Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mateřská dovolená a pronájem bytu

Od: ivik* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,obracím se na zdejší rádce: S dcerou jsme spoluvlastnice bytu v OV,každá máme 1/2.Dcera ale v bytě bydlet nebude a chcema ho pronajímat.V listopadu dcera nastoupí na MD a pak i na RD.Bude příjem z pronájmu nějak ovlivňovat pobírání MD a RD?Nebo nemusíme nikde nic uvádět?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

uska*
hodnocení

0x

Z pronájmu NEMOVITOSTI se daní každá koruna. Tudíž budete muset obě podávat daňové přiznání, je to prostě váš příjem. Jak to ovlivní MD i RD vám jistě napoví zdejší odborníci.

doplněno 05.07.14 17:50:

ivik - tak se omlouvám, ALE ... Když musíte danit, tak příjem nelze zatajit, leda byste pronajímala načerno. Myslela jsem, že z mé odpovědi je to jasné.

ivik*
hodnocení

Díky.ale neptala jsem se na to,zda budeme danit,ale zda to bude mít vliv na MD+RD.

ivik*
hodnocení

Pro uska:Já jsem o žádném zatajování příjmu nepsala,načerno pronajímat nebudeme.Myslela jsem , že je to z mého dotazu jasné...

mdw
hodnocení

0x

Běžné přídavky příjem z pronájmu neovlivní.

ivik*
hodnocení

Konkrétně se ptám na MD RP,ne na běžné přídavky,běžné přídavky - ani nevím ,co tím máte na mysli.Díky.

mdw
hodnocení

0x

MD a RD příjem z pronájmu neovlivní.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, příjem z pronájmu nemá vliv ani na platbu zdravotního nebo sociálního pojištění. Je to příjem zdanitelný pouze daní z příjmů. Patrně by to zajímalo stát při žádosti o dávku, kde se natahuje prosebně ruka pro příspěvek, ale Vaše dcera bude pobírat příspěvek, na který má nárok bez ohledu na velikost příjmů, resp. ze zákona, který zrovna platí (a doba i vláda je tomu nyní příznivá). Zdravím!

iz*
hodnocení

0x

MD ani RD se nepobírají, jde o volno, jež na péči o dítě poskytuje zaměstnaným matkám zaměstnavatel.

Příjem z nájmu nebude mít vliv na výši peněžité pomoci v mateřství (PPM, dávka nemocenského pojištění) ani rodičovský příspěvek (RP, sociální dávka).

ivik*
hodnocení

Pro ivzez: asi jediná jste mě pochopila,šlo mně o to, zda jiný příjem nemá nějaký vliv na výši MD a RP.V těch zákonech a paragrafech aby se čert vyznal:).Díky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]