Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Elekromer novy

Od: dejvid55 odpovědí: 14 změna:
Dobry den. Mam dotaz nasel jsem si podnajem a dali mi tam novy elektromer a asi po tydnu jsem se na nej koukal a je tam 0000021 ktw asi tedka presne nevim. A me by zajimalo jestli to je ze jsem spotreboval 21kilowatu? Dekuji mozna jsem to napsal spatne ale zajimalo by me co jsou ta cisla.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

0x

od každé výměny elektroměruje papír a na něm je napsán počáteční stav,spotřeba je stávající stav - počáteční..chybí hlavně údaj čím se to mohlo spotřebovat...

dejvid55
hodnocení

Ale ten elektromer tam byl novy protoze tam vubec nebyl proto mi ho tam namontovali z cezu.

hodnocení

0x

Možné to je, proč by to nebylo možné? Záleží, jaké používáte spotřebiče a jak často.

Když Vám dali nový elektroměr, byl znulovaný nebo už na něm pár kWh bylo?

dejvid55
hodnocení

Byl z nulovany. A pouzivam spotrebice jako je notebook,varic a mobili
hahanaj*

tak to jste klidně za týden mohl spotřebovat

dejvid55
hodnocení

A pisu to spravne ze jsem za tyden spotreboval 21 kilowatu?

Podle všeho ano. Ve smlouvě o elektroměru by měl být uveden počáteční stav. Pokud byl nula, tak jste spotřeboval 21 kW. Vařič žere dost a kromě toho asi taky svítíte, ne?

dejvid55
hodnocení

A da se vypocitat kolik stoji asi jeden kw?

To záleží na více faktorech, mrkněte do odkazu, ale Vaši cenu byste mohl mít na smlouvě.

energetickaporadna.cz/...

prpálil jsi asi -+ 100 kč plus jistič

rv*

21 kWh (kilo Watt hodin). Jednotka kW je jednotka výkonu a ne práce. Ale nic si z toho nedělejte. Takové chyby dělá skoro každý a obvykle se z kontextu dá poznat, o co se jedná. Mezi prací a výkonem je stejný vztah jako mezi dráhou a rychlostí a u těch si to obvykle nikdo neplete.

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. Tak tohle je zase jeden z dotazů, který nejspíš není moc přesný. Těch 21 kW je natočených v černých číslech? Není za nima v pravo nějaké pole červené, jako desetiny kW? Elektroměry jsou různé a pokud se neví, o který konkrétně jde, nelze nic přesně určovat. Jinak, kiloWata stojí průměrně asi 5 Kč, ve vysokém tarifu.

isteron

Spotreba sa meria v kWh = kiloWat za hodinu spotreby, tj.j 1 000 W za hodinu. Spotrebič o príkone 1 000 ( žehlička ) W má za hodinu spotrebu 1 kWh.

isteron: Principielně dobře, ale ta žehlička v příkladu nesedí ! Ona se zapíná jen občas a po dosažení potřebné teploty se vypne a nemá tím pádem žádný odběr. Stejně se chová lednička i mrazák.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]