Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Boomerang vs. Chakram

Od: neznamyclovek odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,

už dlouhou dobu se zajímám o takovéto zbraně, které se Vám vrací do ruky. Mezi ně patří chakram (šakram) a například takový boomerang, který používali v Australii na zabíjení zvířat, ale takový boomerang, který se vracel. Tyto dvě rozdílně vypadající zbraně mají pár věcí společné. Že jsou ostré, že jsou to zbraně a obě dvě se vrací. Pokud znáte zbraň zvanou chakram, byl také v televizním seriále Xena princezna bojovnice, tak jistě víte o co jde. Mě by zajímal Váš názor na tyto dvě rozdílné zbraně. Sice se to netýká rubriky, do které jsem vložil tuto otázku na Poraďte, ale nevěděl jsem kam to dát, za to se omlouvám.

Předem děkuji za odpověď ;)

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

petr123*
hodnocení

0x

Zbraň která zasáhne cíl se už nevrací. Teda až na Xenu, tam se samozřejmě vrátí i po deseti zásazích *smich*

doplněno 05.06.13 13:45:

Mimochodem, jsi si jistý že se chakram vrací podobně jako bumerang?

mrbumerang
hodnocení

0x

Chakram neznám a ani mě moc nezajímá, ale o bumerangu toho vím dost. V první řadě se nejedná o žádnou zbraň. Tou byla Kyry (Kyri), která sloužila jako zbraň. Šlo o obdobu bumerangu, ale broušenou tak, aby létala co nejrovněji a nejrazantněji. Bumerang vznikl právě z ní. Nějaký lovec si údajně špatně nabrousil kyryi a rozveselilo ho právě to, že se mu vrátila. Pak se začali bumerangy vyrábět právě pro svoji schopnost návratu při příznivých povětrnostních podmínkách, ale už jen jako zábavná hra, nikdy se nepoužívaly jako zbraň. Je to vcelku logické, vrací se díky aerodynamice a mírnému větru (při hodu po větru nebo v bezvětří se nemá jak vrátit), tudíž i při nárazu na jakoukoli překážku spadne jak špalek a stane se z něj pouhý kus klacku.

Na to, že se jak pravíš o podobné věci zajímáš už dlouhou dobu bych řekl, že o nich skoro nic nevíš. Tyhle základy lze najít kdekoli na netu, eventuelně na stránkách ČBA.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]