Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaká je to houba?

Od: knirek* odpovědí: 6 změna:

Potřebuji poradit, je to hřib kovář? Manželka toho přitáhla půl košíku a dušuje se, že je to jedlý. :)

Já mám trošku obavu, aby to nebyl nějakej satan.

doplněno 08.08.14 19:20:

Mi tam nejde vložit obrázek. Zkusím to ještě jedenou.

Jaká je to houba?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

milan23*
hodnocení

0x
Kovář-déle tepelně upravit-skvělý na guláž
Po rozkrojení rychle a výrazně zmodrá.Satan modrá pomalu a slabě a je poměrně vzácný,určitě jich nenajdete košík za pochůzku.
knirek*
hodnocení

Tak jsem manželce dovolil uvařit mi to k večeři.:)

Vlevo nahoře je vidět jak jsem ho rozkrojil a skutečně, před očima modral.

Děkuji za radu!

Jaká je to houba? #2
haló,žijete?
petr732
Taky jste si všiml, že to má v igelitovém pytlíku. Po zapařených houbách je možnost dostat otravu.
sebod*

Tak,tak...Houby by se neměly dávat do igelitového pytlíku. Nejen že se zapaří, ale hrozně se pomačkají. Takže když na houby, tak s košíkem, nebo s něčím obdobným. A houby očistit na místě, ušetří to spoustu práce.

Já když jsem byla malá, tak jsem byla s tatínkem v lese pořád. Hráli jsme takovou krásnou hru. Když jsme vlezli do lesa, tak jsme ho pozdravili (*placni*). Potom jsme poděkovali za každou houbičku, byť to byla stará, červivá babka (v té době se nevědělo nic o tom, že by se snad něco takového sbírat nemělo *ee*) No a když jsme les opouštěli, tak jsme mu poděkovali za to, že na nás byl hodný *palec*. No, jasně že jsme poděkovali i když jsme nic nenašli *smich*. Sranda byla, když už mi bylo cca 18 let a šla jsem do lesa s nějakým svým nápadníkem (na houby, samozřejmě *smich*). Tak jsme tenhle rituál absolvovali taky. Potom už jsem to učila dceru (že by následek hledání těch hub *:-D*?). A dnes už to učím i vnoučata.

Jo a hlavně musíte při hledání hub hezky procítěně říkat :" Houby, houby houbičky, ukažte nám hlavičky..". *hej*

Tak, dnes jdeme do lesa, tak doufám, že něco najdeme. Tady kolem zatím moc nerostou. V týdnu jsem byla pracovně na Moravě a tam to byla smršť praváků. Když jsem ty plné koše krásných hříbků viděla, tak jsem každý večer hlasitě *plac* do polštáře.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]