Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.Včera jsem našel tento předmět při rekonstrukci podlahy ve starém domě.cca 40cm pod podlahou.Hledám a hledám a nevím co to vlastně může být.Díky za radu
řekl bych stará psí známka...nabídněte ji na aukru, sběratel se určitě najde..
doplněno 10.08.14 21:35:No, zřejmě tedy na psa to nebude, ale tipuji tedy známky pro koně, resp. koňské kočáry, nevím zda v Německu tehdy byly.., myslím, že nějaký sběratel určitě tady poradí..
doplněno 10.08.14 21:54:Našel jsem , že se dříve zřejmě vyráběly kovové štítky na ohlávku u koní, což bude asi i tento případ
Dobrý den, řekl bych, že nález byl učiněn v pohraničí (Sudety) a původně tam byl nějaký řemínek, který byl protažený skrz otvory. Zdravím!
doplněno 10.08.14 21:49:Psí známka to nebude kvůli velikosti i jménu. Pocházet to může ještě z Rakousko-Uherska.
Pokud by tam byl ten řemínek, tak by to bylo asi připevněno k něčemu horizontálnímu, aby byla zachována čitelnost. Je něco na druhé straně?
doplněno 10.08.14 22:01:Zdá se, že je to odlitek. Tak bylo asi vyrobeno více kusů, protože kvůli jednomu by se asi nikdo nedělal s formou - např. město Žilina. Zřejmě si to nechal vyrobit vlastník odlitku jako identifikaci "něčeho" - svého majetku nebo svých výrobků.
doplněno 10.08.14 22:24:Žilina je také obec u Kladna.
Kde jste to našel (míním obec)?
doplněno 10.08.14 23:23:Já jsem zase narazila na genealogický web, který mne také nasměroval na Žilinu o N. Jičína. Tak jsem si chtěla ověřit, jestli to není úplně mimo. Pravděpodobně bych tam našla i něco ke jménu Franz Böhm... Ale napřed bych ráda věděla, jestli o to tazatel vůbec má zájem.
Zkuste si projít tuhle stránku (německy). Jörg 56 z Essenu tam zadával různé osoby. Jörg 56 zadával osoby i na dalším webu (nevím, jestli i jinam).
Vyhledávač mne tam poslal, že tam někdo hledá Franze Böhma z Nového Jičína (Neutetschin), ale nedaří se mi ten inzerát najít. Našla jsem Arnolda a Marii, ale Franze ne a ne najít. Třeba budete mít víc štěstí.
Na tom prvním webu jsem to nezkoumala, protože jde o archiv, ale u druhého by mělo být po registraci možné Jörga kontaktovat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.