Nejste přihlášen/a.
Potřebuji poradit, je to hřib kovář? Manželka toho přitáhla půl košíku a dušuje se, že je to jedlý.
Já mám trošku obavu, aby to nebyl nějakej satan.
doplněno 08.08.14 19:20:Mi tam nejde vložit obrázek. Zkusím to ještě jedenou.
Tak,tak...Houby by se neměly dávat do igelitového pytlíku. Nejen že se zapaří, ale hrozně se pomačkají. Takže když na houby, tak s košíkem, nebo s něčím obdobným. A houby očistit na místě, ušetří to spoustu práce.
Já když jsem byla malá, tak jsem byla s tatínkem v lese pořád. Hráli jsme takovou krásnou hru. Když jsme vlezli do lesa, tak jsme ho pozdravili (). Potom jsme poděkovali za každou houbičku, byť to byla stará, červivá babka (v té době se nevědělo nic o tom, že by se snad něco takového sbírat nemělo
) No a když jsme les opouštěli, tak jsme mu poděkovali za to, že na nás byl hodný
. No, jasně že jsme poděkovali i když jsme nic nenašli
. Sranda byla, když už mi bylo cca 18 let a šla jsem do lesa s nějakým svým nápadníkem (na houby, samozřejmě
). Tak jsme tenhle rituál absolvovali taky. Potom už jsem to učila dceru (že by následek hledání těch hub *
*?). A dnes už to učím i vnoučata.
Jo a hlavně musíte při hledání hub hezky procítěně říkat :" Houby, houby houbičky, ukažte nám hlavičky..".
Tak, dnes jdeme do lesa, tak doufám, že něco najdeme. Tady kolem zatím moc nerostou. V týdnu jsem byla pracovně na Moravě a tam to byla smršť praváků. Když jsem ty plné koše krásných hříbků viděla, tak jsem každý večer hlasitě do polštáře.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.