Nejste přihlášen/a.
Zdravíčko.Dle toho,co tady za ta léta čtu,tak tu jsou i tací.Co potřebujete poradit?Jak na ni? Třeba jógou a potažmo správným dýcháním.Panická porucha je prevít,který je ovšem vyléčitelný.Také je důležitý klid,pohoda,a v neposlední řadě správný jídelníček.
doplněno 01.07.14 18:20:Napiště mně do vnitřní pošty.Můžeme si pohovořit ,ano?
Dobrý den
Děkuji za odpověď... Já vím, tohle slyším často. Někdy to nejde úplně, i když se člověk snaží. Spíš jsem si s někým takovým chtěla popovídat, napsat pár vět a vyměnit si třeba určité zkušenosti a věci co fungují...
Pokud existuje příčina, tak nepomůže nic. Nehledě na to, že ,,panická porucha" ve skutečnosti neexistuje.
Mýlíš se Karle, panická porucha existuje. Je to přímo lékařská diagnoza. A bohužel ničí životy lidí i jejich okolí. Trápíš se tím, že Tvoje příbuzna či příbuzný nezvládá život, proto je to hodně závažná porucha. Ono když si nemůžeš dojít sám ani pro rohlík, je strašné. Se vším musíš obtěžovat druhé lidi. Musí se jim tedy pomoci hypnozou a jejich obavy potlačit a dál s nimi pracovat. Jsou i takové poruchy, tím to většinou začíná, že dotyčný se bojí o život, má příznaky infarktu i když ho nemá. Je to utrpení pro toho člověka a vůle Ti nestačí.
doplněno 02.07.14 08:53:Kdyby se znala příčina, i léčba by byla snadná. Proč několik lidí prožije trauma, na jejímž základě se pak bojí smrti a z 20 onemocní jen jeden? Je to složitější než si myslíme. Jako ostatně každá nemoc. Kdyby se vědělo, jak přesně vzniká schizofrenie, také by byl už dávno učinný lék, ale vědci se jen domnívají, že je to genová dědičná záležitost, ale proč se dědí tedy až přes druhé koleno? A takových otázek je v psychiatrii spousta, protože mozek je něco, co se ještě nepovedlo nikomu důkladně prozkoumat. A i mozek jak víme, může onemocnět a my tomu pak poeticky říkáme, nemoc duše.
Mám štěstí, že ji nemám. Ale v rodině byla a bylo to zlé. Dotyčná nemohla jezdit tramvají, vycházet sama z domu a podobně. Co já vím, pomáhá jedině hypnoza a v akutní situaci dýchat do sáčku, tedy pak dýcháte vlastní dech. To ovlivní mozek a Vy se uklidníte. Nedělejte to často, at si mozek nezvykne a pomůže Vám v případě potřeby. 2-3 x denně.
Dafi,můžete mně říci,jak se tedy ta zmíněmá dotyčná tohoto zbavila? Ptám se proto,že píšete v čase minulém...Děkuji.
Nikdy se toho bohužel nezbavila a nikdy se tedy ani nevyléčila. Ve starším věku už zemřela na zákeřnou chorobu, která s panickou poruchou neměla nic společného. Tím, že nemohla vycházet z domu sama, měla i velké problémy s léčbou. Nemohl být nikdo u ní 24 hodin denně. Řekla bych, že je tam potřeba ta léčba tou hypnozou hned, protože za několik let je už pozdě. Ale onemocněla v době jako velmi mladá, kdy se to hypnozou ještě neléčilo.
To je mně opravdu velice líto Měla se nechat hospitalizovat,tam by jí pomohli.Tato nemoc je léčitelná. stopstigma.cz/...
Nevěřím vám ! Já ji měla a jsem z ní venku,pomohli mi ! A člověk také musí chtít s tím strachem bojovat ,postavit se mu- čelit ! Kdo nezažil tyto hrůzné stavy,nepochopí !
Ano, ale jen v začátcích, veřte mi. Vím o tom hodně.
doplněno 02.07.14 16:07:Hospitalizovaná byla mockrát , nepomohlo to.
Věřte mi, že je hloupé říkat komukoliv, že mu nevěříte. Nejsem lhář. Ta paní tu nemoc měla dříve, kdy se ještě ani nepočítala jako nemoc, nic jste bohužel nepochopila. Také je otázka, co jste vůbec měla za diagnozu, třeba jen lehkou depresi, ona měla navíc těžkou depresi, nesudte druhé, když o nich nic nevíte. Takže je mi uplně jedno, že mi nevěříte a osobně se domnívám, je to tedy jen můj názor, že se nemoc dá dnes sice potlačit antidepresivy, ale nastane nějaký problém a nemoc je zpět. Málo se o ní ví. V tom je ten problém.
Já jsem nic nepochopila? Nenechte se vysmát ! A pokud jste si všimla,tak zde nejsme na pavlači,nýbrž na Poraďte.cz ! Zde chce tazatelka slyšet rady a nikoliv hádky...
Vy jste přece napadla mě, že lžu. Nejlepe je tedy tuto diskuzi opustit, pokud se tu vyskytuje jedinec, co má pocit, že lidé lžou, když mluví o nemoci, která se jmenuje panická porucha. Myslím, že je to proto, že jste ji opravdu naštěstí nikdy neměla. Mluvila by jste jinak.
ten strach pokud ho chcete přemoct,,vás totálně zničí ,,to není jen tak ,,,,nebudu se bát - haha a jít někam. Je to NEMOC a jedině neznalí ,nebo lidi kteří o tom nic neví ,,jen slovo -já mám dneska depku si to neumí představit. ..neznamená že vlastní deprese.
wamp se velice mýlí...
doplněno 03.07.14 00:15:Je to jako když někdo má klaustrofobii či tu agorafobii,,,,,jsou různé fobie,které člověka vyřadí z plnohodnotného života.
Jistě,,,,,jsou deprese a deprese...Každý má nějaké nálady ,ale to není o depresi.
Jsou stavy,kdy člověk není schopen nic dělat a nejde si poručit.Jsou to nepochopitelné stavy,které zdravý člověk nebo takový co má jen blbou náladu nepochopí.
Jsou to muka .Neumíte vysvětlit proč se bojíte ven ,,je to ve vás. Někdy se ten strach zmírní,že můžete vyjít ven a zase obavy nastanou. Dotyčný si třeba očistí okna a jiné práce a na příští den je neschopný jakékoliv činnosti.Je to bludný smutný kruh .
Jsou léky na potlačení těchto stavů ,ale vrací se to a i za několik let...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.