Nejste přihlášen/a.
Dobrý den před týdnem jsem ztratil všechny doklady.Potřeboval bych si vyzvednout na poště zásilku a na městském uřadě jsem dostal zelený papír(Potvrzení o občanském průkazu).Jde si zásilku na tento dokument vyzvednout.Pas ani řidičák nemám.
Dobrý den, obávám se, že to nepůjde. Alespoň, já jsem před léty na tento papírek nikde nic nevyřídil a musel jsem si počkat na nový OP. Zdravím!
Dobrý den,
já osobně mám zkušenost,že nejde.
Ani dopisy ani balíky a ani složenky.
Vím,ale také,že tenkrát jsem dostala peníze na děti a oni mi je nechtěli vyplatit dokud nebudu mít OP.Udělala jsem tam tenkrát humbuk a oni mi je nakonec dali-tak nevím jaké rozhodnutí může poště udělat nebo nemůže.
Ale přítel teď momentálně doklady také nemá a nikdo mu nic nevydá
kdysi jsem měla stejný problém. Na poště mi řekli, že stačí potvrzení o obč. průkazu + jakýkoli doklad s fotkou a jménem. Předložila jsem studentský průkaz ISIC a složenku jsem dostala.
Paní u přepážky říkala, že potřebují vidět na dokladu fotku dotyčného --- například na některých průkazkách MHD je foto apod...
Já bych to ale na té poště určitě zkusila.
V některých případech lze vyžádat si znovudoručení, doma už po Vás občanku chtít nebudou. Popř. požádat na poště o uschování balíku, pokud se lhůta kryje s datem, kdy budete mít nové doklady.
Naufrago,nechci se přít,ale občanský průkaz chtějí i doma.Měla jsem to stejné a balíček mi nedali !
Nebylo to něco do vlastních rukou? Jakákoliv zásilka, která není do vlastních rukou, by měla být doma vydána komukoliv, kdo se nachází v daném bytě. Po mně NIKDY nechtěli občanku - pouze jednou, když jsem přebírala dopis od soudu (či od nějakého úřadu, už nevím) pro člověka, který má u nás trvalé bydliště, plus k tomu chtěli, v jakém vztahu jsem k dotyčnému.
Wamp, po Vás chtějí tu občanku vždycky? Nebo pouze jednou ji chtěli?
Ale když se to tak vezme, na každé poště si pravidla vysvětlují jinak, tak bych se nedivila, kdyby někde chtěli občanku i doma. Přítel je často doma, když mi něco vezou, říká, že si vždycky s sebou bere občanku, ale nikdy nic nechtějí, i když je podle jména jasné, že on není ten, pro koho je balíček určen.
Takže: Doklad totožnosti, na který lze na poště vydat zásilku, je POUZE občanský průkaz nebo cestovní pas.
Jako řešení vidím nechat zásilku u pošty prodloužit (pozor, u některých zásilek to nejde - vylučuje to odesilatel) a počkat, až budete OP mít. Druhá možnost: Požádat o znovudoručení na adresu bydliště, kde opět PROTI OP předá doručovatelka dopis, ale komukoli, "kdo mu otevře" (pokud není do vlastních rukou). Například manželce, dětem atd.
Třetí možnost: Pokud jde o dopis např. od úřadu, soudu, exekutora, je možné, že je tam zvolena tzv. služba 37, což znamená, že po uplynutí úložní doby bude zásilka vhozena do poštovní schránky (označené!). Vhozením do schránky se považuje za doručenou, neověřují se žádné doklady ani OP (jmenuje se to úřední psaní).
Máte tři možnosti, jak tuto situaci vyřešit, tak Vám přeji, ať pochodíte
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.