Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Co určuje chuť sýru

Od: briketa007* odpovědí: 2 změna:

Tuhle jsem se při pohledu na sýry zamyslel, že všechny sýry mají "stejné složení" tj. kravské, kozí, ovčí mléko a přesto je každý tak jiný. Nevíte někdo co způsobuje, že má každý úplně jinou chuť? Jestli je to podle typu kultuty nebo jak...

Teď neberu kategorii uzene s bylinkama atd... ale čisté sýry.

 

 

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

uska*
hodnocení

0x

Je to při výrobě druh kultury, syřidla, je několik druhů pasterizace mléka, zahřívání na x stupňů, .kolikrát?... Hodně velký vliv má "zrací místnost čili sklep " Už mě nic nenapadá, ale bude toho jistě více (pominu příchutě).

To máte jak recept na guláš - všechny jsou z masa a konečný výsledek je každý originál.

 

iz*
hodnocení

0x

Roli hraje i obsah tuku, tučnější sýry chutnají jinak než nízkotučné.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]