Tak to vypadá, že Ernie uhodil granát na zápalník...
stribrnak*
já sám nevím,ale na zapalovač to nevypadá,jelikož navrchu je dost velký otvor,napadlo nás,jestli to třeba nesloužilo třeba jako zásobník na střelný prach,prostě nevíme.,
Nemá to díru na knot, jako nějaká kapesní petrolejka? Taky jinak nevím.
stribrnak*
Jinou fotku nemám,otvor to má kulatý cca jako cigáro,snad na ten knot,mohla by to být ta petrolejka snad,má to po obvodě zevnitř zarezlý závit,víc jsem nezjistil
doplněno 12.12.12 19:16:
celá ta věc je veliká jako krabička cigret
gitta*
když jsem tu fotku zblejskla poprvé připomělo mi to granát takovej ten hodně starej, ale ty byly delší a větší...takže se klonim k zapalovači a nebo "prehistorické" baterce
Tady k tomu píšou: Délka granátu 92 mm Průměr granátu 47,2 mm Krabička cigaret má 90x55doplněno 12.12.12 20:24: Navíc k tomu mému odkazovanému-ještě tam píšou toto:Po vypuštění granátu z ruky odskočila čepice s uzávěrkou, tím se uvolnily napjaté konce bicího pérka a píchly do sloze zápalek.To odklopené víčko by mohla být ta čepička. Šroubení uvnitř by svědčilo o tom, že tam byl zašroubován zápalný mechanismus. Takže je to na 99% handgrenade. Jiný typ ovšem, než jsem našel...
gitta*
Occamova břitva - nejednodušší vysvětlení je většinou to správné. Na první pohled mi to připomnělo granát tak si myslím, že to tedy bude asi granát :D
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.