Jak zpracovat houby?

Od: Datum: 11.08.14 10:31 odpovědí: 11 změna: 12.08.14 15:57
avatar

Vždycky jsem měla jen tolik hub, že jsem něco sušila, něco ihned spotřebovala a nic neřešila. Včera jsem dostala hub dost a když jsem je začala krájet na sušení, uvědomila jsem si, že je třídím špatně. Tak jsem veliké, zdravé, ale plné vody nakrájela do krabic od zmrzliny a dala na mražák, později na omáčku. Praváčky jsem nakrájela na sušení. Z kovářů, které se mají déle vařit udělám polívku a z babek jsem udělala smaženici. Jak to děláte vy? A dáváte do smaženice česnek?



Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 11.08.14 10:36
avatar

My jsme minulý rok houby podusily, dali do sklenic a teď to nikdo ani nejí. Jinak houby také často sušíme, aby bylo do polívky, nebo děláme smaženici, ale tu sníme hned. Do smaženice česnek nedáváme.

Datum: 11.08.14 10:43

Doufejte, že krabičky v mrazáku dobře těsní nebo od syrových hub načichne vše v mrazáku. My je dáváme do mrazáku již podušené. Do smaženice česnek nedávám.

Datum: 11.08.14 10:45
avatar

Smaženici dělám vždy z co největšího počtu druhů. I z kovářů (babky mi přijdou moc mazlavé, ale chuťově dobré) - vajíčko, krupička a ochutím kmínem. V posledních letech tajně přidávám špetičku kari, ale jen velmi málo, aby chuť hub byla stále dominantní. Letos jsem ještě nebyla na houbách, ale už se těším. :) Docela jste mě navnadila...*slunce*

Datum: 11.08.14 15:51
avatar

72mona, jak krupička? Kdy krupička? Do rozdušených nechat krupici povařit?

Datum: 12.08.14 09:49
avatar

Většinou ji tam opravdu dávám, když už houby dusím asi 20-30 minut (podle tuhosti hub). Trošku se tím navýší množství a směs je pak méně mazlavá. A tak to mám ráda. *hi*

Datum: 11.08.14 10:46

Houby podusím i když je pak zamražuji .

Do smaženice je lepší směs hub - je pak mnohem chutnější, než jen z babek .

Nikdy česnek nedávám,pouze drcený kmín, sůl a pepř a po podušení vejce,ale to asi každý podle své chuti.

Máme rádi sypané pažitkou a k tomu bramborové knedlíky s cibulkou . To je bašta kdo neochutnal neuvěří.

Datum: 11.08.14 10:54
avatar

Hahanaj, to je krásný obrázek. Sběhly se mi sliny. Knedlík vypadá úžasně! ;) Smaženici dělám na špečku, cibulce, kmín, pepř a někdy mám chuť na vůni česneku. Někdy. ;) Třeba mladá ještě půjde na houby a vzpomene si ma mně.

Datum: 11.08.14 11:01

My žádný špek ,chci zachovat vůni hub . Opravdu je to chutné , řekla bych lepší než s chlebem. K tomu okurkový nebo tomatový salát a oběd je jak malovaný.

Datum: 11.08.14 11:02
avatar

Já jsem teda neochutnala, ale věřím Vám :D to musí být vynikající.

Datum: 12.08.14 11:53
avatar

Babčo, rozdělila jsi to opravdu špatně. Do smaženice, jak už rádci psali, čím více jedlých druhů, tím je lepší. Jenom babky jsou hodně vodnaté, řídké, patřily by mezi ně další druhy.

Česnek do smaženice nikdy nedávám. Smaženice má vonět a chutnat po houbách a ne po česneku. Dávám cibulku na sádlo, špetku kmínu /možno i mletý, ale nám celý nevadí/, pepře a sůl.

S těmi knedlíky, jak píše Hahanaj, je to lahůdka. Mně to poradila známá. Udělat si chlupaté knedlíky přes haluškovací cedník, uvařit a promíchat s houbovou smaženicí. Na první pohled to vypadá jako potrava pro prasátko, ale je to opravdu strašně dobré. Jaga.

Datum: 12.08.14 15:57
avatar

Jago, kde ses toulala? Chyběla jsi tady! Příště budu se smaženicí chtřejší. :-D Je utrpení houby sušit! V bytě mám 60% vlhka a venku stále prší nebo poprchává. Už jsem dala jeden plech do trouby na necelých 50°C, ale tak pronikavě voní, že se mi udělalo nedobře.

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.