Co určuje chuť sýru

Od: Datum: 13.12.12 07:58 odpovědí: 2 změna: 13.12.12 17:04

Tuhle jsem se při pohledu na sýry zamyslel, že všechny sýry mají "stejné složení" tj. kravské, kozí, ovčí mléko a přesto je každý tak jiný. Nevíte někdo co způsobuje, že má každý úplně jinou chuť? Jestli je to podle typu kultuty nebo jak...

Teď neberu kategorii uzene s bylinkama atd... ale čisté sýry.


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: uska®
Datum: 13.12.12 09:29

Je to při výrobě druh kultury, syřidla, je několik druhů pasterizace mléka, zahřívání na x stupňů, .kolikrát?... Hodně velký vliv má "zrací místnost čili sklep " Už mě nic nenapadá, ale bude toho jistě více (pominu příchutě).

To máte jak recept na guláš - všechny jsou z masa a konečný výsledek je každý originál.

Datum: 13.12.12 17:04
avatar

Roli hraje i obsah tuku, tučnější sýry chutnají jinak než nízkotučné.

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.