě německy hovořících zemích).

Bylo to o jednom muži, který přišel odnikud, bez dokladů, bez jména, neuměl mluvit (jen podivnou řečí). Začalo se to šetřit a našli u něj dopis zalepaný na papíru, kde bylo nějakými divnými znaky něco popsáno. Časem se to rozluštilo a bylo tam psáno něco ve smyslu "Chraňte ho, naučte ho mluvit vaší řečí a on vám řekne více informací, nesmí ho zabít!".

Naučili ho mluvit, oblékat se a chovat se jako normální člověk. Později jim pověděl, že není z tohoto času, ale z jiné dimenze nebo paralelního světa a je na útěku, nevím to jistě.

Jednoho dne ho ale někdo zavraždil, do dnes to není objasněné.

Chtěl bych si o tom něco přečíst, ale nevím kde hledat a jaké použít informace. Byla to jedna z největších záhad tehdejší doby až do dnes.

Jednou jsem to někde četl.

Víte o co se jedná? Děkuji :)

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hauserkaspar
hodnocení

0x

Podle mě máš na mysli příběh Kaspara (neboli Kašpara) Hausera. Více např. zde:

handl.blog.respekt.ihned./...

I u nás jeden takový byl, Karel Novák. Opět něco více třeba tady:

paranormal.komis-site.eu/...

hmmd
hodnocení

Je to ono! Děkuju! :)

hauserkaspar

K službám... :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]