Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cesta do Francie

Od: ajuna* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,

chtěla bych se podívat do Francie se svým přítelem,ale ne takové ty poznávací zájezdy.

To je rychle sem rychle tam a to je na prd.

Chtěli jsme na vlastní pěst a vůbec nevíme jak a kudy :) hlavně ubytování atd.

Nemáte s tím někdo nějaké zkušenosti?

Děkuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Jak a kudy? Jak chcete, bud treba dobrodruzne vlakem, nebo si koupite listek na bus do parize, muzete i letecky nebo autem a staci si hodit mapy a je plne na vas jak pojedete. Ubytovani je stejne jak treba v praze. Drazsi hotel, levnejsi hotel.

zabozrout
hodnocení

0x

Autem, busem, na kole, letadlem? Hotely, ubytovny, kempy, spaní na divoko? Moře, památky, kultura, příroda, hory?

Opravdu se hodí se umět základní fráze francouzsky - pozdravit, poprosit kde najdu to a to, omluvit se že fr. neumim dobřže a jestli umí anglicky... - pak je přístup domorodců výrazně lepší než když se zeptáte rovnou anglicky.

Nic nenechávat viditelně v autě - vykrádají se.

lmgify
hodnocení

0x

Zrovna jen ten ze zajmu koukam na ceny autobusovych/... a ani se mi nechce verit, ze je to jenom 76EUR (2100Kc). Cesta trva 14 hodin. Nebo primo k dohledani na strankach Student Agency (2050,- Kc)

Jinak jsem zrovna kamaradovi-Francouzovi rikal, jak na Francii hazi vsichni Cesi bobek. Vsichni jezdi pracovat do Anglie nebo Irska a do Francie nikde. Hledal jsem i nejake statistiky, jestli to neni jen muj dojem a opravdu ty pocty Cechu zijic/... jsou minimalni (viz ten XLS soubor pod tabulkou). To i Danu tam zije vice :) Ve statistikach imigrantu jsme ve Francii nekde uplne vzadu.

lmgify

Letenky jde udajne sehnat jeste levneji. Dukladneji jsem to nezkoumal.

lmgify

Tak jsem se po tom podival a WizzAir uz z CR do Parize neleta a SmartWings leta z Prahy do Parize (De Gaulle) za 3072,- nebo se da s predstihem koupit i za 2 252,-

ajuna*
hodnocení

Děkuji za rady-jen mě nikdo nikdy do letadla nedostane :-D

Mám z něj panickou hrůzu :)

Tedy noční můry,zdá se mi,že kolikrát sednu do letadla tolikrát to semnou spadne - ještě ani jednou jsem nedoletěla

zabozrout

Když se bojíte do letadla, tak si nedovedu představit tu hrůzu z autobusu nebo auta - jsou asi tak tisíckrát nebezpečnější ;)

ertl
hodnocení

0x

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]