Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Do důchodu dříve?

Od: cekrops® odpovědí: 9 změna:

Slyšel jsem že když bych měl na kontě dostatečnou částku peněz , tak mohu jít do důchodu kdykoliv. Prý stačí prokázat že na rok máte cca 100tisíc (asi) . Je to pravda?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
No melo by to tak být, jestli ne, tak šetřím zbytečně :-D počkám s vámi na odpověď ;)

hodnocení

0x

Do důchodu můžete odejít tehdy, když předepsanou dobu platíte důchodové pojištění. Nikoho nezajímá, kolik máte našetřeno nebo kolik dlužíte. To nikoho nezajímá. Důležité je doba placení důchodového pojištění a výše důchodu se pak odvíjí i od vašeho věku a doby, po kterou jste pracoval. portal.mpsv.cz/...

Jo jo, já jsem na to pak také jen tak letmo koukala. Ale tak postačí mít našetřeno a pak se nechat zaměstnat a chodit tam jak na tenis:D ne ne, ono se do té doby něco najde, někdo něco vymyslí, jak to provést, přece když budu mít na to, nemuset do práce a platit jim zdravotní atd, tak to po mě nemůžou chtít:D no ale teď vážně- dříve to nějak ale šlo, jen že se muselo prokázat, kolik mám peněz, a o kolik let si tedy mohu dovolit jít dřív do důchodu,mohla jsem jít třeba ve 40, pokud naspořené peníze stačily, nebo ne?

hodnocení

Takže jestli jsem to pochopil dobře,tak stačí jen platit každý měsíc důchodové pojištění a jinač nic. A z čeho budu žít do té doby už stát nezajímá. Ano?

Ty jsi otázku důchodu postavil nějak podivně na hlavu. Musíš pracovat, platit daně, důchodové, zdravotní a sociální pojištění. Tohle všechno platíš státu. A to proto, když onemocníš nebo se ti stane úraz, v nemocnici, u lékaře ukážeš kartičku a zaplatíš pouze 30kč nějaký nesmyslný poplatek. Za ošetření se ti neúčtuje nic. Když máš věk, dostaneš důchod. Když jsi bez práce, dostaneš podporu. Daně jsou proto, aby stát fungoval. *zed* Co to tady vykládám?! Nemáte ve škole Občanskou výchovu. Tam vám to všechno přece vysvětlili? Ne?! Nemusíš pracovat. Bezdomovci taky nepracují. Nebydlí, nemají rodinu, k lékaři nechodí, nic po státu nechtějí. Můžeš si vybrat.

Pochopil špatně.Musíš mít na každý měsíc našetřeno zhruba 7300kč a ty tě budou posílat každý měsíc na tvuj učet z tvého spoření.

hodnocení

Tak jinak . Když bych měl na kontě miliardu. Co všechno musím každý měsíc zaplatit abych dostal potom důchod. PS: i když je to blbost:) To bych už na žádný důchod nečekal?:) Ale to neřešte...

magdalen*
hodnocení

0x

Kdykoliv ne a nejedná se o důchod, ale o předdůchod. Do toho můžete odejít max. 5 let před datem řádného starobního důchodu a mít naspoříno cca těch 0,5 mega.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]