Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Záhady Ruska

Od: vikacka* odpovědí: 7 změna:

Ahoj všem!

Dost mě baví záhady a protože studuji ruštinu, chtěla bych se něco víc dozvědět i o záhadách Ruska jako jsou Hora mrtvých, Údolí smrti, Jezerní příšery, Tunguzská událost apod. Na internetu je toho opravdu hodně, ale knížek už moc ne. Hlavně ta hora mrtvých (známé taky pod názvem Djatlovova výprava). Neznáte na toto téma nějakou knihu? Nebo člověka, který by se tím zajímal? Vím že u Údolí smrti to je p. Mackerle, ale jinak už tápu. Může to být klidně i v ruštině :). Tak předem díky moc za tipy. *slunce*

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Já si myslím, že největší záhadou Ruska, je Rusko samo. Jeho vláda, jeho obyvatelé, ruská duše. *plac* Uměli byste z hlavy vyjmenovat státy, se kterými Rusko sousedí? :-D Nepřemýšlejte, je to zbytečné. Rusko sousedí s kým chce. S kým si zamane. *plac*

babkazov:

byla jste někdy osobně v Rusku? Měla jste možnost se setkat s běžnými obyčejnými lidmi? Nebo píšete jen z doslechu nebo ze skušenosti ze setkání s osobami, které žijí zde, nebo ještě hůře s ruskými turisty :)

lmgify

Myslim, ze Babka reagovala na zahranicni politiku Ruska, at uz soucasnou nebo (nedavno) minulou.

Hlas Ruska (jinojazycne verze - ruska, anglicka, nemecka, ...) maji i internetova radia, ktere si clovek muze pustit na pocitaci nebo mobilu.

lmgify

Pokud chcete najit prime streamovaci adresy vsech jazykovych verzi Hlasu Ruska (napr. pro poslouchani na pozadi nebo na mobilu) a nechcete to poustet pres webove stranky, tak se kouknete sem a vzdy kliknete do praveho horniho rohu na m3u nebo xspf. Nacte se vam adresa a tu si pak dejte do zalozek sveho prehravace.

lmgify
hodnocení

0x

A co ty knizky zminene na Wikipedii (ruska verze). Ceska i anglicka verze (viz levy sloupek) maji jen odkaz na anglicky psane clanky (protoze ta ceska verze je z velke vetsiny preklad te anglicke verze, jak se pise dole). Nemecka verze ma dole odkaz na nejaky udajne dobry rusky zdroj. Necetl jsem to, nemam na to cas, ale je to zajimavy pribeh, o kterem jsem doted neslysel.

vikacka*
hodnocení

Díky, hned se na to podívám.

lmgify

V te nemecke verzi nefunguje momentalne odkaz na ten plny text te ruske knizky. Najdes ji tady. Tyto texty by te mely na par tydnu zabavit a objasnit ti vsechno, co se o te zahade momentalne vi. *palec*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]