Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Identifikace předmětu

Od: bartesss* odpovědí: 17 změna:

Dobrý den.Včera jsem našel tento předmět při rekonstrukci podlahy ve starém domě.cca 40cm pod podlahou.Hledám a hledám a nevím co to vlastně může být.Díky za radu

Identifikace předmětu

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sanyo*
hodnocení

0x

řekl bych stará psí známka...nabídněte ji na aukru, sběratel se určitě najde..

doplněno 10.08.14 21:35:

No, zřejmě tedy na psa to nebude, ale tipuji tedy známky pro koně, resp. koňské kočáry, nevím zda v Německu tehdy byly.., myslím, že nějaký sběratel určitě tady poradí..

doplněno 10.08.14 21:54:

Našel jsem , že se dříve zřejmě vyráběly kovové štítky na ohlávku u koní, což bude asi i tento případ

bartesss*
hodnocení

je to velké cca 12x8cm

bartesss*
hodnocení

díky.něco takového to určitě bude

repkin*
hodnocení

0x

Taky bych řekl psí známka, ale možná se pleteme.

Zkuste detektorweb.cz/...

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, řekl bych, že nález byl učiněn v pohraničí (Sudety) a původně tam byl nějaký řemínek, který byl protažený skrz otvory. Zdravím!

doplněno 10.08.14 21:49:

Psí známka to nebude kvůli velikosti i jménu. Pocházet to může ještě z Rakousko-Uherska.

Pokud by tam byl ten řemínek, tak by to bylo asi připevněno k něčemu horizontálnímu, aby byla zachována čitelnost. Je něco na druhé straně?

doplněno 10.08.14 22:01:

Zdá se, že je to odlitek. Tak bylo asi vyrobeno více kusů, protože kvůli jednomu by se asi nikdo nedělal s formou - např. město Žilina. Zřejmě si to nechal vyrobit vlastník odlitku jako identifikaci "něčeho" - svého majetku nebo svých výrobků.

doplněno 10.08.14 22:24:

Žilina je také obec u Kladna.

bartesss*
hodnocení

našel jsem to u Nového Jičína.což je Severní Morava.A na psí známku mi to připadá moc velké :) Tak nevím :)

bartesss*
hodnocení

ne.na druhé straně nic není

bartesss*
hodnocení

něco na tom bude...taky bych nedělal formu na jeden odlitek :) díky za postřehy

albatros498022*
hodnocení

0x

pravděpodobně se jedná o známku která se přivazovala na mlékařskou konev v době, kdy sedlák nadojil a pak konev dovezl k cestě kde ji mlékař naložil a odvezl, známka značila, že sedlák má platnou smlouvu na odběr mléka

buss
hodnocení

0x

Já bych řekl, že ten pán Bém v Žilině bydlel v čísle 100 a tipl bych to že to bylo u koně, či nějakého předmětu, co putoval.

bartesss*
hodnocení

Já nikde neuvedl že to bylo nalezeno v žilině :) ale nalezeno to tam bylo! Jak to víte? to mi nejde do hlavy :)

buss

Ale půjde to do hlavy, Söhle je totiž Žilina (u NJ), jak snadné Votsne.

bartesss*
hodnocení

Tak to vůbec nevím :)) to jsem nikdy neslyšel...hned jsem chytřejší.díky

iz*
hodnocení

0x

Kde jste to našel (míním obec)?

doplněno 10.08.14 23:23:

Já jsem zase narazila na genealogický web, který mne také nasměroval na Žilinu o N. Jičína. Tak jsem si chtěla ověřit, jestli to není úplně mimo. Pravděpodobně bych tam našla i něco ke jménu Franz Böhm... Ale napřed bych ráda věděla, jestli o to tazatel vůbec má zájem.

bartesss*
hodnocení

já dal do googlu ten německý název a na googlu mi vyskočila mapa a ukazovala žilinu :)

bartesss*
hodnocení

ano.zájem bych měl :) děkuju

iz*

Zkuste si projít tuhle stránku (německy). Jörg 56 z Essenu tam zadával různé osoby. Jörg 56 zadával osoby i na dalším webu (nevím, jestli i jinam).

Vyhledávač mne tam poslal, že tam někdo hledá Franze Böhma z Nového Jičína (Neutetschin), ale nedaří se mi ten inzerát najít. Našla jsem Arnolda a Marii, ale Franze ne a ne najít. Třeba budete mít víc štěstí.

Na tom prvním webu jsem to nezkoumala, protože jde o archiv, ale u druhého by mělo být po registraci možné Jörga kontaktovat.

Identifikace předmětu #2

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]