Nejste přihlášen/a.
Potřebuji poradit, je to hřib kovář? Manželka toho přitáhla půl košíku a dušuje se, že je to jedlý. ![]()
Já mám trošku obavu, aby to nebyl nějakej satan.
doplněno 08.08.14 19:20:Mi tam nejde vložit obrázek. Zkusím to ještě jedenou.
Tak,tak...Houby by se neměly dávat do igelitového pytlíku. Nejen že se zapaří, ale hrozně se pomačkají. Takže když na houby, tak s košíkem, nebo s něčím obdobným. A houby očistit na místě, ušetří to spoustu práce.
Já když jsem byla malá, tak jsem byla s tatínkem v lese pořád. Hráli jsme takovou krásnou hru. Když jsme vlezli do lesa, tak jsme ho pozdravili (
). Potom jsme poděkovali za každou houbičku, byť to byla stará, červivá babka (v té době se nevědělo nic o tom, že by se snad něco takového sbírat nemělo
) No a když jsme les opouštěli, tak jsme mu poděkovali za to, že na nás byl hodný
. No, jasně že jsme poděkovali i když jsme nic nenašli
. Sranda byla, když už mi bylo cca 18 let a šla jsem do lesa s nějakým svým nápadníkem (na houby, samozřejmě
). Tak jsme tenhle rituál absolvovali taky. Potom už jsem to učila dceru (že by následek hledání těch hub *
*?). A dnes už to učím i vnoučata.
Jo a hlavně musíte při hledání hub hezky procítěně říkat :" Houby, houby houbičky, ukažte nám hlavičky..". ![]()
Tak, dnes jdeme do lesa, tak doufám, že něco najdeme. Tady kolem zatím moc nerostou. V týdnu jsem byla pracovně na Moravě a tam to byla smršť praváků. Když jsem ty plné koše krásných hříbků viděla, tak jsem každý večer hlasitě
do polštáře.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.