Ahoj, možná se budete smát. Je mi 14 let, ale večer když usínám, prostě usnout nemůžu. Vždycky se bojím stínů v mém pokoji(stůl, skříň nebo jen mikina na zemi) - prostě se bojím že to někdo je, nějaké monstrum. A když se otočím ke zdi, abych to neviděla, bojím se, že na mě ze zadu někdo sáhne nebo mě bude chtít zabít. Vím, je to hloupý, ale prostě nevím co mám dělat. Už nějakou dobu ležím v posteli, ale kvůli strachu se usnout prostě nedaří. Prosím poraďte...
Ne vážně. Takové období měl asi každý. Já se nikdy ničeho moc nebál, ale taky se mi občas tohle stávalo. Zachumlej se pod deku a usni. Tam je bezpečí a nikdo tě nevidí.
Dětem jsem kdysi koupil takové to zařízení co obrázkově běží po zdech v úhlu 360° a při tlumeném světlu s hudbou. Můžeš počítat ovečky nebo hvězdy a pak usneš
Ať Ti rodiče koupí nějakou "bludičku" do zásuvky, jen nějaké orientační světýlko Nebude Tě rušit při spánku, ale když se náhodou podíváš, budeš mít nějaký "opěrný bod", kam se koukat, budeš vědět, že jsi DOMA, ve svém bezpečném pelíšku, a nějaké stíny už nebudou tak důležité a nebezpečné...
Člověk se nejvíce bojí toho, co nevidí, co není, co si ve své fantazii vytvořil. Tak fungují všecky horory. Ty nejstrašnější jsou ty, kdy ta hrůza není vidět, ale člověk ji vnímá jen jakoby koutečkem oka. Všecko, čeho se bojíš, sis vytvořil ty. Ty sám, svojí fantazií. Přestaň vymýšlet, přestaň fantazírovat. Přemýšlej nad opravdovými věcmi. Jak vypadají, jak chutnají, jakou mají barvu, jak je vnímáš dotykem. Nevymýšlej! Přestaň se sám sebe strašit!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.