Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Velikost bot

Od: rakytnik odpovědí: 5 změna:

Ahoj, mám tlápotu velkou 27,3 cm, jakou by měli mít moje boty velikost? Aby mi to vydrželo aspo na pár let a cítil se v tom pohodlně. Budu nakupovat na internetu a tam neni možnost vyzkoušet si je a u každýho čísla maji rozdílnou velikost.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cuca*
hodnocení

0x

Abyste se v tom cítil pohodlne, musite si je vyzkoušet osobne, jinak se muze stát, ze budete boty vracet.co vyrobce to rozdíl ve velikosti.

Na e shopu by meli tedy mít k vybrane obuvi i tabulku jejích velikostí, jinak je to sázka do loterie.

Aby vydrzely pár let souvisi hodně s kvalitou :) tabulka vase velikost je 42, 5, coz jak si vsimnete je 8, 5 nebo 9, 5

Takze je opravdu nutna velikostni tabulka u konkretniho druhu obuvi

doplněno 30.06.14 16:43:

těch 28, 5 je o 1cm větší než máte nohu, 29, 5 o 2 cm.Nevím

kolik vam je let, predpokladate jeste velky růst nohy?

rakytnik
hodnocení

rakytnik - sli by 29.5 cm? nebo je to moc velké... kvůli tomu nepojedu přes pul republiky abych si koupil boty :)

rakytnik
hodnocení

nebo 28,5?

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. Já mám nožku 27 a 3/4 a ještě k tomu nízký nárt. Vždy jsem si řídil botky 28 - 8 - 42. Devítky se mi nevhodně zalamovaly v polou prstních kůstek a ne výše. V tom nešlo chodit. A sedmičky zas pochopitelně tlačily. Lepší boty větší do celého čísla. Dospělácké boty se asi nedělají po půlkách. Nejdůležitější je si stejně vyzkoušet obě boty na obě nohy, ještě v krámě. Jejich porovnání podrážkama nemusí stačit. Nákup po internetu? No nevím.

sonyboj*
hodnocení

0x

Já mám nohu 42, ale některé boty nosím velikosti 43 dokonce i 44. Hodně záleží na střihu boty. Na netu jsem taky už nakupoval, ale nejdřív jsem si obešel pár obuví a vyzkoušel si boty, které se mi libily. Potom jsem je koupil o dost laciněji v e-shopu, kde oproti kamenným obchodům byly výprodeje, nebo slevy. Jinak bez vyzkoušení bych to takhle na blind neriskoval. A co to má být za boty, když vám mají vydržet pár let? Pro běžné nošení mi boty vydrží maximálně 2 roky. Jediné boty, které mi vydržely 8 let byly trekingové celokožené od Prabosu. Ale ty tehdy stály skoro 4000. Ale byly fakt super.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]