Nejste přihlášen/a.
Ne.Ani s pivem,ani s tvrdým alkoholem se neťuká.Pouze se pozdvihne sklenice
Klidně si pro mě za mě ťukejte,ale dle etikety je to nevhodné !
Dobrý den, řekl bych, že na hostině v grandhotelu ne, v hospodě můžete a dá se i "cinknout" lahváčem u táboráku. Zdravím!
Etiketa neni jedna jedinna. Kazda spolecnost, kazde prostredi, kazda prilezitost ma svoji vlastni etiketu.
Netuknout si pulitrem s uchem v hospode muze byt mistnimy stamgasty povazovano za stejne neslusne, jako tuknout si sklenkou se stopkou nekde jinde.
Pivo nepatří k slavnostním nápojům, takže etiketa zřejmě v první řadě pivo nedoporučuje k slavnostním ťukacím přípitkům.
Osobně si pivem ve společnosti přátel ťukáme a pokládáme sklenici na stůl. Toto pokládání na stůl znám asi 40 let, studenti elektro fakulty mi na kolejích prozradili, že to znamená "uzemění", že elektrikář se jinak ani nenapije .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.